"Szavazz haza!" néven indít kampányt a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyar állampolgárok választási mozgósítására.

A Liberálisok is rámennek a külföldi szavazókra
Illusztráció: Pixabay

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón igazságtalannak nevezte a jelenlegi választási rendszert, mondván, a kormány a levélben történő szavazással a határon túl élő magyaroknak egyszerű lehetőséget ad a neki tetsző szavazatok leadására, míg a külföldön dolgozó magyarok voksolását technikai nehézségekkel hátráltatja.

A Liberálisok kampánya éppen ezért összegyűjti azokat a praktikus információkat, amelyek segítségével külföldről is könnyebben leadhatóvá válnak a szavazatok – mondta az ellenzéki párt politikusa, megemlítve, hogy tájékoztatást adnak a regisztráció menetéről és határidejeiről, továbbá a kijelölt szavazóhelyekről.

Sermer Ádám elmondta, kampányukkal a Magyarországon élők figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy győzzék meg külföldön dolgozó rokonaikat, barátaikat a szavazás fontosságáról, mivel Magyarország szerintük csak egy kormányváltással indulhat el a liberális nyugat-európai országok felé.

Az elnökhelyettes szólt arról is, hogy a kampányukhoz az Európai Liberálisok Közösségétől is segítséget kérnek, továbbá a magyar "demokratikus ellenzék" pátjainak, valamint civil szervezetek támogatását is várják.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez süket Orbán cimbora már megint nagyon hülye és alattomos azt pofázza, hogy lehet "külföldről is könnyebben leadhatóvá válnak a szavazatok ", pedig ez marhaság.
Már sokszor itt is elmeséltem két barátomat; az egyik Seattle-ban akinek legalább két nap és egy kalap pénz ja szavazni akar, míg a másik Kolozsvárott dolgozik, ehhez Bukarestre vagy Budapestre kell utaznia! =))
De hasonló gondokkal kell számolni GB-ben is, hisz legutóbb még azt is bedobtál, hogy az utolsó pillanatban elvitték a követségről a szavazókört! =))
CsipkeRózsa
@Shikari: Szerinted az igazságos, hogy a határon túliaknak több joguk van a szavazatuk leadására, mint a magyarországi, kint dolgozó magyaroknak?
Eladott Ország
A Fidesz nem enged a külföldön dolgozó magyarok hülyének nézéséből.Lajos, a nemzet lángesze és kupakokkal bélelt hutituszu-szakértője, a cizellált modor és akadémiai műveltség két lábon járó oszlopa az ötpárti helyett kevesebb pártira sikerült (az MSZP távol maradt és állítólag a KDNP is külön párt) találkozót követően doorstep-elt egyet. Miközben újra bebizonyította, hogy nem az eszéért szeretjük. Valójában egyáltalán nem szeretjük és egyre frusztrálóbb, hogy ez a félművelt, félanalfabéta utasítgatja azokat, akiket szolgálnia kellene.
Kósa Lajos tudományos hosszútávfutó belerágta a szánkba, mi a helyzet. A helyzet pedig az, hogy a Fidesz „tartalmi és eljárási okok” miatt nem támogatja a választójogi törvény módosítását, ugyanis a a jelenlegi szabályozás (kósául: szabályzás) jó, koherens és megfelelő a magyar állampolgárok számára. Aki nem hiszi, annak még nem járnak utána, de alakul. Az orosz népmesék analógiára. Tessék: youtu.be/rlculvJHXKs
Nem tegnap óta igaz, de ismételjük át: a Fidesz, benne a félanalfabéta Kósa Lajossal minden pártok legnagyobb szégyene. Amely előre megfontoltan akadályozza külföldre elűzött polgárait alkotmányos jogaik gyakorlásában. Pontosan úgy, ahogyan a kopasz keretlegények gátoltak meg egy állampolgárt, hogy éljen népszavazási kezdeményezési jogával. Nem elég, hogy Mariana-árkot ásnak magyar és magyar közt, konkrétan megalázzák az ellenségesnek kikiáltott polgárokat. Csak szólok: ebbe már mások is belebuktak, akik a Fideszhez hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy külföldi állampolgáraik minél nehezebben tudjanak voksolni.
JAJMÁR
Lassan fog az agyuk. Ezt kellett volna tenni màr rég, a dk-s kezdeményezés helyett.

jó, tudom, a liberálisok nem a dékà, ők még - a dékà- nem jöttek rà ...
quadrocopter
Majd az ÁSZ fedőnevű Cseka a körmükre néz, de miért nem az MVM "non profit"(?) céghez fordulta, ott van lé dögivel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.