Presztízsberuházás akadálymentesítésére van pénz, a főváros tömegközlekedésére egyelőre nincs. Presztízsberuházás akadálymentesítésére van pénz, a főváros tömegközlekedésére egyelőre nincs. A budai Várban helyreállítása során nem kérdés, hogy mozgáskorlátozottak és babakocsis szülők is megközelíthessék a királyi lovardát vagy a főőrség majdani épületét. A királyi lovarda már épül a budai Várban. Az eredeti létesítmény a második világháborúban megsérült, hasonlóan a palotaőrség egykori épületéhez, amelyet majd szintén újraépítenek. Arra is jut pénz, hogy a Budavári Palota a Tabán felől megközelíthető legyen kerekesszékkel vagy babakocsival. Az akadálymentesítésre, illetve a közművek kiváltására kétmilliárd forintot szán a kormány. A napokban megjelent kormányhatározat nem részletezi, hogy a meglévő lift mellé újabbakat építenek-e, vagy rámpát alakítanak ki.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Fény és árnyék

csak úgy érdekelne, hogy mennyi az annyi

Számomra nem derült ki, hogy pontosan mi az apropója a hirtv.hu tegnap esti „A hármas metró hiányzó liftjeiről alkudozik a kormány Budapest vezetésével” cikkének, de jól kvadrál a tegnapi közlönyben megjelent újabb 80 milliárd sorsával, amit ártunk és qurmányink az egyházaknak odaajándékozott.
Mondom nem tudom, hogy mennyi amennyi hibádzik, de abban biztos vagyok, hogy meg sem közelíti poszt-karácsonyi egyházi szeretetcsomagot, jó eséllyel az egyes sport-létesítmények utóajándéka körül lehet.
A dolog igazi poénja, hogy miközben az ily nemes célokra – ahogy mondani szokás – két kézzel szórják a pénzünket a mi derék Lézer Jankónk kioktat: „Az állam odaadta azt a pénzt, amit odaadhatott, és amihez hozzájárultak azok is, akik nem Budapesten élnek. A fővárosnak van saját költségvetése, saját bevételei, semmi nem tiltja, hogy a saját pénzén megcsinálja”!
Egy apró csúsztatás – na jó csak pár nap eltéréssel – ez a nemes gondolat a Pancsó-aréna tea-konyhája kapcsán fel sem merült! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.