Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő. Az új előírások szerint 2018 elejétől taxiszolgáltatás csak két oldalon két-két ajtós, légkondicionált gépkocsival nyújtható.        A 10 éves korhatár az Euro III környezetvédelmi besorolásba, illetve az elektromos motorral közlekedőkre vonatkozik, míg az Euro IV-es besorolású motorral felszereltek esetében csak 7 évnél fiatalabb gépkocsikra adhatnak taxiengedélyt.

Forrás: holvezessek.hu
Feltöltő: holvezessek.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Euro III--10 éves, Euro IV--7 éves?
Tehát a kevésbé szennyező motorral szerelt autónak kell fiatalabbnak lennie? Villanyautóra pláne?
Magyarázza már el valaki, hogy a jobb autó miért élvez hátrányt a füstösebbel szemben? Mert kevesebb sz@rt böfög ki a levegőbe? Vagy a rendelet alkotójának valamelyik családtagja ilyen taxival rendelkezik? Vagy (jön az aduász) CSAK (copyright by Selmeczi senatorina)?
SystemError
Haha vegyünk már egy 9 éves szar hulladék Alfát és tegyük már egy 20 éves Merci mellé...:) Sok ilyen párt tudnék mondani, ahol nevetségessé vállik ez a 10 éves kor. Megint jól jár majd valamelyik taxis társaság fidesz felszopója...
SystemError
Ja meg 1 éves dizelt és 15 éves benzinest sem említenék egy napon. Természetesen a benzines előnyére környezetszennyezés oldalról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.