Jelentéktelenedünk, ez állapítható meg a gazdasági méretváltozások 2017-es rangsorából. Noha az adatok előzetesek, érdemes felfigyelni arra, hogy az orbáni 2017-ben a világ bruttó jövedelmének 25%-át az Egyesült Államokban, 15%-át Kínában állították elő. A sorrend a továbbiakban: Japán 6,2%, Németország 4,4%, azután India, Franciaország és Nagy-Britannia alig több, mint 3%-kal. A 145 milliós Oroszország gazdasági összteljesítménye mindössze 2%, alig haladja meg a kicsi Dél-Koreáét. Ez olyan sorrend, amiben nem érdemes Magyarországot megkeresni, hiszen a hazai teljesítmény világviszonylatban nem százalékban, hanem ezrelékben is alig mérhető. Nem lenne ez baj, ha felismernénk: kis ország vagyunk, jelentéktelen gazdasággal, aminek a világpiac réseiben kell megkapaszkodni és ott nagyot alkotni. Hogyan lehetséges ez? Kivételes tudással felvértezett, rugalmasan alkalmazkodni képes, nyelveket beszélő, talán drága, de világszínvonalú termelékenységre képes munkaerő révén. A...

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És erre legyünk büszkék! Mert nálunk okosabb nép nincs. Vélik. Csak az a rohadt termelékenység, meg ilyesmi nem jön össze.
magyarbakancs
Világhírű nagy Magyar gazdaság csak egyes idióták fejében létezik.
a világ gazdasági színpadán csak a pofánk jelentős,tehetségünk meg mérhetetlen alacsony.
Csizmás Kond
és a világtermék hány százaléka termelődik pl a zeurópai miniállamokban, mert tudvalévőleg azok a leggazdagabbak...?
szettevette
@magyarbakancs: Ez nem igaz, mert a Magyarok igen is, hogy tehetségesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.