A pénteken megjelent kormányhatározatban az áll, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai szerint a 4-es metró beruházásának harmadát, mintegy 166 milliárd forintot elloptak, elcsaltak, emiatt hazánknak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak. "A rendszerváltás óta legnagyobb korrupciós botrány kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal zárójelentése alapján egyértelműen felvetődik a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok és a Demszky Gábor féle fővárosi vezetés felelőssége. "A kormány szerint a rendszerváltás óta eltelt időszak legjelentősebb európai uniós forrásokkal kapcsolatos visszaéléséről lehet szó. Az estleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Na igen! Ez nagyon csúnya dolog volt,járjanak is utána és mindenki aki benne volt a csalásban és a lenyúlásban,vagyonelkobzás és börtön járjon érte. Na de erről az ügyről már annyit,de annyit olvastunk.Az "emútnyócév" Gyúrcsótány" idejéből csak ezt az egyetlen egy ügyet tudták előszedni? Ennek is a vége bele lóg a Fidesz hatalomra jutásának időszakába. Arról mikor olvasunk,hogy a TAO pénzeket még is csak közpénznek kell tekinteni a Kormány még is úgy szórta szét,mint ha az övéké lenne. Arról sem nagyon lehet hallani,hogy Rogán és habony a letelepedési kötvényekkel mennyit bizniszeit? Arról sem olvastunk és hallottunk semmit,hogy a Felcsúti fűtött műfüves pálya hányszoros túlárazással lett kész. Ha jól meg nézzük,akkor Gyurcsány,vagy Medgyessy, vagy Demszky metrós ügye csak egy pici szeletkéje annak,amit a Fidesz " emútnyócévében" eltűntettek. Csupa volt MSZP, DK, SZDSZ, LMP, bukottFideszes került a hírekbe. Tiborc, Mészáros Zuckerberg Lölő milliárdos meggazdagodása valahogy nem csípi az elvtársak szemét? Az EU-nak is toll a fülébe.Tele vannak ott is lefizetett korrupt gazemberekkel.Ahogy a metrót észre vették,ugyan úgy észre vették a többi uniós pénz lenyúlását is,csak ugye van az a pénz,amiért tollas az ember háta. Nem csak az Országban kéne megbuktatni a rendszert,hanem az egész Unióban,mert ott engedik meg,hogy Orbán úgy variálja a törvényeket és az alkotmányt,ahogy úri kedve tartja.
rohács1926
Lehet, hogy ott tolakszanak majd az EU pénztáránál, hogy befizessék az 59 milliárdot; bizonyítva ezzel Gyurcsány és Bajnai FELELŐSSÉGÉT – kerül amibe kerül. Nekik azonban nem voltak strómanjaik. Sem mangalicaszerelő, sem más. Ők valójában nem tud(hat)ták megakadályozni a túlfizetéseket; de akkor még nem kézi vezérlésű volt az ország. Nem a rendőrkapitány és a legfőbb ügyész dolga lett volna ez? Én csak kérdezem, mert olyan bizonytalan vagyok.
Eladott Ország
Igazából ez csak egy politikai riport megint, hisz most költöttek el 200 milliárdot sportra vallásra ebből simán ki lehetett volna fizetni. A másik évekkel ezelőtt nyilatkozta egy fő fideszes csak az a kérdés a választásoknál ki hány % ban részesül a nyertes 60-40% de ma már inkább a 80-20% ról lehet hallani. Az meg a magyar ügyészség szégyene hogy ők már 2010 óta nyomoznak majd lezárták a ügyet bizonyíték hiányában. Az angolok szóltak hogy itt bizony 15 millió euró ment valakinek, majd a OLAF is szólt de hát nincs itt rendben minden. Ekkor kezdték elővenni megint a ügyet. Arról is hallgatnak hogy bizony ők is ott ültek a közgyűléseken mikor ezeket megszavazták, elfogadták. Ők dicsekedtek vele hogy a szocik be se bírták fejezni ők fejezték be ezt is. De ettől függetlenül szégyen hogy egy felelős sincs, persze ők a fizetésüket nem adják vissza mert ezek szerint nem csináltak semmit az elmúlt 7 évben a ügyben. A gazdasági bizottságok tagjainak, ellenőröknek,könyvelőknek nem tűnt fel? Persze ezeket a embereket nem is vizsgálják mert ők bármikor tévedhetnek az adófizetők kárára.
lusta
Akár el is hihetnám ezxt a maszlagot, de akkor hol a vádemelés? Akkor az ügyészség miért zárta le az ügyet bűncselekmény hiányában? Rengeteg kérdés van, amire illene válaszolni,nem pedig vagdalkózni.
tudode
Ahhoz azért NÉMI köze lenne a pórnépnek, hogy TITOKKÁ MINŐSÍTETTEN milyen módon bánik a KÖZVAGYONNAL úgy az év, és a turnus vége felé pártunk, és kormányunk, aki ki tudja milyen okból állíttatta le 1998-ban hadicsellel kormányra kerülve az M4-es metró folyó építését, amelyet KÖZÖS LÓKÉNT "folytatták, oszt' ükegyelme SZAKÍTOTTA LE A BABÉRT, az átadáskor ÉGIG MAGASZTALVA magát, az ÁLLÍTÓLAGOS "RABLÓKAT" meg sem hívták az átadásra amúgy "falusi gyerek" módjára: ((Majd ki derül, hogy ki, ha kiderül, hogy ki milyen mértékben hunyó.))
.
----- Az összefogás eredménye a metró átadása (Arról egy kukk sem, hogy leállíttatta 98-ban)
www.youtube.com/watch?v=ZZ2rJiuYa6c&t=40s
.
(A mellébeszélés magas iskoláját lehetne ettől tanulni.)
..
Van ám olyan is az év végén, hogy abban reménykedik ŐFELELŐTLENSÉGE, mert a szivarzsebünkből
.
------ 700 millió forintot ad a kormány, hogy ott lehessünk a dubaji világkiállításon
444.hu/2017/12/30/700-millio-forintot-ad-a-kormany-hogy-ott-lehessunk-a-dubaji-vilagkiallitason
...
Különben EZEK A MESSZIRŐL JÖTTEK CSAK HABLATYOLNAK, de Demszky kérésére nem hozták nyilvánosságra az OLAF jelentést
.
444.hu/2017/01/16/demszky-gabor-a-4-es-metro-korrupcios-ugyeirol-szolo-olaf-jelentes-nyilvanossagra-hozasat-koveteli
qxy
Hol a picsába van az állami számvevőszék, az ügyészi hivatal? vagy ők is benne vannak? a buliba? Ki lenne akkor az a szerv aki meg is büntetné azt aki lop csal? vagy tényleg ez legális Magyarországon? Tartalékolni. Vagyis, senki nem fizet vissza amit ellopott. ??? ha bukik Orbán akkor neki sem? É haza megyek és viszek egy mindenre elszánt Ukrán faszit akinek van egy távcsöves telefonja. biz Isten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.