Csaknem másfél milliárd forintra pályázhatnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) szakmai pályázatain január végéig.

Mindezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós jelentette be pénteken Budapesten egy sajtótájékoztatón.

Másfél milliárd forintos pályázati lehetőség nyílt civil szervezeteknek 

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a békéscsabai evangélikus nagytemplomban az épület felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2017. december 7-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Soltész kiemelte: hét év alatt a civil szervezetek állami támogatása 70 százalékkal nőtt. Míg 2010-ben 144 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra, 2016-ra 240 milliárd forintra emelkedett a civil szervezetek állami támogatása.

A pénteken bejelentett szakmai pályázatokat öt kollégium – Közösségi Környezet, Mobilitás és Alkalmazkodás, Új Nemzedék Jövőjéért, Nemzeti Összetartozás, illetve Társadalmi Felelősségvállalás – írta ki 295-295 millió forint értékben. A pályázatok beadási határideje – kollégiumoktól függően – január 29. és február 1. között lesz. 

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem a CÖF-CÖF-RÖF-RÖF mindegyikre jelentkezik. Most szólok, nehogy lemaradjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@tudode: kolozsvaros.com/2017/12/09/ti-kedves-peter-megbolondultatok/
Pár nappal ezelőtt járta be a hazai sajtót a hír, miszerint Soros György több száz millió forinttal kívánja támogatni a vidéki szegénység és szegregáció ellen küzdő civil szervezeteket. Soros nem csak ígérgetett, a program keretében a pécsi Az emberség erejével nevű civil szervezet 130 millió forintos támogatást kapott, mely azonnal kiverte a biztosítékot. A helyi fideszes Hoppál Péter rögtön lebomló határkerítést és Soros központot vizionált. Lássuk, mit is
nyilatkozott pontosan:
A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban “a Soros György-féle kampányközpontnak”. A Fidesz pécsi elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben “markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a “Soros-kampányközpont” pécsi létesítését.
tudode
@Eladott Ország:
.
Nem tudni MIKOR MENNEK EL VÉGLEG a pécsá-ba, v pécsb-be EZEK, akiket ELINDÍTOTT "politikai kalandor" útjára az a tiszteletet érdemlő ember, aki még 87 éves korában is TÖBBET TESZ a partvonalra került HONFITÁRSAIÉRT, mint "ezek" a nyögvenyelős, osztogató, fosztogató, élhetetlen szekta a LÁBUNKON ÁLLVA 12 évük alatt.
,
Lassan, vagy már szégyen HONI MAGYARNAK LENNI annak tükrében, hogy MIT MERÉSZELNEK megtenni "saját törvényük alapján" a HATALOM MEGSZERZÉSE céljából!
namihami
90%-os találati pontossággal meg tudnám előre mondani a nyertesek névsorát.
A maradék 10 %-ot pedig a napokban fogják még csak megalapítani.
Nessy
"Komoly összeg"! Egy faluvégi libalegelőn felépítendő stadionra többet ad pártunk és kormányunk!
papa.49
Gondosan, aprólékosan ki lesz válogatva az indulók köre, a győztesek meg már kivannak jelölve, oszt. jónapot !!!
quadrocopter
A HIT-gyulladás nem pályázott? Tutira nyert volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.