A PestiSrácok.hu és az állami M1-es tévé nyomán az MTI arról ír, hogy a szocialista Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetekben a diákok az MSZP-nek szórólapoztak 2014-ben.

A Humán Operátor Zrt. egyik volt dolgozója az M1 aktuális csatornának péntek este azt mondta: diákokat közvetítettek ki MSZP-s kampánymunkára 2014-ben a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek.

Állítólag az MSZP-nek szórólapozhattak a diákok 2014-ben a Humán Operátornál

Czeglédy Csaba fegyőrök kíséretében a Szegedi Járásbíróságon december 13-án. A bíró újabb két hónappal hosszabbította meg a nyár közepe óta tartó előzetes letartóztatását.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

"Megmondták, hogy MSZP-szórólapozás, nem kerteltek ők, hogy ez probléma, ott azon a berkeken belül, hogy most MSZP-s szórólapozás. Tehát ezt kell csinálni, erre kell diák tessék küldeni. Ez lesz a feladat" – mondta az egykori dolgozó, aki azt kérte, ne legyen felismerhető a műsorban.

Hozzátette: "2014-ben volt egy olyan munkája annak a részlegnek, ahol én dolgoztam, hogy az érdi MSZP-s képviselőnek kellett a kampányában részt venni és szórólapozniuk a diákoknak".

Állítólag az MSZP-nek szórólapozhattak a diákok 2014-ben a Humán Operátornál

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A PestiSrácok.hu portál írt arról, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra – írták.

MSZP: semmilyen szerződéses viszony nem volt a párt és a cég között

Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak az érintett céggel, és az MSZP nem is vett igénybe olyan szolgáltatást, amelyhez bűncselekmény köthető.

DK: hazugság

Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke szintén sajtótájékoztatón hazugságnak nevezte a sajtóhírt. Kiemelte, a szövetkezetek szervezetten nem támogatták pártját, ugyanakkor szerinte az nem zárható ki, hogy az ott dolgozók munkaidejükön kívül, magánemberként szórólapoztak vidéki jelöltjeiknek.

Nyár óta előzetesben ül Czeglédy Csaba többedmagával

Czeglédy Csaba – az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője – és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
és volt még diákpornó, illegális muszlim szövetkezés, ja... és 1541-ben a török bevonulását is ők készítették elő auhusztis 29-én. De abban is benne volt a kezük, h előtte a Habsburg csapatok támadták a várost.. A gyerekpornó csak ezután jön.
Hajrá, Goebbels NERtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@F_Viktor: Állítólag. Már óvatosan fogalmaznak, mert az eddigiekre egy csomó pénzük ráment.
human
@F_Viktor: Ezen én is fenn akadtam. Még a fidesz sem mondta, hogy nem voltak kifizetve a diákok.
F_Viktor
@lusta: @human: Felháborító, hogy ezek a közpénzzel kipárnázott lakájmédiák hogyan használják a kettős mércét, hogyan tudnak hazudni nappal és éjjel, hogyan szolgálják ki a diktátort és rezsimét.
Lepényleső
Miképpen van,hogy ebben az esetben bűn,a kormánypártok esetében érdem?
kereső
@division: tegnap23:54: én is csodálkozom,bár egészen máson mint Te.Én ismételten azon csodálkozom,hogy ezek a hirportálok honnan,hogy jutottak hozzá ezekhez az adatokhoz,iratokhoz? Van ugye a Humán Operátor Zrt, amely ellen a NAV Dél-alföldi Bünügyi Igazgatósága hárommilliárdos adócsalás ügyében nyomoz/nem,nem Czeglédy ellen,hanem az általa vezett cég ellen/,ennek keretében a nyomozó hatóság lefoglalja az érintett cég teljes iratanyagát, adathordozóit.És az iratanyagokból elő kerülnek ,megismerhetővé vállnak a cég szerződéses kapcsolatai.Igy: szerződés az Altus Portfólióval, esetleg szerződés az Mszp-vel-bár ez még nem bizonyitott-,ill.a gazdaság más szereplőival.Nos ezek a szerződések itt-ott napvilágot látnak-origo,pesti srácok...etc.-azaz,kikerülnek iratok a NAV nyomozó hatóságától.Mindez történik a Magyarország nevű jogállamban a regnáló hatalom érdekeinek megfelelően.Szóval, kérem szépen mindazok a gazdasági szereplők kezdjenek el rettegni,akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a Humán Zrt.-vel, főleg akkor ,ha nem a hatalom szája ize szerint cselekszenek,mert ők is sorra kerülnek.És akkor,még itt van a bizalom kérdése: a NAV-hoz ellenőrzés keretén belül került iratok -melyek a gazdaság szereplőinek adó-és üzleti titkait tartalmazzák-milyen biztonságban vannak,hogy azok nem kerülnek illetéktelen kezekbe.Nos én csak ezen csodálkozom,ennek a hirnek a kapcsán.
kereső
@kereső: folyt.: sok portál lehozza ezt a hirt-még a 168 óra is-de senkinél nem vetődnek fel ezek a kérdések?Ujságirás!,eh?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.