Január közepén jelentősen megnehezülhet majd az ügyek intézése az önkormányzati hivatalokban. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete már megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre. Azért döntöttek így, mert a kormányt nem sikerült rávenniük a követeléseik elfogadására.

Kétnapos sztrájk várható a közszférában – nehéz lesz az ügyintézés

Az érdekképviselet január 12-re és 15-re tervez sztrájkot az önkormányzati hivatalokban, az erről szóló felhívást kedden tették közzé

írja az Mfor.

Az erről szóló felhívás kedden jelent meg az MKKSZ honlapján.

Itt azt írják a dolgozóknak:

Tisztelt Önkormányzati hivatalban dolgozó Kolléganő, Kolléga! A mai napig a kormány hallgatása nem tört meg! Az elhatározott sztrájkjaink végrehajtását megkezdtük. Már 1 MKKSZ Tag esetében is lehetőség van a sztrájkhoz történő csatlakozásra.

Az MKKSZ – amely saját adatai szerint 200 ezer közszolgálati dolgozó érdekeit képviseli – azt állítja, hogy tagjai kimaradtak a bérrendezésekből, a fizetésük tíz éve változatlan.

A szakszervezet azért folyamodna a munkabeszüntetéshez, mert két tárgyalási forduló után a kormány ajánlat nélkül visszavonult 

- írta meg a lap.

Az Mfor cikke hozzáteszi, hogy januárban még csak két napot jelöltek meg, amikor felfüggesztik a munkavégzést, de azt mondják:

ameddig nem érik el céljukat, addig minden további hónapban újabb nappal toldják meg a sztrájk időszakát.

Ez idő alatt csak a halaszthatatlan ügyekkel foglalkoznak a hivatal dolgozói.

Azt is jelezték:

ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, sok helyen meg sem lehetne tartani a voksolást, olyan súlyos a szakemberhiány az alacsony bérek miatt.

Forrás: mfor.hu, HVG

Kép és címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Miért nem egy hetes lesz a sztrájk ?? ???
wagabund
@Clavigo: mert akkor bekeményítene a hatalom. ettől félnek... így csak olyan morgolódás, következmények nélkül.
verőce21
"A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete már megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre" - én nem csodálkozom ezen. Hiszen az ünnepek előtti parlamenti megerőltetett törvényhozásból keletkező "lekövetéseket" - végrehajtási utasításokat - a közszolgák dec. 30-án reggel 8 órára fejezték be, éjszakákon át.
verőce21
/17:09 folyt/ A közszolgáknak beígért 2x25%-os béremelésből pedig még az első sem teljesült!
badboy
Végül is miért ne azokkal babráljanak ki,akiknek az adójából a fizut kapják. Ja,mert a miniszterrel és a kormánnyal nem mernek.
1magyar
Mennyit kereshetnek, hogy sztrájkolnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.