A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket a szokatlan hívószámok fogadásakor.

Ha erről a számról hívják, legyen nagyon óvatos!
Illusztráció: Pixabay

A Mabisz csütörtöki közleménye szerint a +36 61 272 217 számról közlekedési vétségre hivatkozva 90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet. A biztosítók szövetségéhez érkező bejelentés szerint a telefonáló rövidesen megszakította a hívást, a hívott pedig a rendőrséghez fordult.

A Mabisz hangsúlyozza, hogy a +36 61 kezdetű számról jelentkező hívások nem hozzájuk tartoznak, munkatársaik pedig csak a legritkább esetben keresik telefonon az ügyfeleket, ám akkor is csak előzetes írásos kapcsolatfelvételt követően. A szabályoknak megfelelő telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél és a kárügy beazonosításával kezdődik – tették hozzá.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
óóóó...nincs új a Nap alatt...nemrégiben felhívott egy férfihang -(70-es számról)-, és sajnálkozva értesített, hogy személyesen szeretnének meglátogatni, mert valamiért nem jut el hozzám egyetlen sms sem, megnéznék a telefonom..kérdem kitől is van? hát a témobiltól, és ők a hibaelhárítók...
mondom az igaz hogy 30-as a körzetszámom, de én egy külföldi szolgáltató ügyfele vagyok, nálam nincs ilyen probléma...
-akkor szopjál le!... mondta, és kilépett.

természetesen nem hivogattam a kijelzett számot, mert még azt hiszi, hogy tényleg le akarom pippantani..

éjjel hallottam a rádijóban, hogy bocskorék is ilyen hívásokkal szórakoznak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.