Tud valaki magyarázatot adni erre? Ezért a szoros Putyini barátság? Mire készülnek? “Ma kaptunk egy hivatalos emailt…A HIT kötelező bevezetéséről, iskolatípustól és fenntartótól függetlenül. Azt jelenti a rövidítés, hogy Honvédelmi Intézkedési Terv. 2018.június 30-ig kell elkészíteni, beküldeni, és naprakészen tartani. Új fogalmak vannak benne, amelyek a közneveléshez eddig nem kötődtek… pl. meghagyási jegyzék, védelmi igazgatás, megyei, fővárosi védelmi bizottság (MVB), helyi védelmi bizottság (HVB), gyorsított képzések elrendelése a köznevelésben, Szervezeti Irányító Csoport (SZICS),menekítés, dokumentummentés, jelentési kötelezettség…beérkezési normaidő…KMR (Különleges Működési Rend)….stb. Megtudtam, hogy én, mint iskolavezető vagyok felelős az intézményre háruló honvédelmi és a válságkezelés katonai vonatkozású feladatainak a megszervezéséért és végrehajtásáért…akkora dokumentum, hogy a végére sem értem… Elképesztő…. Tényleg ez a legfontosabb feladat most a...

Forrás: gondolkodo.eu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Minden bizonnyal + még vegyük ide azt, hogy folyamatosan fegyvereket rendelnek maguknak + a lőterek bevezetése egyes iskolákban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Equus: Ja, es 1:0 a javara - o mar tokig folfegyverkezett, kepes volt meg kuszaszemet is felfegyverezni, pedig en meg a loteren se allnek kuszaszem melle, gyakorlas kozben,...:o)))
Nessy
@karma1: Akkor engem is kerülj el! :-))
Anno, 50-s években nekünk is volt az iskolában kötelező kispuska lövészet a suliban. Rejtett strabizmusom (kancsalságom) volt, szemüveges voltam. Nem látszott semmi a szememen., de ma sem mindig ott vannak a dolgok, ahol én látom.
Na. elkezdtünk lőni! Remek találatokat értem el a szomszédom lőlapján. Úgy, hogy pár fogalakozás után felmentettek, mielőtt valami bajt csinálok.
Ezért nem is vezettem sose, bár volt jogsim.
rdos
@karma1: A NATO-t nem kéne leszarni, csak szólok. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de ma ez nekünk a realitás.

Oroszország pedig úgy 3. éve nagyon nincs jóban a NATO-val. MoszkoVitya rossz irányba révedt, előbb utóbb megkapja azt a kis finom tockost az amiktól.

Tulajdonképpen azt nem értem eddig is miért hagyták elmenni?
karma1
@Nessy: Draga Baratnem! Akkor megiscsak egymas mellett a helyunk, mert nekunk is kellett kispuskaval loni, de nekunk volt kislabda-dobalas is, a keletnemet testveriskolank mintajara.
Melled egesz nyugodtan odaallnek, max. a lovoldozes helyett jol eltrecselgetnenk...:o))))
Ugyhogy nem nyert, nem tudsz elhajtani engem a hiveid kozul...:o))))
karma1
@rdos: vitya sokkal komolyabb "tockos" erdemelne azert, mert a NATO-t hanyagolja, es inkabb putyinka fele huz...Nagyon rosszul teszi - ma senki mas nem tudja megvedeni a magyarokat egy kulso tamadastol, kizarolag a NATO...
Nem tudom, mit sutyoroghatott putyinka a vezir fulibe, de orban nagyon gyorsan tavolodik a NATO-tol. Meg reszt vesz a kozos hadgyakorlatokon, de elkezdte forszirozni a sajat hadsereg felallitasat. (Mintha nem o szuntette volna meg a hatarorseget is. Rovidtavu emlekezetkihagyas az Alzheimer eloszobaja).
Azt hiszem, ha a nagyhatalmak kozott kitor egy oriasi konfliktus - haboru - nekunk sikerult megint a leheto legrosszabb lora tenni azzal, hogy putyin oldalara alltunk...:o(((
rdos
@karma1: A végén kezdem, mert nem nekünk sikerül megint rossz lóra tenni, hanem nekik! Ahogy az előző két világégést sem a köznép támogatta, hanem a "politikai elitünk". Bocsánat a képzavarért, jelenkorunkra főleg!

Ami a dolog katonai oldalát illeti, napokban lett címlapos hír, hogy az ukránok fejlett páncélelhárító képességet kapnak az amiktól (úgy hogy nem is NATO tagok!). 3. éve kérik az ukránok, mostanra ért meg az elhatározás. Nem kapkodósak az amik, annyi szent, de ami már az övék azt nem engedik.

Hacsak nem ez a cél. Mármint az Eu és a NATO egymásnak ugrasztása (éppen Törökország is billeg, pedig a 2.legnagyobb hadereje nekije van a NATO-ban). :-(

Röviden, jól mondod nem kéne megint a feketeseggű oldalra lavírozni kishazánkat. :-( Egyáltalán békétlenségbe se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.