Legalább 15 emberrel nőtt a fagyhalál áldozatainak száma Magyarországon – tudta meg az Atv.hu a Magyar Szociális Fórumtól. A számítások szerint így már legalább 63 halálos áldozatot követelt a hideg ebben a szezonban. A szervezet még december 22-én, az ünnepek előtt írta meg honlapján, hogy egészen addig majdnem ötvenen fagytak halálra az országban, köztük egy csecsemő is. A számok csak erre az időszakra vonatkoznak, az ősz elejétől számítva.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szociális háló nem, vagy alig működik. Nem csak a hajléktalanok vannak veszélyben. Számtalan idős ember is közvetlen veszélyben van, mert nincs pénzük tüzelőre, vagy mert az állapotuk olyan, hogy nem tudják ellátni önmagukat. A kihűléses halálesetek háromnegyede nem az utcán, hanem lakásokban történik. Ezek a veszélyben lévő emberek nem kapnak segítséget, mert nem tudják kérni, mert nincs kihez fordulniuk, sok esetben tanyán, apró falvakban élnek. Jó ideje a társadalmi szolidaritás igyekszik betömni azokat a szakadékokat – már régen nem résekről beszélünk – melyeket a nem megfelelő szociálpolitika okoz ebben az országban. Civilek – magánemberek és az oly nagyon gyűlölt civil szervezetek Sorossal, vagy Soros nélkül – igyekeznek életben tartani azokat az embereket, akik egyszerűen kihullanak a felcsúti stadiontól a Cinege utcáig terjedő pókhálón. A társadalom már jó ideje a teljesítőképessége határán van, vagy át is lépte azt. Miközben óriási bajok vannak országszerte és kormányzati program és támogatás nélkül sokak számára nincs segítség, ez az elkülönített összeg több, mint szánalmas. A naponta bejelentett, külföldi, vagy akár belföldi templomfelújításokra, egyházi intézményekre szánt százmilliókhoz képest ez az összeg szánalmas. A szétszórt, szétlopott pénzek, az egyház választási kampányban való részvételéért leszurkolt milliárdok, a külhoni magyarok szavazatának reményében kitalicskázott milliárdok árát ezek az emberek és az egész magyar társadalom fizeti meg. Minden egyes nap. És ez így nem jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.