A Jobbik ismételten arra tett ígéretet, hogy kormányra kerülésük esetén kézzel fogható előnyöket kapnak a magyar kis- és középvállalkozások. 

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

míg a Fidesz az elmúlt években kizárólag a nagy multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat, addig Vona Gábor, a Jobbik elnöke a magyar vállalkozásokkal kíván hasonló együttműködéseket kötni.

A magyar gazdaság alapját jelentő vállalkozások megerősítése nélkül ugyanis nem lehet tartósan fenntartható fejlődést biztosítani – fejtette ki, hozzátéve, hatalomra kerülésük esetén a magyar vállalkozások a jelenleginél lényegesen kedvezőbb adóterhelésre számíthatnak.

A Jobbik politikusa ezzel összefüggésben igazságtalannak nevezte, a kormány a multinacionális társaságoknál jobban megadóztatja a magyar vállalkozásokat azzal, hogy utóbbiaknak az osztalék felvétele után is adót kell fizetniük, míg a Magyarországon működő külföldi cégek ezt a terhet elkerülhetik. A valódi lokálpatrióta gazdaságpolitika a Jobbik kormányra kerülésével fog bekövetkezni – jelentette ki.

Ezt ígéri a Jobbik a magyar vállalkozásoknak

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője. Fotó: MTI/Kovács Attila

Volner János kérdésre válaszolva elmondta:

amennyiben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mégsem büntetné meg pártját, akkor visszafizetnék a bírságra érkezett állampolgári támogatásokat, ugyanakkor nem számítanak a kiszabott szankció megváltoztatására.

További reakcióiban hangsúlyozta, az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem,

a Momentummal és az LMP-vel ugyanakkor készek tárgyalni.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@cikicakk55: De előbb a fidesz nevű bűnszervezetet le kell váltani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Én már nem tudom mit higgyek.Túl öreg vagyok már és túl sok választást megéltem.Előtte volt tejjel mézzel folyó kánaán. olyan ígéretek,aminek ha csak a felét betartották volna,már jobban élnénk.Engem eddig minden választásnál a beígért elszámoltatások, a vagyonelkobzások, a börtönbüntetések elkerülése volt a leg lesújtóbb. Egyik párt sem számoltatta el az előzőt,bár arra hivatkoztak,hogy azért nem tudják a megígért könnyítéseket és adó,áfa csökkentéseket,béremeléseket,nyugdíj emeléseket betartani,mert üres államkasszát vettek át. A nincsből nem tudnak segíteni.Érdekes,még is minden újraválasztott párt az első gyűlésen a saját fizetésük emeléséről döntött.valami csodálatos módon akkor mindenki ott volt,nem vol pangás a teremben és a kormány és az ellenzék is egyöntetűen szinte még tartózkodás sem volt,elfogadták a fizetésük emelését.Még sem volt annyira üres az államkassza? Csodálkoznak,hogy már senkinek nem hiszünk? Mindegyik pártban ott vannak az 1989-ben igen csak aktív addig Kádár nyaloncok,majd a bukás után az éppen aktuális párt nyaloncai. Ők mindegy,hogy melyik párt volt kormányon Ők gazdagodtak.mondanám,hogy az egész söpredéket akik 28 év alatt csak egy percet is mint politikusok dolgoztak,mindet át vizsgálni,amiről nem tudják bizonyítani,hogy jogos fizetésükből van azt elvenni és mindet munkanélküli segélyre küldeni.Egy életre eltiltani őket a politikától.
papa.49
@cikicakk55: Úgy legyen ahogy írtad !!!
Eladott Ország
@cikicakk55: De előbb a fidesz nevű bűnszervezetet le kell váltani.
papa.49
@Eladott Ország: Meg eltakarítani !!!
Eladott Ország
Az olcsó magyar munkaerőt előállító és a multiellenes szabadságharcáról híres Orbán-kormány folyamatosan vonzotta az országba a multikat – többnyire kevés hozzáadott értéket előállító összeszerelőüzemek formájában -, olyan kedvezményeket és támogatásokat biztosítva nekik, amilyenekről a magyar kis- és középvállalkozók álmodni sem mernének.
Ha egy magyar fiatal – vagy nem annyira fiatal – belerokkan, ha vállalkozást indít, képtelenség megélni például a mezőgazdaságból egy családnak, a külhoni magyar vállalkozóknak bőven jut pénz a magyar adófizetők zsebéből.Külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program van. Nem nálunk, hanem ahogy a neve is mutatja, külhonban. 525 millió forintos kerettel indul, az a cél, hogy a szomszédos országokban működő fiatal magyar vállalkozók eszközeinek beszerzését, vállalkozásainak fejlesztését támogassák. Illetve támogassuk, mert feltehetően nem a kormánytagok dobják össze a több, mint félmilliárdot, hanem adófizetői pénzből megy.
A pénzre 1976. január elseje után született magyar állampolgárok pályázhatnak, kivétel Felvidék és Kárpátalja, ahol elegendő a magyar igazolvány. Vissza nem térítendő, egyöszegben folyósított támogatásról van szó. Mezőgazdasági tevékenységre 3-4,5 millió forintot, nem mezőgazdasági tevékenységre 3-6 millió forintot lehet elnyerni. Éljen! Közben – merthogy csütörtök és ha csütörtök, akkor Lázár János – kormányinfó, hogy vakuljon a paraszt.
peterkelemen
A magyarok padlása már dugig van az ígéretekkel. Nem kérnek több ígéretet.
peterkelemen
A faszomat a kkvékba amik szintén rabszolgaként foglalkoztatják a magyar munkavállalókat és éppen olyan szar termékeket adnak el csak ők aranyáron akarnák eladni. Szemét mocskos társulat. Tisztelet a kivételeknek.
Eladott Ország
@peterkelemen: Tegnap 18:07; Az Orbán klán strómanjai, sleppje foglalkoztatja a fél országot. Nekik nem érdekük a béremelés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.