A választókorú polgárok csaknem felének nincsen érettségije – ez derült ki nemrég a KSH adataiból. A tavalyi felmérés szerint 19 megyéből 11-ben nincs a felnőttek nagy részének matúrája. A közvélemény-kutatások alapján az alacsony iskolázottság leginkább a Fidesznek kedvez. Egy friss felmérés szerint ugyanakkor a lakosság 43 százaléka támogatná, hogy csak az szavazhasson, akinek érettségije van. Az állampolgárok iskolázottságát is felmérte a tavaly végzett mininépszámlálás során a Központi Statisztikai Hivatal. A KSH azt állapította meg, hogy a választókorú népesség 55 százalékának van legalább érettségije.„Egyrészt szembemegy az uniós elvárásokkal, amelyeket szerint 2010-ig megemeljük az érettségizők arányát. Másrészt megfelel annak a kormányzati törekvésnek, hogy minél több embert, minél több diákot tereljenek a szakképzés irányába még az érettségi előtt” – mondta Mendrey László, a szervezet vezetője.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Minél képzetlenebb valaki, annál könnyebb az orránál fogva vezetni!!!
RonaGyuri
nem butítás, csak magukhoz igazítás! =))
Grafix69
Nem az érettségi bizonyítvány megléte vagy nemléte határozza meg mennyire vannak elbutulva az emberek . A mértékegysége a mindenkori jövedelem mértéke . Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy aki okos annak sok pénze van , inkább azt , hogy aki elvan nyomva az nem igazán tud okos lenni.
F_Viktor
A cikkben megemlíthették volna, hogy a rendszerváltás óta nem tanultak olyan kevesen a felsőoktatási intézményekben, mint jelenleg!
kissé felnőttem
hát ezért nem engedném,hogy a parlamentiek első órája a saját bérükről szólljon . nagy dallasszt, dolgozzanak bizonyitsanak mint 1848 as elődeik saját jövedelmükből politizáljanak és feleljenek azért amiért ma nem vonhatók se kérdőre se jogilag sehová . HOL Élünk , azt sulykolják jogállam 19,54 Kossuth Rádió ( aki emlékezik még )
Cicamama55
Ez bizony nagyon is igaz, mégpedig teljes mellszélességgel a magyar emberek elhomályosítása folyik már évek óta! A szemellenzős közmédia kiépítésével, az oktatás leamortizálásával már látványos eredmények mutatkoznak... Két választás van Magyarországon. Vagy megszoksz, vagy megszöksz!
Lepényleső
Az életben ha csak a középiskolai végzettség nélkülieket vernék át,miképp adnák el a népnek
évről évre megújuló hazai panamát? Ki a további megosztásra törekszik a bán kedvére cselekszik.
Hari
A korlatolt, mániákus hatalom mindig retteg az értelmes emberektől, ezért vagy nálánál butábbakkal veszi körül magát, és az oktatás politikával igyekszik azok kinevelését biztosítani.
kissé felnőttem
már igy is a limit alatt vegetálunk, de ember 7 millió nem mozdul 2 meg tagtárs ez igy 2085-ig megtarthat ám, pedig engem lehazaárulóztak, onnan páran , ok nélkül , viszont a mondás él: " gyáva népnek nincs hazája " csak a politikát kéne végképp likvidálni az tesz mindent mocskossá,. gyülölködővé, törtetővé, harácsolóvá,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.