Túlmunka, alacsony órabér, portásként bejelentett munkavállaló – ezek a legjellemzőbb visszaélések a vagyonvédelmi szektorban. A területen dolgozókat ősszel a Somogy megyei munkaügyi hatóság is vizsgálta.

40 munkáltatót és 47 munkavállalót ellenőrzött a munkaügyi hatóság a megyében – tájékoztatta sonline.hu-t a Somogy Megyei Kormányhivatal.

Durván kizsákmányolják a vagyonőröket

37 munkáltatónál tártak fel szabálytalanságokat az ellenőrök, s egy esetben szabtak ki 50 ezer forintos munkaügyi bírságot. Azonban az eljárások jelentős része még nem zárult le – hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A munkabérre vonatkozó előírások megszegése miatt négy esetben intézkedtek a revizorok. A vizsgálatokat a megye nagyobb városaiban: Kaposváron, Siófokon, Barcson, Nagyatádon, Fonyódon és Balatonbogláron folytatták le. Szabálytalanságok inkább a Balaton partján voltak jellemzőek, többségében itt fordult elő, hogy szerződés hiányában foglalkoztattak vagyonőröket.

Egy névtelenséget kérő helyi vagyonvédelmi szakember a megye lapnak elmondta: hiába határozta meg törvény 2017-ben, hogy a minimum órabér 2600 forint – hívta fel a figyelmet a kaposvári cégvezető.

Még mindig 600 forintos óradíjért dolgoznak a kollégák Somogy megyében. Aki alkalmazott egy cégnél, az megkapja a minimálbért és még néhány tízezer forintot zsebbe. Ám ezért 270 órát, gyakorlatilag másfél hónapot kell dolgozni.

(sonline.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Kizsákmányolni csak azt lehet folyamatosan, akik hagyják magukat kizsákmányolni. Rabszolga, csicska nép lett a magyarokból. Tisztelet annak a kevés kivételnek.
papa.49
Jó esetben be van jelentve, mert legtöbbször nincs is bejelentve a delikvens, és honnan is indult el ez hát a ,,fülesbögrétől,, az ö cégeinél volt szokás, hogy a 3. hónap végén kirúgták a dolgozót, és örülhetett ha egyáltalán kapott valamennyi pénzt kézhez !!!
sokanvagyunk
Vigasztalja őket a tudat, hogy mégiscsak vagyonokat őriznek - ha nem is a sajátjukat.
Nem is tudom miért Ady: A grófi szérűn jut eszembe...
desiro
mé nem reklamáltok sintér sanyánal ő a főnökötök.
nezelodo
Majd nem vizsgálja senki a cégeket, ha nyugdíjba vonul a Sanya bá', és újra makulátlanok lesznek!
Jozefina
" 50 ezer forintos munkaügyi bírságot"
valószínűleg fidesz közeli cég lehetett, hogy majdnem jutalmat is kapott.
A megyei kormányhivatal viszont érdemelne igen kemény büntit!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.