Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Németországban, a seeoni kolostorban, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselői háromnapos tanácskozásának második napján.

Orbán: "Tekintsenek engem Bajorország végvári kapitányának"
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A magyar kormányfő megbeszélésük után Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel, a CSU vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen úgy fogalmazott, az európai embereknek világos akaratuk van.

"Egyértelmű a népakarat": az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, hogy a határokat megvédjék, és hogy vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek. Vigyék vissza őket oda, ahol újrakezdhetik az életüket

- fűzte hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: "kezdettől fogva a határvédelem és a schengeni szerződés betartásának a talaján álltunk. Akkor is a schengeni szerződés talaján álltunk, építettünk például kerítést és határvédelmet, amikor még volt olyan hely Európában, ahol a káoszt meg a jogszerűtlenséget ünnepelték" – fogalmazott.

Kijelentette, hogy demokráciaproblémává vált a migránskérdés Európában. Úgy fogalmazott, az európai embereknek világos akaratuk van.

Orbán Viktor közölte, a megbeszélésen elmondta, hogy az elmúlt évek kérdése az volt, sikerül-e teret nyitni és érvényt szerezni a népakaratnak.

Európában sok helyütt a vezetők nem azt tették, amit a nép akart – vélekedett a magyar kormányfő, megjegyezve: "a demokráciában ilyenkor mindig zavar keletkezik", és ezt az ellentmondást valahogy fel kell oldani.

"Én azt mondtam a bajor barátaimnak, hogy szerintem 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz Európában"

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az európai nép lépésről lépésre ki fogja kényszeríteni, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek a migránskérdésben az ő érdekeit szolgálják – hangoztatta.

A miniszterelnök azt mondta, sokat tanult Horst Seehofertől. Az egyik ilyen fontos szabály az, hogy jogszerűtlenségre semmilyen jogot nem lehet építeni, ezért a jogszabályokat mindig precízen be kell tartani. Minél nagyobb nyomás és kihívás van, annál precízebben – tette hozzá.

Magyarország megértette ezt a szabályt – szögezte le a kormányfő.

"Bajorország végvári kapitánya"

Orbán Viktor közölte: világossá tette bajor partnereinek, hogy Magyarország továbbra is a jogszerűség talaján áll.

"Továbbra is tekintsenek engem Bajorország végvári kapitányának. Bajorország déli határa a szerb-magyar határnál van, és amikor mi azt a határt védjük, akkor azzal védjük Bajorországot is"

- jelentette ki.

A bajorokat és a magyarokat hosszú és mély kapcsolat köti össze; olyan hosszú, hogy az első magyar keresztény király családjától a győri Audi-gyárig húzódik – hangoztatta. Azt mondta, a kapcsolat mélysége eléri a barátságot.

"Én Bajorországban soha nem tapasztaltam rosszindulatot a magyarokkal, Magyarországgal vagy a magyar kormánnyal szemben, mindig őszinte, nyílt és korrekt beszélgetésekben volt részem, ma is ez történt"

- közölte.

Nem kívánok tiszteletlenül viselkedni és beavatkozni a német belpolitikába – jelentette ki Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott, "a mi testtartásunk alapvetően a tisztelet testtartása".

A német vitákat majd a német emberek lefolytatják, és a német döntéseket meghozzák a német politikusok.

"Sok sikert kívánok az ezzel kapcsolatos tárgyalásokhoz" – tette hozzá.

Gazdasági kérdések is felmerültek

A miniszterelnök közölte, hogy gazdasági kérdésekről is beszéltek. A kétoldalú kapcsolatok ragyogóak, de találtak új területeket, amelyek felé még terjeszkedni tudnak – jelezte.

Beszéltek az európai gazdaság jövőjéről is. Orbán Viktor megállapította, hogy teljes a nézetazonosság a CSU és a magyar kormánypártok között. Nem lehet a másik pénzén élni, mindenkinek elő kell állítania a saját teljesítményét. Csökkenteni kell az államadósságokat, a költségvetési hiányt 3 százalék alatt kell tartani, és a munkaerőpiaci reformokat otthon mindenkinek végre kell hajtania, ez minden tagállamnak "házi feladat" – sorolta.

Ezt a nemzeti felelősséget vállalni kell. Nem támogatnak olyan reformokat, amelyek a nemzeti felelősséget a nemzeti felelőtlenséggel váltanák fel, és valamifajta összeurópai felelősségben fel akarnák oldani – nyomatékosította.

Orbán Viktor megköszönte Horst Seehofernek a "nagyszerű" decemberi beszédét. Nagyon régóta vártak már erre a hangra. Elismeréssel nyugtázták azt a mondatot, hogy Bajorország keresztény ország volt, és az is marad.

"Úgy látom, hogy a jövőről szóló vitáknak van közös szellemi alapja, úgyhogy izgalmas és termékeny beszélgetésekre számítok a jövőben is"

- fogalmazott.

Bajorország példája mindig biztatás volt Magyarországnak. Mi is szeretnénk olyan sikeresek lenni, mint a bajorok, ennek a módját keressük, ami nem megy egyik napról a másikra, de a magyar gazdaság ma azon az úton halad, hogy büszkék lehessünk rá – emelte ki Orbán Viktor.

Közölte: világossá tette, hogy a magyar gazdaság felépítését a magyar emberek teljesítményén keresztül tudták elérni.

"Partnerséget kérünk, és üzleti együttműködést keresünk"

- zárta beszédét a magyar miniszterelnök.

A program szerint Orbán Viktor a nap folyamán előadást tartott a CSU frakcióülésén, majd szűk körű megbeszélést folytat Manfred Weberrel, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetőjével.

A Horst Seehoferrel közös ebéden mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Szájer József fideszes EP-képviselő is részt vett.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nem kéne ennek a gyökérnek egy terepasztalt venni pár ólomkatonával meg egy levél xanax-al, az olcsóbb lenne? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Nem kéne ennek a gyökérnek egy terepasztalt venni pár ólomkatonával meg egy levél xanax-al, az olcsóbb lenne? :)
Qqberci
Jövőre már ő lesz Napóleon (Grazban)...
vukkocska
Azt már tudjuk, hogy beteg az agya. De körülötte mindenkinek?
mackoka46
Kereszt apu ! Egy kivénhedt náci mutáns diktátornak tekintünk.
bencemacska
Kapitány, Kapitány, téves volt az irány,
neked itt nem terem babér már!
Ép észt te nem találsz SOHA MÁR!
RonaGyuri
végvári kapitány??? csal egy műveletlen paraszt-suttyó vagy! =))
Zeta
Valaki felemlíthetné már az Europát sokaig félelembe tartó terrorcsoportokat , az ETA-t, A Vörősbrigádot, az írek ténykedését! Hány ember halt meg ártatlanul?
Edmond Dantes
Dobó István valóban végvári kapitány volt.Aztán pár év múlva majdnem börtönbe került,földbirtokokkal való szélhámoskodás miatt.(De lehet,hogy le is csukták).Orbán most fején találta a szöget,minden stimmel,csak a végvári vitézség nem.A börtön viszont be fog jönni.
kulabombaafityiszre
Felcsúti vályogházi csüngőhasu végvári kapitány,te olyan kövér vagy,hogy nem tudsz felmenni
a várfalra megnézni a migráncsot.
kokopelli
@Qqberci: ..de ott van már öt belőle! ;-)
quadrocopter
"Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz – jelentette ki Orbán Viktor..."
Ja! Mint a tákolmány össszeragasztgatásakor - nem? Meg ahány kérdésben leszartátok a zembeteket - köcsög szarházi elmeroggyant!
nezelodo
@Edmond Dantes: Dobó nevű jobbikos kapitánya (polgija) Tapolcának van, miután elhajtották a polgárok a fideszes Császárt, mert már a nevének megfelelően viselkedett.. De Orbán nem hagyta az út szélén.
nemkati
Ezt a gusztustalan nyalizást a németeknek...!
quadrocopter
@nemkati: A seggnyaláshoz nem gerinc kell, hanem nyelv. Az van neki a nagy pofájában!
Nessy
Van képe Orbánnak "nép akaratról" hadoválni? Mikor kérdezte meg értelmes, gazdasági és egyéb dolgokról a "népet"??
Hát, ha ilyen végvári kapitányaink lettek volna, a törökök egész Európába kényelmesen besétáltak volna! Pedig akkor még nem is árultak letelepedési kötvényt. (Igaz Erdély már akkor is tudta, hogy kell parírozni a töröknek.)
Tudjuk Viktor! Jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok!
cs.n.
Orbán annektálta Bajorországot, vagy mi van? Akkor legalább lennének jó focicsapataink. :)
nevemnick
A magyar történelem szájbabaszása.
Életedben, meg azután sem leszel végvári kapitány, mert te nem hős vagy, csak egy izé...
Nessy
@nemkati: Ahány országba meghívják, ahány komolyabb politikus szóba áll vele, ott mindegyiknek előadja ezt a laudációt! Mindenki partner, mindenkit megvédünk, mindenki a szövetségesünk.
Clavigo
Vazzzzze...:) :))))))...DDDDDD :)))))) Vazzze,,,,,Muhahaha-ha-ha...)) DDD :)) a végvári kapitány,,...És ez a hülye funkcionál miniszterelnökként,, egy EU-s. tagállamban,,,,a XXI-k században...:)DD :)))Ez ???
Hofipisti
"... kezdettől fogva a határvédelem és a schengeni szerződés betartásának a talaján álltunk."
Meg tudná mutatni Orbán et., hogy a Schengeni szerződés mely pontja rögzíti, hogy menekültek tízezreit - éhen, szomjan, minden elemi törődés, és nem utolsó sorben regisztráció nélkül - fővárosi kék buszokkal, avagy vonattal kell a D.-i határról a hegyeshalmi állomásra szállítani, ahonnan rendőri kísérettel,(továbbra is elemi ellátás nélkül) akár a 30 fokos hőségben átterelik az 3 km.-re lévő osztrák határon? Főként kis gyerekes- és öreg emberekkel tűzdelt családokról volt szó -Schengen szellemében!
Clavigo
"" kazahsztánban otthon érzem magamat,,,,,,,azerbajdzsán példaértékü ország a számunkra"",,kina,,,ecetera...putyin elvtárs... Most meg Bajorország végvári kapitánya...De most tényleg...normális ez a csávó ?
Nessy
@Clavigo: Nem! De ezt most titkosítják az idők végezetéig!
moareka
Szeretnél te kapitány lenni végvár nélkül is, csak ahhoz kellene egy csapat, az meg neked nincs, hiába osztottad szét a magyar gazdaságot haverjaid között. Ha zűr lesz kapitánykám, ott állsz majd egyedül a vár fokán, egyedül, mint az egyszeri Kárpátok géniusza ...
Rockxy
A bajorok, az osztrákok, a lengyelek, mind a központ ellen fordulnak.
Az angoloknak kezd elegük lenni a balhékból.
Az olaszok ki akarnak lépni.
A franciák Kínára kacsintanak.
Juncker részeg.
www.youtube.com/watch?v=MY_RgHjg3Bw
Szabadság, elvtársak!
papa.49
Az elmeroggyant ott is elhintette az oltós dumáját !!!
Te tetű úgy menekülnél az első puskalövésnél, hogy lehagynád a bécsi gyorsot is !!!
papa.49
Csutigörény te legfeljebb ,,GOLYÓFOGÓ,, lehetsz, de művészet lenne melléd lőni is !!!
Te meg a ,,végvári kapitány,, álmodik az elmebeteg hangosan !!!
human
"Napóleon komplexusnak azt a tünetegyüttest nevezzük, mely leginkább az alacsony emberekre jellemző. A betegség nevét egyre inkább alkalmazzák olyanokra is, akiknek valamiféle kisebbrendűségi érzéssel küzdenek, és állandóan túlkompenzálnak az élet egyéb területein, azaz ott próbálnak meg sokkal jobban érvényesülni, hogy eltereljék mások figyelmét az őket oly nagyon zavaró hibájukról."

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/4792/napoleon-komplexus
vladimir putin
Dobó István is úgy kezdte, hogy 1552-ben lenyúlta a magányugdíjpénztárt, meg egy csomó stadiont épített, aztán ezáltal mekkora hős lett belőle!
quadrocopter
Nem végbél kapitányt akart mondani a Genyó?
namihami
Tényleg komoly bajban lehet Bajorország, ha már pont egy ilyen végvéri védőre szorul.
Bajorország végveszélyben? Lehet, általa.
nezelodo
@Hofipisti: tegnap 20:19. Onnan indulva hatalmas a siker Európa megmentőjeként! Persze ehhez kellett a Merkel negyedórás maratoni találkozója a Viktorral, meg az képletes saller, amit kapott, amelyik mellé a schengeni fal adta a másikat. Másnaptól legalább megkérdezték az idegentől, amit addig az EU megmentője és csapata elfelejtett, hogy honnan jön, hová megy, és mi a neve. Rendeztek is egy olyan, jó nagy gusztustalan műbalhét mellé, amit a régi Gangesz-vidéki saját migráink szoktak otthon családilag.
justhpeter
Lehet, hogy a gyógyszeripar a felelős ?
nyanya001
@justhpeter: Meglehet, meg azok akik félrekezelték ezt a félcédulást.
simmering73
Aztán hol találkoztak ezek a végvári legények? Nem is tudtam, hogy a grazi gumiszobának kolostor a művészneve.
dr. prédikátor
Végvári kapitány??? Egy ócska gecirakás vagy , nem végvári kapitány!!!
magyarbakancs
miniszterelnök urat egy idegépel elküldeném a sötét középkorba had harcoljon.
a sötétsége meg van hozzá.
magyarbakancs
miniszterelnök urat egy idő-gépel elküldeném a sötét középkorba had harcoljon.
a sötétsége meg van hozzá.
Lepényleső
Szívesen tekintem végvári kapitánynak,esetleg Napóleonnak vagy bárki másnak,csak ne
legyek kedvezményezettje jó akaratának.
kereső
Vehetem ezt nagyon komolyan ?Mert akkor mától én önt annak tekintem,aminek mondja magát,és nem Magyarország miniszterelnökének-merthát ön már csak az nem,hanem Európa és benne Lengyelország megmentője,bajor végvári kapitány,és ne tessék itt megállni.A németek a franciák ezek után egyesen ki fogják követelni,hogy ön "védje"meg őket.
Eladott Ország
Orbán a keresztény végvári kapitány, lovasszobra.
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/28/18/281812_felcsut_orban_viktor_lovasszobor.jpg
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fa.civilhetes.net%2Ffiles%2F2017-11%2F09%2Fuj-rakosi.jpg&key=1tZfzwka5KCb51CMkp6X_g&w=600&h=585
Orbán és a kereszténység tűz és víz, egymáshoz semmi köze. A mi autokrata vezetőnket inkább a sátánhoz hasonlítanám, ő most is olyan, mint amikor mondta elhíresült szavait: "csuhások térdre imához!" A mi vezérünknek, keresztapánknak az Isten maga a pénz és a hatalom, ha ezeket egyszer elveszti, akkor oda az élete. Reméli az ország nagyobbik része, hogy ez hamarosan bekövetkezik! Úgy gondolom, hogy teljesen felesleges lenne Orbánt a keresztény hittel vagy bármilyen más ideológiával szembeállítani. Neki az teljesen mindegy, hogy éppen milyen ideológiát képvisel, mert egyikben sem hisz. Shakespeare óta tudjuk: "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő" Orbán különösképpen...ráadásul tehetségtelen.
Clavigo
Vazzzzze...egy túlmozgásos,...,zsebbe recskázó "" végvár captain "..:) :) Dupla kevlár bugyiban,-mellényben a zakó alatt :) :)))))))))))))) Szerintem,,szerte-szét röhögte magát rajta mindenki...:)))))))))))))))))))))))))DDDDDDDDDDDDDDD :)))))))))))))))))))))))))
papa.49
Emberek RIADÓ ha ez a kotonszökevény védi Bajorországot, akkor az már EL IS ESETT !!!
glorianna
Nocsak, a bajoroknál nem vízkeresztkor kezdődik a farsang? Két nappal korábban is lehet már álarcosbál? :O
libellle
@namihami: "Tényleg komoly bajban lehet Bajorország, ha már pont egy ilyen végvéri védőre szorul.Bajorország végveszélyben? Lehet, általa." Na csak paar percig kell seehofert is figyelni és meglehet állapitani, hogy szintén nem normális. Ezert veszitett olyan földrengés nagyságban itt a csu mert putin és orbán a seehofer barátja. Nem tanult belölle igy továbbra is lehet mondani, hogy seehofer is olyan elmebeteg mint orbán.
papa.49
@libellle: Ez a pógár se lesz sokáig bajor ME. idáig mind vagy megbukott, vagy lemondott azok közül ahol ez a ,,halálmadár,, szerepelt !!!
kokopelli
@glorianna: nem,hanem 11.11.11.11-kor ami 11.hó, 11.-én, 11óra,11perckor kezdődik! ;-)
Már azt is elnézte a kis görbelábú bohóc,de még benne van az időkeretben!!
kokopelli
@libellle: Valaki kérdezte,hogy nem lehetne egy várat adni a "véglegény" I.Victor"-nak!
Lehetne!! A berchtesgadeni "Obersalzberg"-et nem messze a "bunkertól"!
Pálinkafőző Rézüst
@kokopelli: én a Déva várát adnám nekije...Építse bele a zanikó asszonyt, (tettestárs) oszt dőjjön rá az egész, de telibe...:)))
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=IYQ9yDQI3Zo
Koós János Kapitány: Volt egy hajóút, lenn a déli tengeren és a nagy fedélzeten napozott egy lány! Nem tétováztam, hozzá léptem merészen, kis kaland.
papa.49
Macskajancsi csutigeci te max, Dugovics Titusz lehetnél, már várom mikor veted magad a mélybe egy migránssal )))))))))))))))
kukac50
Az emberek nem is élnek Magyarországon terrorveszélyben ezt csak a hazug Fidesz ijesztgetése! Nincsen semmi terve a következő időszakra csak a gyűlölet keltés az uszítás az emberek félelembe tartása! Haragudni kell a Magyar származású Soros Györgyre azt elfelejti Orbán Viktor,hogy Neki köszönheti a tanulmányait,az iskolások meg az iskola tejet mert azt Soros Fizette.
kokopelli
@Zeta: Bader-Meinhof banda,Hoffmann védelmi csoport,NSU (nazi földalatti csoport
Münchenben jelenleg a bíróság előtt)..stb...stb! A félnázi AfD a német parlamentben...!
Az utolsó kivételével halottak sokasága az "útjukon"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.