Az egyik jelölt tiltott kampányolása és szavazatvásárlási szándéka miatt a hétvégén a Tolna megyei Pusztahencsén tartott időközi polgármester-választás eredményét megsemmisítette a Területi Választási Bizottság.

Megsemmisítette a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) a december 17-én, Pusztahencsén tartott időközi polgármester-választás eredményét – közölte honlapján a Tolna Megyei Önkormányzat.

A csütörtökön hozott határozat szerint a választást a kampánytilalom megsértése, illetve a választás anyagi juttatással befolyásolása miatt meg kell ismételni, az új választás időpontját január 14-re tűzték ki.

Pénzt ígért, ha rá szavaznak – megsemmisítették a polgármester-választás eredményét

Fotó: wikipedia közkincs

Az időközi választás után Iker Ibolya, a szavazáson alulmaradt független polgármesterjelölt nyújtott be kifogást, amelyet december 22-én a Helyi Választási Bizottság (HVB) elutasított. A jelölt fellebbezése alapján a TVB megváltoztatta a HVB döntését, és helyt adott a kifogásnak.

A TVB által megállapított tényállás szerint a választás napján a több szavazatot kapó jelölt, Bán István (független) tiltott kampánytevékenységet valósított meg azzal, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében szavazásra buzdított. A TVB tanúvallomások alapján azt is bizonyítottnak látta, hogy Bán István a választást megelőzően ötezer forintot ajánlott választópolgároknak azért, hogy rá szavazzanak. Az egyik becsatolt bizonyíték szerint 212 pusztahencsei állampolgár nyilatkozott arról, hogy többüknek pénzt kínált a voksokért.

A TVB határozata ellen három napig lehet fellebbezni, a felülvizsgálati kérelmet a Pécsi Ítélőtábla bírálja el.

A paksi járásban fekvő Tolna megyei településen december 17-én azért rendeztek időközi képviselő- és polgármester-választást, mert a testület szeptember 18-án feloszlatta magát. Az időközi választáson a 816 szavazásra jogosult közül 588-an voksoltak, Bán István 288, Iker Ibolya 269 szavazatot kapott. A TVB döntése a képviselő-választás eredményét nem érinti.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
akkor ennek analógiájára a jövő évi választás már eleve érvénytelen a határokon túliaknak, az ukrán nyugdíjasoknak, a hazai nyugdíjasoknak nyújtott kedvezmények miatt.
Equus
akkor ennek analógiájára a jövő évi választás már eleve érvénytelen a határokon túliaknak, az ukrán nyugdíjasoknak, a hazai nyugdíjasoknak nyújtott kedvezmények miatt.
Nessy
@Equus: Megelőztél! :-))
Azért a "nyugdíjas lefizetés" ellen tiltakozom! Ennyi pénzért nem adom a szavazatomat! Többre becsülöm magam.
nemkati
@Nessy: Biztos, hogy a többi nyugdíjast se lehet lefizetni? :)
:(
nevemnick
A cikkben nem olvastam, hogy a pénzért csak a nyuggerek szavaztak volna...
Amúgy nem kell őket hülyének nézni, mert tízezer forintos mozijegyért szerintem nem vásárolható meg a nyugdíjasok többsége, a nyugdíjemeléssel kapcsolatban meg tisztában vannak azzal, hogy az annyi az nem annyi, hanem jóval kevesebb mint járt volna. Fél éve vagyok nyugger, de nem voltam és nem leszek rászorulva a getzi által a közpénzből adott tízezer forintos ,,karácsonyi pénzére", és mivel gyermekem sincs abban a helyzetben, hogy szüksége lenne rá, így azt továbbadtam egy nélkülöző családnak.
Egyszóval. a nyugdíjasokat nem kell hülyének nézni, pláne azokat a többségben lévőket, akik ennek a kormánynak áldásos következményeit viselik
human
Amúgy, ha bebizonyosodik a választási csalás akkor mi retorzió? Dádá is lesz vagy csak kap egy papírt arról, hogy most nem jött össze a csalás, majd talán legközelebb?
Amúgy ez a független jelölt fideszes független volt?
Equus
@nevemnick: dicséretes, de nem a te státuszod a jellemző. Van, aki 45 év munka után €300-at kap. Nem csinált semmit, csak dolgozott a szakmájában villanyszerelőként a MOL-nál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.