Nyugdíjasokat kérdeztünk arról, mire költötték a kormány év végi ajándékait, és mi a véleményük azokról. Kíváncsiak voltunk, vajon mennyire hiányzott a nyugdíjasoknak az év végi pluszpénz – a nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium – meg az Erzsébet-utalvány. Elköltötték-e már, és ha igen, mire? Közvetlenül Karácsony előtt érdeklődtünk néhányuknál. Inkább a nyugdíjakat emelnék Az elmaradt csekkeket fizettem be a pluszpénzből, amit a férjemmel ketten kaptunk – vágta rá kérdésünkre a 70 éves Gizi néni Borsodból. Kettőjüknek összesen 172 ezer forint a nyugdíjuk. Hogy meg tudjanak élni, a férfi rendszeresen, nyolc órában dolgozik, a nő pedig alkalmanként, mert az unokák mellett is kell időről időre a segítsége. Összesen 16 ezer forint körül volt nekik a nyugdíjkorrekció, és 24 ezer forint a prémium. Az Erzsébet-utalványt pedig már december elejére elköltötte az idős nő a boltban. Vagyis nekik semmi extra kiadásra nem futotta. Gizi néni szerint inkább a nyugdíjakat kéne emelni,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az egyik idos holgy nagyon klasszul fogalmazott: elmondta, hogy a penz jol jott, el is koltotte, de ettol meg nem valtozott meg az eredeti akarata, hanem arra fog szavazni, akire eleve eltervezte. Vagyis nem orbanra - szoval nem mindenkit lehet megvenni kilora.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.