Jövő hét pénteken már sztrájkolhatnak a köztisztviselők, mivel a kormánnyal folytatott tárgyalások kútba estek, a bérük pedig több éve stagnál.

Január közepén sztrájkba léphetnek a közszférában dolgozók, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete már megkezdte a felkészülést. 

Sztrájkra készülnek a közszférában dolgozók

Fotó: pixabay.com CCO

Az mfor.hu cikke szerint január 12. és 15. közt egy kétnapos sztrájk jöhet, mivel a köztisztviselők hiába folytattak tárgyalásokat a kormánnyal a terület béremeléséről, semmi pozitív változás nem történt, miközben a képzett munkaerő folyamatosan megy át az állami szférába a jobb bérezés miatt.

A szakszervezet szerint annyira rossz a helyzet, hogy ha most vasárnap lenne a választás, sok helyen nem is lehetne megtartani a munkaerőhiány miatt. 

A szakszervezet szerint ők körülbelül 200 ezer olyan, zömmel önkormányzati köztisztviselőt és közalkalmazottat képviselnek, akiknek 10 éve nem emelkedett a bére. Az önkormányzati dolgozók béremelésére szánt 30-40 milliárd forint nem lehet pénz kérdése – vélik. 

A kétnapos sztrájk ideje alatt csak halaszthatatlan ügyekkel fognak foglalkozni a köztisztviselők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.