Vissza nem térítendő uniós támogatást kapott Kósa Lajos miniszter édesanyja a nemrég tulajdonába került sertéstelepre.

A Népszava cikke szerint Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyja a 2016-ban a rokonoktól átvett sertéstelep után uniós támogatást kapott. 

Uniós forrásból élnek jól Kósa Lajos miniszter anyjának malacai

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

A lap szerint Kósa Lajosné – az édesanya – összesen 123 millió forintos támogatást nyert, az összeget az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam adta, és ez volt az 50. legnagyobb támogatási pénz. Ráadásul ezt jó ütemérzékkel sikerült elnyernie, ugyanis a beadvány után pár hónappal leállították a pályázatot, mert túl sokan jelentkeztek.

A cikk szerint Kósa Lajosné 2015-ben vásárolta be magát a Méker Kft-be, amely aztán megvette a rokon Szilágyi-család által vitt, és addigra el is adósított és felszámolás alatt álló Szalka-Pig Kft., amely a sertéstelepet vitte.

"Kósáné megjelenése után a Mékerbe ismeretlen eredetű friss pénz került, és úgy vette át a több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet a Szalka-Pigtől, hogy az ki tudott egyezni a hitelezőivel.

A felerészt Kósa asszony, valamint az egy-egy negyedrészt birtokló Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs tulajdonába tartozó Méker azóta elég sikeres, 2016-ban például harmincmilliós tiszta profitot ért el."

A Méker az uniós támogatás mellett a magyar államtól sertésjóléti támogatást is kapott, tavaly például 10,2, tavalyelőtt 12,3 millió forintot.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Tanuljatok egybites 300 forintos budiforradalmárok, hogy kell ezt csinálni. Van azért egy ki kétségem. Az, hogy mi nem hívek semmit sem kapunk a híveknél rendben van, de most láthatják, hogy nem elég hívőnek és kiszolgálónak lenni, nagyon közel kell lenni a húsos kondérhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Edmond Dantes: Már most is késő lenne.
kakaósbögre
azért van neki sertéstelepe mert pontosan tudja hogyan kell egy disznót nevelni.
Lepényleső
Ez egy modern unio-s sertéstelep amit a képen láthatunk? Akkor mindent megér,kivéve az árát?
bence
Az egész mocskos fidesz had Úniós forrásból él !
kukac50
Kósa mama azt a pénzt nyerte el amit a területalapú támogatásokból elvettek sok kistermelőtől!
Uniós pénzt lopják szét,de egy idős nő is beállt a lopásba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.