Nem kell ahhoz szilveszternek lennie, hogy az ember vicces (vagy inkább szomorú?) híreket olvasson. Nem is győztük őket összeszedni, pedig ezek csak az utóbbi egy hét hírei.  Bencsik aláírást gyűjt, hogy Gyurcsány ne szavazhasson Igazán modern, demokrata hozzáállás! (Nem.) Bencsik András népszavazást kezdeményez arról, hogy Gyurcsány Ferenc ne szavazhasson. A Békemenet szervezője mindezt a Facebook-oldalán jelentette be – szúrta ki a 444. Ha már demokrácia: a magyarok műveltségi cenzushoz kötnék a szavazási jogot, de a felüknek érettségije sincs Bizonyára kevés magyar tanulta történelembő a nagy francia forradalmat (vagy csak elfelejtette), aminek alkalmából – már 1789-ben – meghirdették, hogy minden ember egyenlő és ugyanolyan jogok illetik meg. Egy friss felmérés szerint ugyanakkor a lakosság 43 százaléka támogatná, hogy csak az szavazhasson, akinek érettségije van. Ugyanakkor a választókorú polgárok több, mint felének érettségije sincsen – írta a HírTv a KSH-ra...

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igencsak félrement interpretáció

A derék b1.blog eddig egyik, ha nem a legnagyobb félreértelmezése

Az index.hu által szemlézett blog „Elhatalmasodott a Sas-kabaré Orbánékon: Top 10 abszurd hír az utóbbi napokból” című írásában az utóbbi egy hét hírei között tallózva adta közre a 10 legdurvábbat.
Mindjárt másodikként azt írja, hogy: „Ha már demokrácia: a magyarok műveltségi cenzushoz kötnék a szavazási jogot, de a felüknek érettségije sincs”.
Nos ez úgy ahogy van marhaság. S nem az a legnagyobb baj vele, hogy a vonatkozó közvélemény-matatásban nem érettségiről, hanem az alapfokú végzettség meglétéről van szó. Hanem arról, hogy „az IDEA Intézet kutatásából készült jelentésben az áll, hogy: a magyarok 43 százaléka egyetért azzal, hogy alapfokú iskolai végzettséghez kellene kötni a választójogot”. Szó sincs műveltségről, csak és kizárólag iskolázottságról.
Egy műveltségi – egyébként nem könnyen ellenőrizhető; az említendők sok éves ádáz igyekezete mutatja ebbéli hiátusukat =)) – előírás nagy valószínűséggel pikkpakk kiürítetné a parlamentet, de az bizstos, hogy ártunk és qurmányunk potentátjaiból egy sem menne át a rostán!
szaboria1
Miértt kell az egyházaknak ekkor összegeket adni. Emlékszem 1992-ben telepedet haza az Isteni megváltó növérek Ausztriából és Olaszból a cégem központi épületét kapták vissza a VIII.her. Olyan kamionokkal jöttek, hogy teljesen megszünt a forgalom a Horánczky utcába.1993-ban én adtám át az teljes épületet nem semi ami értéket láttam náluk amikor az átadási papirokat irták alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.