Mint megírtuk, újabb diákverési ügyre derült fény a somogyi Hetesen. Először az egyik tanárt vádolták gyerekveréssel, most viszont kiderült, a neki falazó igazgatónak is el-eljárt a keze.

Könyvvel verte fejbe a diákot a hetesi igazgató – kirúgták
Illusztráció: Pixabay

Az igazgató a bántalmazó tanár pártját fogta, és nemrég azt a pedagógust akarta a szülők és a tanárok egy része elüldözni a faluból, akiről azt véleményezték, hogy ő jelentette föl a bántalmazó tanárt.

A Népszava értesülése szerint azonban újabb bántalmazás történt a somogyi település iskolájában, amit maga az igazgató követett el:

helyettesítésen az egyik hatodik osztályos gyerek nem fogadott szót, ezért az igazgató egy könyvvel megütött, majd a szekrénynek lökte.

Az ügynek következménye lett: a sonline.hu úgy értesült, az igazgatót elbocsátották. A lap szerint az eset még karácsony előtt történt, amelyről a tankerületi központ az új év második napján értesült, s azonnali vizsgálatot rendelt el. Úgy tudni,meghallgatták az igazgatót, a bejelentőt, az iskola pedagógusát és a gondviselő jelenlétében az érintett tanulót is. A panaszt megalapozottnak találták, ezért az igazgató munkaviszonyát január 8-cal megszüntették.

A Sonline szerint az általános iskola vezetője tagadta az újabb esetet, a diáktársak azonban megerősítették a tanuló bántalmazását.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Én nem csodálkozom ezen. Soha nem lennék pedagógus ebben az elkorcsosult világban, minden tiszteletem azoké akik ezt mégis vállalják. A gyereknek kizárólag jogaik vannak, bármit csinálhatnak büntetlenül, de hiszen otthonról ennyit hoznak magukkal. A szülőket kellene fejbe vágni de úgy hogy ne legyen többet gyereket kedvük a világra a hozni a családi pótlékért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Én nem csodálkozom ezen. Soha nem lennék pedagógus ebben az elkorcsosult világban, minden tiszteletem azoké akik ezt mégis vállalják. A gyereknek kizárólag jogaik vannak, bármit csinálhatnak büntetlenül, de hiszen otthonról ennyit hoznak magukkal. A szülőket kellene fejbe vágni de úgy hogy ne legyen többet gyereket kedvük a világra a hozni a családi pótlékért.
prognosys
@division: nem nagyon érdemes védeni a tanárokat.A sok évtizedes kontraszelekció is jelentékenyen közre játszott a mai állapotok kialakulásában. Igen, sajnos én is tapasztaltam, hogy milyen is az, amikor a gyermekemet bántalmazzák az iskolában, én pedig szülőként semmit sem tehetek, mert a tanári kar összezár a bántalmazó mögött. Ha kipécéznek valakit, akkor az egyetlen lehetőség a menekülés. A 'szakma' szerint jól van ez így, de szerintem nem...az ilyen történeteket bizony a gyerek is meg a szülő is megsínyli. Nagyon nem mindegy, hogy kinek a kezébe kerül a gyerek!
szettevette
Biztos megérdemelte. Sajnos nagyon sok gyerek azt hiszi, hogy mindent megtehet, és kaszinózni jár iskolába.. Közben a többieket is zavarja. Senki nem szereti azt hogy semmibe veszik a munkáját!
division
@prognosys: Ahogyan az sem mindegy hova születik, ugyanis ez már eleve meghatározó a későbbiekre nézve. Nejem pedagógus, de én sosem lennék az, mert amit művelnek ezek a kölykök a fal adná nekik utánam a másikat.
picike1
vesző nélkül nem létezik gyereket nevelni ,vagyis a fenyitést nem alkalmazva, elkanászosodnak a gyerekek ,mert ugye ők mindent tehetnek ! A biblia is elismeri a fenyiték nem a verést az más . de hogy mindent ráhagynak a gyerekekre az nem nevelés .
prognosys
@division: igen. Ez is igaz. Csakhogy egyrészt a gyermeket iskolába járatni törvényi kötelesség...vagyis nem opció. Másrészt minden gyermek 'hozott anyag'. Azt visz az iskolába, amit otthon látott, hallott...aztán, ha az iskolában nem foglalják le minden pillanatukat, akkor szépen 'kultúrát' cserélnek, s többségében az erőszakos kultúra lesz fölényben.
Így történhet meg az is, hogy itthon sosem volt szokás a goromba átkozódás...de mivel olyanokkal zárták össze az iskolában, ezért hozott egy kis ízelítőt - ami mindennek a legalja volt és szó szerint dühkitörés lett tőle rajtam úrrá: az találta mondani a saját anyjának hogy "vakuljon meg anyád!", akit persze érzékenyen érintett...nem dicsértem meg érte és az ilyen szólamok valószínűleg ma is ugyanúgy dühkitörést váltanának ki belőlem...de a legrosszabb az iskola hozzáállása volt, amikor az orruk alá dörgöltem, hogy mi a szart csinálnak!? A 6-ikos fiamat még a szorzó táblára sem sikerült megtanítaniuk, de ilyen szemétségeket hoz haza az iskolából. Ezeket nem itthon tanulja!
Persze még nekik állt feljebb, s engem fenyegettek feljelentéssel + rám küldték a családügyist, mintha csak nekem volna valami problémám. A saját szemükbe a gerendát sem veszik észre! Amit ma közoktatásnak hívnak, az egy undorító kalap szar, ami csak arra jó, hogy a szülőket büntesse, fenyegesse, sarcolja (igen, a folyamatos tarhálást lehet ennek nevezni). Egyetlen tisztességes diákot sem lehet így kinevelni, ha az magától nem olyan.
A mai tanárok pedig képtelenek normális közösséget kovácsolni, orientálni. A belátási képességeik pedig a nullához konvergál : amiről írtam, a kontraszelekció: akit nem vettek fel műszaki, gazdasági, stb. egyetemre, az ment tanári főiskolára...nem meggyőződésből, kényszerből - csak hogy legyen egy diplomája, amit lobogtathat. Nem azért mert érdekli bármi is ebből a szakmából. A legtöbb tanáron látszik a zsigeri gyűlölet, s a minden napi romboló tevékenységük nyomot hagy a lelkekben!
Tisztelet az igen csekély kivételnek!
division
@prognosys: A mai gyerekek zöméből jóformán semmit nem lehet kihozni, ahogyan képtelenek még arra is hogy egy egyszerű táncot megtanuljanak egy műsorra, otthonról ezt hozzák magukkal. Nekem is vannak gyerekeim, otthon azt látják hogy apa és anya dolgozik (lényegében gondtalanul nőhetnek fel, csak tanulniuk kell, minden más alájuk van rakva), foglalkozva van velük, nevelve vannak, és bizony alig hat rájuk az a bizonyos közösség. Meg lehet nézni azokat a szülőket ahonnan a viselkedni nem tudó gyereksereg érkezik, tanulatlanok, munkájuk sincs, sorolhatnám. A tanárokban sokkal inkább elkeseredettség van mint gyűlölet, látva a jövő nemzedékének jelentős részét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.