Tavaszias meleg volt ma az egész országban. A nappali országos melegrekord is megdőlt vasárnap.

Ma tavasz volt, jövő hétvégén már tél lesz – fotók

Lányok kutyákat sétáltatnak a tavaszias melegben Nagykanizsán a Csónakázó-tónál 2018. január 7-én. Ezen a napon a városban 16 Celsius-fok meleget mértek. MTI Fotó: Varga György

Mostanáig ezen a napon 17,6 Celsius-fok volt a legmagasabb maximumérték, amelyet 2001-ben Kiskunhalason mértek. Most ennél 1 tized fokkal melegebb volt Mohácson, így

az új január 7-ei melegrekord 17,7 fok lett.

A nap folyamán az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy vasárnapra virradóra 10 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek, így ismét megdőlt az országos napi hajnali melegrekord is. Eddig ezen a napon 9,9 Celsius-fok volt a legenyhébb hőmérsékletet, amelyet Pápán mértek 1994-ben. Most viszont Dunaújvárosban csak 10,2 fokig hűlt le a levegő, így ez lett az új január 7-ei legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. Szombaton is megdőlt a hajnali és a nappali melegrekord is, az ország több pontján 17 foknál melegebb volt.

Ma tavasz volt, jövő hétvégén már tél lesz – fotók

Kirándulók a tavaszias melegben Nagykanizsán a Csónakázó-tónál 2018. január 7-én. Ezen a napon a városban 16 Celsius-fok meleget mértek. MTI Fotó: Varga György

Ma tavasz volt, jövő hétvégén már tél lesz – fotók

A szokatlanul enyhe időben egy család nyújt a futás után a sóstói erdőben Nyíregyházán 2018. január 7-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Jövő hétvégén hó is lehet

A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, azután viszont fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet.

Hétfőn a Dunántúl nyugati felén lehet a legtöbb felhő, ott néhol tartósan megmaradhat a köd is. Másutt némi napsütésre is lehet. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok lehet, napközben 6-13 fokig melegszik a levegő (a tartósan borult, ködös részeken lesz a hűvösebb).

Ma tavasz volt, jövő hétvégén már tél lesz – fotók

Fotó: Pixabax cco

Kedden reggel változóan felhős, foltokban ködös lesz az idő. Több-kevesebb szűrt napsütés is lehet, a délutáni óráktól nyugaton eső, zápor is várható. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok között valószínű. A nappali maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szerdán a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen, csütörtökön is jellemzően a Dunántúlon, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Szerdán a leghidegebb órákban 1-6, csütörtökön 0-5 fok lehet. Napközben mindkét nap 5-10 fokig melegszik a levegő.

Ma tavasz volt, jövő hétvégén már tél lesz – fotók

Fotó: Pixabay cco

Pénteken szórványosan várható eső, a Dunántúlon és északon havas eső, a hegyekben hó is lehet. A szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0-4, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de északkeleten időnként kisüthet a nap. Elszórtan valószínű eső, havas eső, a hegyekben hó is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Vasárnap rövid napos időszakok lehetnek.

Néhol havas eső, hó is előfordulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak óvatosan ezekkel a távolbalátásokkal, mert elég ritkán jön be. A külföldi modellfutások szerint ugyan hétvégén valóban kisebb lehűlés jön, de utána ujra melegszik az idő. Azaz télről beszélni most még dőreség.
anka
Magyarországon már olyan xar a helyzet, hogy a tél is kivándorolt Amerikába...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.