Ősz eleje és december 31-e között 71-en fagytak meg Magyarországon – írta közleményében a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

Noha a fagyhalál áldozatainak száma az enyhébb időjárás miatt valamivel csökkent 2016 azonos időszakához képest (akkor több mint száz volt), mégis lesújtó a statisztika.

Eddig hetvenegy halálra fagyott emberről tudnak

Az MSZF szerint a kormány a fagyhalálról szóló adatszolgáltatás megnehezítésével igyekszik elkendőzni a valóságot. Emlékeztet, hogy a kabinet utasítására az Országos Rendőr-főkapitányság hivatala többé nem adhat információt a rendkívüli kihűléses esetekről, hanem a területi rendőrkapitányságok illetékességébe utalták a fagyhalálesetek közigazgatási eljárásos megállapítását. Az új szabályozás hátterében az áll, hogy ne lehessen valós időben tájékozódni a történtekről, hanem csak rendkívül időigényes és aprólékos utánajárással lehessen feltérképezni a valós állapotot – hívták fel a figyelmet.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A társadalom már jó ideje a teljesítőképessége határán van, vagy át is lépte azt. Miközben óriási bajok vannak országszerte és kormányzati program és támogatás nélkül sokak számára nincs segítség, ez az elkülönített összeg több, mint szánalmas. A naponta bejelentett, külföldi, vagy akár belföldi templomfelújításokra, egyházi intézményekre szánt százmilliókhoz képest ez az összeg szánalmas. Azt gondolom, ha valaki megkérdezné bármelyik magyar adófizetőt, hogy a keservesen megkeresett pénzéből befizetett adóból inkább egy templomtornyot szeretne felújítani, vagy egy idős, egyedülálló honfitársát szeretné biztonságban, melegben, méltó körülmények között tudni, akkor az utóbbit választaná. A szétszórt, szétlopott pénzek, az egyház választási kampányban való részvételéért leszurkolt milliárdok, a külhoni magyarok szavazatának reményében kitalicskázott milliárdok árát ezek az emberek és az egész magyar társadalom fizeti meg. Minden egyes nap. És ez így nem jó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
havasigyopár
A fele a lakásában fagyott meg, köztük egy gyerek. Még nem is volt tél! Mi lesz ezután? Sosem tudjuk meg,mert elzárják az információs csapot. Adjon a kormány, vagy Mészáros tüzrevalót a szegényeknek!!!
Eladott Ország
@gulyasgyula:tegnap 13:26; Te meg Olga nézése helyett csókolgasd tovább a csúti cigány és bűnöző bandájának az ánuszrózsáját. Nincs 2022-re való készület, mert addig minden maradék szabadságunk el fogják szívni, és kiépül egy még megingathatatlanabb elnyomó rezsim. Most vagy soha! Az Orbán-rezsimet 2018-ban meg kell megdönteni.
www.facebook.com/1506534279599659/photos/a.1506556466264107.1073741832.1506534279599659/1906899826229767/?type=3&theater
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Miért nem tudtok Ti Orbán fóbiások sértegetés nélkül írni ""..Ánuszrózsa "" helyet csókolgasd a repedt sarku vérbajos kurva anyád picsáját ..Úgye sokkal jobb ez a hangnem ..??? Dolgoztál már --26 C' -ba ?? Aki gyereket tud csinálni az törődjön is vele hogy ne fagyjon meg .Ez se Orbán hibája ...Akkor fogtok nyerni ha Orbán ÖNKÉNT yisszavonul ..CSAK A BEVÁNDORLÓK MIATT SZAVAZOK RÁ ..Én is látom a kormány hibáit ..Azért ne a sértegess .. Nagyon tudom viszonozni meggyőződhetsz rólla ..
Eladott Ország
@gulyasgyula: Nekem nincs Orbán fóbiám. Csak elég volt a szaházi cigány és bűnöző bandája rablógazdálkodásából. Én nem sértegetlek, de ha tovább véded ezt a tróger kleptokrata leszarlak. Ennyi!
Eladott Ország
@gulyasgyula :Írod: "CSAK A BEVÁNDORLÓK MIATT SZAVAZOK RÁ" Látod ennyire hülye vagy. Ki a büdös lóf*sz akar ebbe az országba menekülni te hólyag! Az egész migráns őrület csak az ország további kirablásáról szól!
img.index.hu/imgfrm/0/3/2/6/MED_0014720326.jpg
cdn.blog.hu/ma/marhak/image/89043301.jpg
Eladott Ország
@gulyasgyula: kanadaihirlap.com/2018/01/10/a-masik-csalad/
Minden este, úgy hat-hét óra tájban végigmegyek a Déli pályaudvar alatti aluljárón. És amióta arra járok, minden este látom azt a ”családot,” akiket a nincstelenség fűz egymáshoz és az a tény, hogy együtt laknak itt, az aluljáróban. Ők részei annak a másik, nagy orbáni családnak, annak a csaknem négymilliónyi nyomorgó tömegnek, amely szintén Orbán Viktornak köszönheti, hogy ilyen szépen összejöttek. Ezeknek itt eddig szerencséjük volt, mert ugyan a folyósó huzatos, de a tél példátlanul enyhe, addig egyikük sem fagyott meg. De ez bármelyik esete megváltozhat. Emiatt is aggódom értük. Meg azért is aggódom, mert gyakran a rendőrök zaklatják, igazoltatják őket, holott ezeknek szegényeknek nincs hova menniük innen, mindig ugyanazok az arcok és ugyanaz a nyomorúság lakik itt, nincs miért igazoltatni őket. Hacsak azért nem, hogy a rendőri szolgálat egyhangúságát a hajléktalanok megalázásával vidítsák fel.
Nem könnyű minden este kétszer elmenni ez alvilágba száműzött nyomorultak mellett. De én mégis erőt merítek a látványból mindannyiszor. Nincs ennél hatalmasabb nyomaték, mely arra ösztönözne, hogy ennek a fasiszta, népnyúzó, rablóbandának, ennek a jelenlegi kormánynak nincs helye többé ezen a világon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.