A 18-39 évesek mintegy fele az interneten keres megoldást egészségi problémáira, az idősebb korosztályok viszont még mindig elsőként az orvos véleményét kérik ki.

Bár az online diagnosztizálás nem javasolt, az internet térhódításával párhuzamosan az emberek egészségtudatossága sokat javult. Többek közt a kényelem és a gyorsaság lehet az oka annak, hogy sokan elsőként az internetet hívják segítségül, amikor valamilyen betegséggel vagy egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésükre keresik a választ,  derül ki a Generali felmérése alapján..

Az adatok szerint

a fiatalabb korosztállyal szemben az 51-59 évesek nagy része rögtön orvoshoz fordul, és csak alig 26 százalékuk keres rá elsőként a világhálón panaszaira. A 40-49 évesek középen helyezkednek el, a felmérés szerint 40 százalékuk keres először online megoldást a bajaira.

A Google Trends adatai szerint 2016 novembere és 2017 novembere között a terhesség tüneteire kerestek rá legtöbben, amit a cukorbetegség, az allergia, a pajzsmirigy és a reflux követnek. Emellett a gerincsérv, az influenza és a depresszió is ott van a legnépszerűbb keresőszavak között. Az utóbbi időben előtérbe került laktóz- és gluténérzékenységre is gyakran kerestünk rá.

Címlapkép: Pixabay/Free-Photos 

(Magyar Hírlap)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nagy hülyeség...azért tanulnak az orvosok, hogy megmondják mi a bajod...az már más tészta, hogy orvoshiányvan meg szar a magyar egészségügy úgy ahogy van..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.