Az iskolák zárva maradtak, a Central Parkot lezárták. Viszonylagos enyhülés a hét közepén várható.

A hőmérő higanyszála “mélyre zuhant” szombaton New Hampshire-ben, melynek havas hegycsúcsain a sajtójelentések szerint a hideg a mínusz 40 Celsius-fokot is elérte, péntek éjszaka pedig a hidegérzet mínusz 70 fokos volt – írja a távirati iroda.

Jeges szélviharok sújtották Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania és Maryland államot, ahol az országos meteorológiai szolgálat határozottan felhívta a lakosság figyelmét a meleg öltözködés fontosságára, valamint arra, hogy a megfagyást elkerülendő senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

Szükségállapotot rendeltek el New Yorkban, ismét támad a jeges szélvihar

Hóban rekedt autót tolnak férfiak a New Yersey-i Asbury Park városban 2018. január 4-én. Az Egyesült Államokban utoljára egy évszázada tapasztalt hideghullám főként az ország középnyugati részét és a keleti partvidéket sújtja. A tartósan fagypont alatti hőmérséklet eddig tizenegy halálos áldozatot szedett Wisconsin, Észak-Dakota, Missouri és Texas szövetségi államokban. (MTI/AP/Julio Cortez)

A New York-i repülőteret csütörtökön érte hatalmas erejű hóvihar, ami teljesen megbénította a légi közlekedést. Ezen a hétvégén fokozatosan próbálják helyreállítani az alaposan megcsappant forgalmat, de felhívják a figyelmet, hogy a következő napokban is csak korlátozott számú légi járatot indíthatnak vagy fogadhatnak e légi kikötőben.

Ebben a városban egyébként az elmúlt napokban rendkívüli állapotot rendeltek el az ítéletidő miatt, az iskolák a hét közepén zárva maradtak, a Central Park is néptelenné vált, ahol szombaton mínusz 8 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet, a hidegérzet pedig elérte a mínusz 20 Celsius-fokot.

Szükségállapotot rendeltek el New Yorkban, ismét támad a jeges szélvihar

Hóvihar tépázza a pálmafákat a Delaware állambeli Rehoboth tengerpartján 2018. január 4-én. Az Egyesült Államokban utoljára egy évszázada tapasztalt hideghullám főként az ország középnyugati részét és a keleti partvidéket sújtja. A tartósan fagypont alatti hőmérséklet eddig tizenegy halálos áldozatot szedett Wisconsin, Észak-Dakota, Missouri és Texas szövetségi államokban. (MTI/AP/The Wilmington News-Journal/Jason Minto)

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás a jövő hét első napjaira sem. A meteorológiai előrejelzések szerint további sűrű havazás várható, hétfőre virradóra viharos szelekre lehet számítani, elsősorban Chicagóban, Clevelandben, New Yorkban és Atlantában. Viszonylagos javulás a hét közepe felé várható.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ez aklímaváltozás a súlyos környezetszennyezésre vezethető vissza. Kipufogó gázok, gyárak és stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Amerikába még WC-re is kocsival mennek.A sok Fosszilis energia tüzelése ,a marhák hátsójából származó metán mind hozzá járul ami jelenleg megérnek mostanában.
a legpazarlóbb nép az amerikai.
KisGenyo2
Trump bácsi szerit így is megéri b@szni a klímaváltozásra... Hát csak hajrá!
sokanvagyunk
Gondoljanak az ausztráliai +47 fokra, átlag plusz 5 fok egész elfogadható - mert nálunk például mindig az átlaggal hülyítenek...
Desischado
@papa.49: Nem hiszed el, én is ettől félek már mióta. Nem normális, ami itt folyik!
Yoda69
Ha es sem nyitja ki trumpli szemet, akkor semmi.
kokopelli
@magyarbakancs: ...meg a birka-és tehéntenyésztő országok! A Trampli pedig
hülyébb mint egy birka! Azok is bűnösök akik hagyják a marháját a Fehér-házban
szórakozni! Minden hétre van egy kis "vígjátéka", amin nem lehet még nevetni sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.