Országszerte több mint háromezer – ebben csak a fővárosban több mint ezer – riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt.

Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt

- fejtette ki Győrfi Pál.

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 aktuális csatornán hétfő reggel elmondta:

mozgalmasan telt a mentők éjszakája, de a beállított plusz mentőautóknak köszönhetően folyamatos volt a feladatellátás, mindenhová időben odaértek.

A főorvos azt is elmondta:

az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt.

Somogy megyében egy epilepsziás gyermekhez hívtak mentőt, s a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyermeket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba a mentők – tette hozzá Golopencza Pál.

Kéz-és arcsérülések, közlekedési balesetek, verekedések – éjfél és hajlani 4 között volt a legkeményebb dolga a mentőknek

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Aki a petárdától sérült,azt a büntetés mellett kötelezném az orvosi ellátás kifizetésére is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Aki a petárdától sérült,azt a büntetés mellett kötelezném az orvosi ellátás kifizetésére is.
peterkelemen
Orbán agyhalott országa. Kiskorú részegek és drogosok. Mekkora szégyen már!
quadrocopter
Annyi volt a petárdázás, hogy szerintem a pintérek is besegítettek!
eszegfu
Vagy 3 ezren laknak a településünkön, de olyan érzésem volt, mintha az aug. 20-i "állami" tüzijáték lenne!! És még csak nem is fél óráig, hanem legalább 3 órán keresztül. Mondtam is anyukámnak, hogy ekkora ünnepség már régen volt a születésnapján!:))
Cicamama55
@eszegfu: Isten éltesse az édesanyádat sokáig! Boldog szülinapot kívánok neki! Felénk is őrült "szabadságharcos" hangulat uralkodott, de itt 1 óra elteltével elfogyott a lőszer és béke lett...
Cicamama55
BÚÉK minden propelleresnek és családjának! Békét, Boldogságot, Bőséget kívánok szeretettel!
csipetke
@Horizont: Csatlakozom a jókívánsághoz a mamádnak!
eszegfu
@Cicamama55: @Horizont: Igen, jan. 1-én 00:30-kor született és most volt 93 éves... Ő már "belőtte" magának a 100 évet... és ahogy elnézem "kitart" már ugy fizikálisan!:))) Szellemileg sajnos már kevésbé... állandóan a temetésére gyüjtötte a pénzét... de mióta megbeszéltük, hogy nem lesz ott a 100 tagu cigányzenekar, erről ne is "álmodjon", azóta még ezen is tudunk nevetni. Jókivánságaitokat átadom neki mindenképpen, mert szereti nézegetni a "TV-met", vagyis a számitógépemet, ha mutatok neki valami érdekességet, képeket. Köszönöm!
eszegfu
@Horizont: Az "érdekessége" a dolognak, hogy a "kemény" életükről soha sem szomorkodva meséltek... sem a nagyszüleim, sem az én szüleim. Legalábbis nekem mindig olyan "vagánynak", életrevalónak tüntek. Szerencsére valóban sokat meséltek, igy most én mondom "vissza" anyukámnak, mert már nem emlékszik rá... látszik rajta ilyenkor, hogy valami azért "előjön"... szinte ugyanugy hallgatja, mint annak idején én.
mindnatsol
"Kéz-és arcsérülések, közlekedési balesetek, verekedések" - csak a szokásos.
Nessy
@eszegfu: Édesanyádnak nagyon szép, boldog, szülinapot, és minden jót kivánok! Neked pedig erőt, egészséged, hogy mellette lehess!
Én is már nosztalgiázva emlékszem sok mindenre, és sok évtized távlatából, már humorizálni is tud rajta az emberlánya!
cs.n.
"Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett"

Én egyszer rágyújtottam egy petárdára még régen, tizenéves koromban. Véletlen volt, valaki adott egyet, én meg zsebre raktam a cigik mellé. Később a sötét utcán meg azt vettem elő cigaretta helyett, meg is gyújtottam. Szerencsére még épp időben észrevettem és eldobtam, de nem sokon múlt, hogy felrobbanjon a kezemben és/vagy a számban. Azelőtt se voltam valami nagy durrogtatóeszköz-mániás, de azóta meg főleg kerülöm ezeket. A tüzijátékot is, ha nem profik csinálják, hanem boldog-boldogtalan lövöldözget mindenhol, mint itt is egész este.
namihami
""A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.""
Elég elolvasni vagy sajnálni is kéne? Ezek legközelebb elgondolkodnak a petárdázáson.
Ne tűnjek rosszindulatúnak, de az összes durrogtató hasonló esetében se esnék kétségbe.
cikicakk55
@eszegfu: Sok Boldog Születésnapot kívánok Édesanyádnak. Egyben Boldog Új Évet is. Hódmezővásárhelyen is feltűnően hangos volt az idei Szilveszter. Mi kb 10 éve vettünk utoljára tűzijátékot és már akkor is 5000 ft körül fizettünk,pedig nem is a drágábbakat vettük. Csak nem élhet olyan rosszúl a Magyar nép,ha ennyi tűzijátékra futja. A mi városunkban nincsenek nagyon gazdag emberek. Úgy látszik azért van aranytartalék.
quadrocopter
Gondolom a "migrik" verekedtek megint...vagy mégsem?
eszegfu
@Horizont: tegnap 12:57 Nekem is hasonló történetek jutnak az eszembe...anyukám családja pl. tüzifát vitt Zugligetből a Széna térre. Volt egy szamaruk (és persze valami szekérféle hozzá), ezzel szállitották a fát, de a nagymamám nem engedte, hogy bárki is felüljön a szekérre - még a hajtó sem! -- mert sajnálta a szamarat, ugyhogy gyalogolhattak. Nagyon jó időnként "megállni" és visszaemlékezni.
eszegfu
@Nessy: tegnap 12:58 Köszönöm! "Rajta vagyok" az ügyön!:))
eszegfu
@cikicakk55: tegnap 14:12 Köszönöm a jókivánságodat! Én is morfondiroztam már, hogy miből veszik? Azt hiszem, hogy még a szegényebbek is a karácsonyra + a szilveszterre "felteszik" az utolsó forintjaikat is. Talán még érthető ... én is időnként "besokaltam" a pénztelenségtől és ilyenkor kell egy kis "felelőtlen" költés, de azt is be kell látni, hogy utána megbosszulta magát!
kereső
@eszegfu: Isten éltesse Édesanyádat,erőben egészségben!Kivánom,hogy a megcélzott 100.születésnapját is egészségben élje meg.
eszegfu
@kereső: Igazán kedves Tőled is! Kösz.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.