„A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban és a környező országokkal szembeni kultúrfölény hangoztatásában merült ki. Eljött az ideje, hogy kimondjuk, (...) visszaélnek a nemzeti retorikával, és valójában nemzetellenes politikát folytatnak.” (Orbán Viktor)Akinek van szeme és füle, az nap mint nap látja, hallja, hogy mostanra a liberálisokat kiebrudaltuk, a kommunisták naftalinban, a pesti retyerutya pedig Londonig futott. A nemzet vezetői ennek megfelelően szinte óránként tesznek hitet sujtásos dolmányban az 1000+ éves magyar vérvonal mellett. Kik azok, akik elégedetten csettintenek, amikor Magyarország korfája helyett a nemzeti értékpiramist tanulmányozzuk? Tudjuk kik, bár sajnos nem értjük a távoli országok urainak idegen szava járását. Nos. Ki kell mondani, amit tilos kimondani! Orbán Viktor 2016. március 15-én azt mondta: „Ha nem érkezik újabb nagy szellemi és politikai infúziós segélyszállítmány külföldről, akkor a levelek és az...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Azétrt az se felejtsük, hogy Rákosi idejében is minden nemzeti volt. Pl:Csepel Vas- és Fémművek Nemzeti Vállalat! Ha jól emlékszem.
justhpeter
A különbség is csak annyi Rákosi és Orbán között, hogy Orbán nagyobb utat tett meg lefelé.
relatív
Az világosan látható, hogy 1990 óta a magyarság - de ezt érzékelni más, a korábbi időben szocializmust építgető, és most ma kapitalista körülménnyel nehezen élő országoknál IS - egy személyében elbizonytalanodott ( kivéve az egyébként IS nehezebben kezelhetőeket, akik a teljesítménnyel köszönő viszonyban sincsenek ) egzisztenciális kiüresedésben találta magát.

Manapság sem talált magyarázatot annak igazolására, hogy miért cserélte fel a korábbi közélet körülményeit erre a teljes bizonytalanságot jelentő környezetre. Tetteit ez a bizonytalanság határozza meg, még a politikai környezetben lévők esetében IS.

Magyarázatként ennek alapvető okát látom a teljes történelmi környezet kritikai végiggondolás hiányának, illetve a teljes félreértésekben való belenyugvásnak.

Azok az ismertek, melyek tudatában voltak korábban - hisz erre a kellő eszmei alapok ismerete utalt -, hogy a kapitalista világ szerkezete teljesen ellentmond egy, a korábbi törekvésekben meghatározottakkal, de csak a kevesek csillogása, nagyon kihívó költekezése volt számukra elérhetőnek tűnő, aminek keservesen megismert lehetőségeinek napjaiban semmi, vagy igen kicsiny lehetőségének valóságával került szembe.

A mai magyar társadalom végletes szétszakadozottságának valamikori megváltoztatása IS a messzi homályba került, és a válságok visszatérése - ami jellemzi a kapitalista berendezkedést már hosszú ideje - ismét előtérbe kerülve a kilátástalanság rémét ( vagy valamiféle ' délibábos ' uram-bátyám kor visszatértét ) látva minden értelmes törekvés halálát hozza magával...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.