A Demokratikus Koalíció (DK) nem fizeti be azt a 16 millió forintos bírságot, amit az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott párfinanszírozás miatt vetett ki rájuk – közölte a DK ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az ÁSZ szerint a piaci ár alatt bérlik az irodáikat, de a hozzájuk eljuttatott határozatból még az sem derül ki, hogy pontosan melyik irodákról van szó.

A kampányfőnök úgy fogalmazott: az Állami Számvevőszék 2017 végére bebizonyította, hogy a Fidesz politikai megrendelésére dolgozik, mert egymás után bünteti milliókra az ellenzéki pártokat. A választás előtt néhány hónappal el akarják venni az ellenzéknek járó állami támogatás egy jelentős részét. 

A DK levelet írt a számvevőszéknek, jelezve, hogy törvénytelennek tartja a bírságot, ezért "tőlünk egyetlen egy fityinget nem fognak látni" – mondta Molnár Csaba, hozzátéve, uniós intézményekhez is fordulnak az ügyben. Kilátásba helyezte, hogy egy esetleges kormányváltás után bíróság elé állítják az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót és "társait".

A DK nem fizeti be az ÁSZ 16 milliós bírságát

Molnár Csaba. Fotó: DK

A DK azt szeretné, ha az Együtt-tet is be lehetne vonni az ellenzéki együttműködésbe, erről hétfőn is tárgyalni fognak – reagált arra a felvetésre, hogy az MSZP Bangóné Borbély Ildikót akarja indítani abban a csepeli körzetben, ahol négy éve az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs nyert.

Az MSZP és a DK között egyértelmű megállapodás született arról, hogy a korábbi győzteseket újra elindítják egyéni körzetükben. A megállapodás során a DK azt is képviselte, hogy Szabó Szabolcs és a függetlenként a parlamentbe kerülő Kész Zoltán is induljon újra, és "ebben nem volt vita a felek között" – emelte ki az alelnök.

Azt is megjegyezte: ha Szabó Szabolcs korábban győzni tudott Csepelen, akkor a logika is azt diktálja, hogy ő induljon újra.

Molnár Csaba összegzésként azt mondta, bízik benne, hogy a szocialisták megértik, nem lehet olyan konstrukciót létrehozni, amelyben a fideszes Németh Szilárd megszerzi azt a mandátumot, amelyet 2014-ben "közösen" elvettek tőle.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Egyértelműen látszik, hogy az Állami Számvevőszék és annak elnöke Domokos László nyiltan orbán megrendelésére fejezi le az ellenzéki pártokat!!!
Egy picike kérdés: a fidesz-kdnp miért marad ki a "vizsgálatból"???
Jozefina
Egyértelműen látszik, hogy az Állami Számvevőszék és annak elnöke Domokos László nyiltan orbán megrendelésére fejezi le az ellenzéki pártokat!!!
Egy picike kérdés: a fidesz-kdnp miért marad ki a "vizsgálatból"???
quadrocopter
@durbincs: Még mindig nem igazodsz el a billentyűzeten - csicska?
Nem szégyelled a mocskos pofádat, amikor már egy 4 éves gyerek is ismeri az írásjeleket?

Mi van f@szkalap, unatkozol?
Szeggyé má' össze egy fél-értelmes mondatot vazzeg, különben bekerülsz az elmére szemléltető eszköznek!
Cicamama55
@Jozefina: Nagyon feltűnő, hogy minden pártot megbírságoltak, Fideszék meg kéregetnek. :(((((
peterkelemen
Nagyon helyes. Aki valódi ellenzéki párt azok nem fizetik be lásd LMP, DK. Na lássuk még ki az aki valóban ellenzéki párt akar maradni és nem Orbán csicskája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.