Meghalt szerdán a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Belgyógyászati Klinikáján az a 18 éves nő, aki válságos állapotban volt a december közepén történt metil-alkohol-mérgezés következtében – közölte az egyetem az MTI-vel. Szilveszterkor egy középkorú nő is életét vesztette.

18 éves, háromgyermekes édesanya a szerepi mérgezés újabb áldozata

Tavaly december 18-19-én 21 beteget szállítottak be Szerepről és környékéről négy egészségügyi intézménybe, közülük 11-et a debreceni klinikára. Kilenc beteget tünetmentesen, illetve saját felelősségére karácsony előtt hazaengedtek. Ketten súlyos, válságos állapotban voltak. Közülük egy középkorú nő szilveszter napján "sokszervi elégtelenség következtében" meghalt. A másik beteg, egy 18 éves, 3 gyermekes nő szerdán vesztette életét.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy őrizetbe vették a szerepi mérgezés gyanúsítottját, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek. A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik azokat szintén értékesítették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi tájékoztatása szerint a pénzügyőrök több mint 200 liter, közkedvelt italok üvegeibe töltött, metil-alkoholt tartalmazó alkoholterméket foglaltak le Hajdú-Bihar megyében. Ezek az italok "szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez" – közölte a NAV.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Gengesz-völgyi menekült lehetett szerencsétlen!

Ebben is benne lehet Soros keze!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
18 éves lány, 3 gyerekes anya, ő az áldozat.
quadrocopter
Gengesz-völgyi menekült lehetett szerencsétlen!

Ebben is benne lehet Soros keze!
papa.49
Na most miért nem teszi fel a kérdést a sok fütyisz bolond ,,pisztolyt fogtak a fejéhez, hogy megigya,, ??? Ez persze nem mentesíti a méregkeverőt se vele is itatnák a kutyulmányából, oszt. meglátjuk túl élné-e vagy sem !!!
peterkelemen
Talán nem ártott volna a boltban vásárolni ha már valaki 18 évesen ennyire kívánja a piát.
1magyar
Na ez a baj, hogy ilyen felelőtlen, semmirevalók 18 évesen már 3 szegény gyereket kínoznak.Ez talán a Sors keze volt.De ki tudja milyen élet vár a gyerekekre?
Yoda69
Ezek a halalesetek mind a fideSS rovasan vannak. Ok tettek lehetove a hazi palinkafozest, aminek reven ez a sok szar ellenorizetlenul bekerul a rendszerbe.
Macskaszem
Több szerencsétlen sorsú gyereket már nem hoz a világra.
nezelodo
Én az anyámat sohasem láttam szeszes italt inni, főleg nem bepiálva, és elég volt neki az öt fiú, meg kis gazdaság véget nem érő munkája, nem volt szüksége piás unaloműzésre.
laja70
Azért a 18 éves, 3 gyermekes nő? híre mond valamit!!!
mégállnekem
Ez az eset felszínre hoz egy halom kérdést! Mihez van joga egy kiskorúnak? Joga va-e megszülnie 18 év alatti korban? Miért jó ez a törvény szerint? Milyen körülmények között nőnek a gyerekek és hol volt a védőnő, a gyámügyes, hogy nem látta az anya életmódját? Miért engednek nyomorba szülni gyerekeket, akik szintén nyomorban élnek? Nem engednék a roma társadalomba szülni olyan embereket, akik nem tudják tisztességesen felnevelni a gyerekeiket és ez most nem diszkrimináció! Akkor, amikor a társadalom többsége tartja a szülőket is életben, akkor joga van a társadalom többségének, hogy szigorúbb törvényeket alkosson, az ilyenek kiküszöbölésére.
Grafix69
@laja70: Még az is lehet ,hogy már nagymama volt
cikicakk55
@1magyar: tegnap 7.57

Annál biztos,hogy csak jobb élet várhat rájuk,mint a biológiai anyja mellett lett volna nekik.Az aki 18 évesen már 3 gyereket is szült és még alkoholt is iszik a 3 gyerek mellett sok boldogság nem várt volna a 3 kicsire. Nem tudom,hogy milyen most az állami gondozottak helyzete,de annyira szörnyű biztos nem lehet,mint amiben eddig élhettek. Lehet,hogy szívtelennek tűnök,elvégre meghalt egy 18 éves gyereklány,de valamiért képtelen vagyok még csak szánalmat érezni is.
cikicakk55
@mégállnekem: Teljesen jogos amit írsz. Afrikában és ázsia egyes részein is azért van éhínség és járványok,mert túlszaporodtak.Még magukat sem tudják eltartani,jóllakatni,de szülik vég nélkül a gyerekeket. Láttam róluk filmet.Borzasztó! Én mint anya,nem bírnám elnézni a gyermekem,gyermekeim szenvedését.Azok a csepp kis emberkék,pipaszár vékony karok,lábak,hatalmas hordó nagy has.mind az éhezés és az egyoldalú táplálkozás jele.Azok a gyerekeken nem élnek,hanem szenvednek. ott nem tudnak és nem is akarnak tenni ellene,de itthon tudnának és tehetnének is.Nem is szabadna engedni szülni olyan nőket,akiknek nincs biztos megélhetésük.Szerintem az első gyereknél nem lehetett több 15 évesnél. nem volt védőben egyszer sem? Nem néztek utána,hogy hová viszi a picit? Annyi barom törvényt hoztak 8 év alatt,erre is oda figyelhettek volna.
1magyar
@cikicakk55: A nyomor általában mindig újratermeli önmagát. Az ingyenes fogamzásgátló és óvszer használata lenne a legfontosabb feladata minden kormánynak bárhol a világon.
kripton
Egy részeges ellőgépet "édesanyának" titulálni..!
KisGenyo2
Kicsit fékeződik a népességrobbanás. Nyugdíjra valót ezek úgysem termelnének soha...
mackoka46
Megkezdődött a családok éve ! Hiába a geci galeri nemcsak a pénzünket veszi el, hanem az eszünket is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.