A 2018-as 428 milliárd forintos honvédelmi költségvetésből mintegy 100 milliárd forint jut honvédségi eszközök korszerűsítésére, valamint újak beszerzésére, továbbá laktanyák felújítására. Az idén 16 városban épül lőterekkel is felszerelt honvédelmi sportközpont. Erről a Magyar Idők számolt be szerdai lapszámában a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

100 milliárdból erősítik a honvédséget az idén – 16 város kap állami lőteret

Fotó: MTI /Bodnár Boglárka

A HVG cikke szerint a Magyar Idők azt írja:

Hamarosan érkezik a két A319-es Airbus repülőgép, és a tervek szerint tavasszal már ezekkel utazik az afganisztáni misszió váltása. Az A319-es gépek újonnan 70-80 millió euróba kerülnek, a két 8-9 éves gépet ennek kevesebb mint feléért vették.

A honvédség páncéltörő képességének fejlesztése érdekében vállról indítható, többcélú rakétafegyverzet beszerzéséről is döntött a kormány az év végén.

A rakétarendszerre 2026-ig 20 milliárd forintot költhet a honvédelmi tárca.

16 városban épül állami lőtér 2018-ban

A lap azt is kiemelte, hogy a 2018-as költségvetési évben országszerte

16 városban épül lőterekkel is felszerelt honvédelmi sportközpont.

Korábban a Honvédelmi Minisztérium a sportközpontokról azt írta:

A Honvédelmi Sportközpontok létrehozásának célja, hogy a sporton keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kifejezetten önkéntes alapon.

A központok alkalmasak lesznek a szabadidős tevékenységként folytatott sportlövészet megismertetésére és biztonságos gyakorlására, valamint a honvédelmi szempontból is kiemelten fontos sportágak – küzdősportok, vívás, lövészet és mások – edzéseire, vagy akár az elsősegélynyújtás és a tájékozódási ismeretek oktatására is  – tájékoztatott korábban a honvedelem.hu.

A beruházásban érintett városok:

Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Újfehértó, Pécs, Sárospatak, Szarvas, Szekszárd, Székesfehérvár, Szigetvár és Zalaegerszeg.

A 17 és fél milliárd forintból megvalósuló programot a kormány egy december 28-án kelt kormányrendeletben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, ami azt jelenti, hogy a hatósági ügyintézés és az engedélyek kiadása egyszerűsödik és gyorsabbá válik.

Folytatódik a honvédelmi életpályához kapcsolódó bérrendezés

A Magyar Idők a cikkben arról is ír, hogy folytatódik a honvédelmi életpályához kapcsolódó bérrendezés.

2018. január 1-jétől a katonák illetménye 5 százalékkal emelkedik.

Emellett nőnek a béren kívüli juttatások is, példaként említik, hogy a honvédelmi tárca által biztosított nevelési és a tanévkezdési támogatás az idén 25 százalékkal emelkedik, előbbi összege 20 ezer, utóbbié pedig 30 ezer forint 2018-ban.

Forrás: HVG, Index. hirado.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pontosítsunk: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítás, azt jelenti, hogy teljes az ellenőrizetlen szabad-rablás a csókosoknak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Hellcat: Ebben van valami. Pécs már ki sem látszik az adósságból, de a lőtér üzemeltetését még vállalná.
rohács1926
Ezek szerint lehet, hogy majd nagy megrendeléseket kap az orosz hadiipar.
interceptor
Ez cinikus lesz, de leszarom: a lőtéri céltábláknak azoknak a fejét kell kirakni, akik abban érdekeltek , hogy az emberek tömegei tudatlanságban, félelemben és testi-lelki nyomorban éljenek. A legjobban így irányíthatók az emberek. Ja, és most már pénzt küldhetünk csekken a saját elnyomásunk finanszírozására! Ba" meg, a korbácsot ne vegyem meg?!!
quadrocopter
Erre a sportra miért nem kunyerál a geci a birkáitól?
1bitang
@quadrocopter: (Ami késik, nem múlik. Különben is: mindent MI FIZETÜNK, bármilyen cetli is van ráakasztva.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.