Több más változás is várható abban az esetben, ha megalakul a negyedik Orbán-kormány. 

Már nem vállalna még egy kormányzati ciklust, így nagy valószínűséggel nyugdíjba vonul a 2018-as választások után az idén 70. életévét betöltő Pintér Sándor belügyminiszter – értesült a Magyar Nemzet több egymástól független forrásból.

A lap szerint a Fidesz választási győzelme esetén Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válthatja a belügyminiszteri székben.

Utóbbi egyébként már semmiképpen sem marad sokáig a VIII. kerület vezetője, ugyanis indul a 2018-as országgyűlési választáson. Indulását azzal indokolta a Józsefváros.hu-n megjelent interjúban, hogy fölkérték rá a kormánypártok.

Nyugdíjba mehet Pintér Sándor, az Orbán-kormányok állandó belügyminisztere?

Forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet több forrása is megerősítette, hogy – bár a Fidesz visszatérő kommunikációs eleme szerint Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan sosem oszt előre pozíciókat – a belügy vezetésében változások lesznek. Mint egyikük fogalmazott,

Kocsis Máté már jól láthatóan „ott repked a rendészeti szervek fölött”.

Sajtóhírek szerint Bakondi György miniszterelnöki megbízott, belbiztonsági szaktanácsadó is régóta magas politikai pozícióba készül belügyi vonalon, de vele kapcsolatban már nyolc éve csupán pletykaként tart ki ez az értesülés.

Mi változhat még?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Magyar Nemzetnek erősítette meg először, hogy ha rajta múlik, 2018 áprilisától már nem vállal szerepet a kormányzatban, hanem visszatér Hódmezővásárhelyre. A lap úgy tujda, a választás után a kelet-magyarországi térség föllendítéséért, az elnéptelenedő kistelepülések helyzetének javításáért felelős pozíciót kaphat. Helyét a Miniszterelnökség élén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veheti át.

A lap szerint biztosra veszik a mostanra érezhetően marginalizálódott

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter távozását, illetve várható, hogy Gulyás Gergely frakcióvezető külügyi vonalon kap több feladatot, akár Szijjártó Péter utóda is lehet.

A politikus eddig is vállalt diplomáciai jellegű feladatokat, főként a magyar–német kapcsolatok javítása terén (a feszültségért többször a német sajtót tette felelőssé), illetve amerikai republikánus körökben.

Biztosan nem kell tartania jelen állás szerint a partvonalra kerüléstől Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkárának, a Fidesz nemrégiben megválasztott új alelnökének sem, akivel a miniszterelnök és környezete hosszabb távra tervez.

Címlapkép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

(MNO)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Mi van? Hiszen nyugdíjas, még ki is jelentette , neki jár a nyugdíj mert megdolgozott érte. Jesszusom .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@wpym: ma, 12:37 Pedig el kell menni szavazni, mert még rosszabb lesz és végkép le leszünk szarva. Még egy érvénytelen szavazat is többet ér!
csipetke
@Eladott Ország: Egyetértek.Az anyámhoz,aki erősen mozgáskorlátozott,mozgó urnát fogok kérni,mert egy szavazat is számít.
Eladott Ország
"Nyugdíjba mehet Pintér Sándor, az Orbán-kormányok állandó belügyminisztere." Ki nem szarja le a bűnöző ragyás pofáját!
wpym
@csipetke: Mivel egy orszagrol van szo nem az: ezeket nem azert valasztottak meg, hogy koztorvenyes bunozokent lopjanak, raboljanak.
wpym
@Eladott Ország: Koszonom nem! Majd, ha lesz kire szavazni, akkor en is elek alkotmanyos jogommal, de addig nem asszisztalok egyik bunozo meggazdagodasahoz sem.
Eladott Ország
@wpym: Pedig váltani kell őket mint a fehérneműt, mert ellenkező esetben a jelenlegi bűnözők még erősebbek lesznek, kiépítik a totális diktatúrát és a helyzet csak rosszabbodik. Lásd az ÁSZ jelenlegi büntetését. Fideszes az ÁSZ elnök fideszes a NAV elnök és sorolhatnánk napestig. Nem véletlenül nem lehet háromszor megválasztani az államelnököt sok helyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.