Január 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat a roma kulturális események megvalósítását támogató, 50 millió forintos keretösszegű pályázatra.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma december 14-én hirdetett pályázatot olyan roma kulturális események megvalósítására, amelyek többek közt a cigány nyelvek ápolását és fejlesztését, a roma hagyományok megőrzését, valamint a roma nemzetiség kulturális örökségének megismerését és a társadalmi párbeszédet segítik elő.

Még egy hétig lehet pályázni roma kulturális események támogatására

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről Budapesten a Harmat Általános Iskola menzáján 2017. december 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tudomásul kell venni, hogy nem tudunk összetartó társadalmat építeni anélkül, hogy a romák és nem romák között ne legyen bizalom, párbeszéd és együttműködés, ezért minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely a bizalom és az együttműködés infrastruktúráját fejleszti, építi

- mondta Czibere Károly.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi a f*szt keresnek a politikusok az oktatási intézményekben? Különösen ez a kettős tokájú,
Down kóros fideszes seggfej, Czibere Károly.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Hol a francba bujkál a vezér nagyra becsült dr flórija, hogy még nem nyalta fel ezt a kis baksist?
Veleda
Röhög a vakbelem, amikor ezt olvasom. Tegyük fel, meg akarom tanulni a lovári nyelvet, és le akarok vizsgázni belőle. Nem kapnék támogatást, mert nem vagyok cigány.
Leszűkítve a lehetőségeket, itt a cigány buliról van szó, eszem-iszom dínom -dánomról. De szkeptikus vagyok, valamelyik beásnak új autó kell, vagy valami kis segíjj. Mivel lapát nem kell nekik, adjunk mindegyiknek okos telót, mert ma már a hegedű sem kell nekik.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ezeknek nem adakozok. A fidesz nevű bűnszervezettől el kell venni az ellopott közpénzmilliárdokat, nem még adakozni. Felháborító a cinizmusuk, pofátlanságuk. Még ilyen szarházi banda, Szent István óta nem kapaszkodott az ország trónjába!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...csak tőlük kéne elvenni ?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem csak tőlük. A gengszerváltás után, valamennyi pártot felül kell(ene) vizsgálni!
kisrigó
Menjetek az anyátok p...ba, enni adjatok a cigánygyerekeknek (is!), ez fontosabb, mert alapvető dolog, hogy fejlődhessenek. Aztán majd jöhet a cini-cini muzsika is. Ja, hogy ebből a nesze fogd meg jól célból egyszerűbb lopni? Alávaló népség!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.