A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó – közölte az intézmény kedden.

Cáfol a Szent Margit Kórház – jelenleg nincs rühes beteg az osztályán

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Közleményükben azt írják:

az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

Azt írták, a decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Jelenleg nincs rühes ember az osztályon

- hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében

- írták.

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, azt RTL Klub híradója szerint rüheséggel küzdenek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán. A riportban egy nevét nem vállaló dolgozó azt állítja, a kórházban október óta rühességgel küzdenek. Bent fekvő betegek dolgozók, sőt egyikük családtagjai is elkapták a betegséget.

A kórház erre a hírre reagálva közölte kedden, hogy

a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"Jelenleg nincs rühes ember az osztályon"
Tehát volt!!! Akkor mire a magyarázkodás???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
"Jelenleg nincs rühes ember az osztályon"
Tehát volt!!! Akkor mire a magyarázkodás???
cikicakk55
Nem tudom mire fel ez a nagy cirkusz a Rühvel szemben.1990 után egy elmeszociális otthonban dolgoztam. 110 betegünk volt,és ebből általában 10 biztos rühes volt.Egyikünk sem kapta el(már mint ápolónők).Nem kellett hozzá ekkora cirkusz.Elég volt a Rüh elleni kenőcs és az,hogy lehetőleg egy szobában legyenek a többi rühvel kezelt beteggel. Az olyan osztályokon,elég volt ha pár napra haza vitték a beteget( mi csak gyerekeknek hívtuk őket,pedig némelyik idősebb volt mint mi) már rühesen kerültek vissza. Sajnos ez a betegség a nyomor fokozódásával egyre jobban vissza tér.Sok,főleg idős ember próbál a vízzel is spórolni,ezért nem fürdenek és nem mosnak rendszeresen.Az,hogy valaki elkapja,aki egyébként tiszta körülmények közt él,elképzelhető,hisz villamoson,buszon,orvosnál könnyen megfertőződhetnek,viszont az ilyen betegeket könnyebb is kezelni. Aránylag gyorsan gyógyul,ha mindent betartanak.
Eladott Ország
"Jelenleg nincs rühes ember az osztályon", de volt.
undorodom
Egy két gondolat a cikkhez és a "jóindulatú" hozzászólásokhoz:
1. A hazudozós ujságiróknak régi trükkje, hogy "neve elhallgatását kérő" szövegkezdettel a legképtelenebb hazugságokat irják le - büntetlenül. (szellemi prostik) A tisztességes újságiró, ha van egy ilyen "kétes fülese" először az intézményben tájékozódik és semmi esetre, meghallgatja a másik felet - akár irat-alátámasztást kérve tőle - és akkor rájön, hogy valami nem stimmel az információt adó szándéka körül.
2. Aki név nélkül nyilatkozik lényeges, közérdekű ügyben, az egy senki. Egyrészt megvan az illetékes hatóság, ahova bejelentést tehet, másrészt, ha ilyen fertőzést észlel, amit más esetleg nem vett volna észre, akkor kötelessége jelenteni felettesének (osztályvezetőne;k),az intézet higiénikusának, kivételes esetben az intézmény igazgatójának.
3. Fontosabb kérdés, hogyan kerülhetett be az intézetbe a fertőzés. Ezen érdemes elgondolkodni, erről éppen lehetne irni. Csak egy-két gondolat: a/ ma átjáróház a kórházak, némely beteget egyszerre akár negyvenen is látogathatnak; b/ közmunkások is dolgoznak a kórházakban; c/ mielőtt valaki tendenciózus hülyeségeket leir, talán érdemes lenne egy kicsit tájékozódni arról, miért és hogyan jön létre a rüh fertőzés, és abban az irányban "nyomozni", ki lehetett a behurcoló. Ez egyes újságiróknak vagy túl magas, vagy túl mélyre süllyedtek.
4. Végül két elgondolkoztató példa az újságirónak, ha rendelkezik azzal a képességgel, hogy gondolkodjon. a/ Úgy 50 éve a Nemzeti Szinház egyik, Kossuth dijas szinésze került be a Sport Kórházba, a Láng professzor úr vezetett Belgyógyászati osztályra, mert már egy éve vakaródzott. Előtte sok helyen járt, sok mindent kipróbáltak rajta, eredménytelenül. Professzor úr megvizsgálta, majd közölte a művész úrral, az Ön panaszait rühösség okozza. b/ A XI. kerület elit iskolájában és óvodájában lépett fel tömeges rühfertőzés. Rengeteget küszködtek, mig sikerült megékezni. Sohasem derült ki, hogyan került be a fertőzés a két oktatási...
Eladott Ország
@undorodom: A fidesz által felvásárolt napilapok között kereshetsz újságírót, aki le meri írni a valóságot! Ebben az országban az őszinte/tényszerű újságírásnak beb*sztak, amíg ez a bűnöző politikailag prostituált banda van hatalmon. Én meg ettől undorodom.
nepszava.hu/picture/122337/normal/488/00488721.jpeg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.