"garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát". Tehát ezt vessük össze a valósággal: nincsenek egyéni számlák, az állam nem tartozik senkinek, nincs itt semmi látnivaló. És még egy idézet a 2010-2014-es kormány oldalának tájékoztató oldalának egyik passzusából: "Mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarításommal?" "Számlaegyenlegének nagyobb részét vissza fogják utalni az államnak, egyúttal jóvá fogják írni az Ön létrehozandó társadalombiztosítási egyéni számláján. Így az Ön magánnyugdíjpénztárban megszerzett jogait továbbra is nyilvántartják. Ha Ön a magánnyugdíjrendszerben maradásról nyilatkozik, az egyéni számláját továbbra is a magánnyugdíjpénztár fogja vezetni. Egyéni számláján a 2011. november 30-át követően szerzett jövedelem után fizetett tagdíjból származó összeget továbbra is jóvá fogják írni. Nyugdíjazásakor a magánnyugdíjpénztár az Ön egyéni számlaegyenlege alapján fogja megállapítani a...

(Forrás: hvg.hu, peterkelemen által)

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
"Az állam folyósítja ezután a nyugdíjakat!"
Ezek nem csak lopnak, de hazudnak is, és a propagandistáik még itt is megpróbálják elhitetni, hogy visszakapják az érintettek!
Nyilván nem azért keresztelték át a nyugdíj-járulékot nyugdíjadónak, mert "annyira fizetni akarnak utána nyugellátást"! Tudvalévő, hogy az adó után nem jár semmilyen szolgáltatás, mert ez esetben is jöttek az ügyvédek elintézték, oszt' jónapot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@kereső: A leírtakban annyi mindent kérsz és állítasz, amelyekről vagy nincs információm, vagy nem elégséges. Épp ezért írtam szűkszavúan, mert nem akarok okoskodni, de a tény maga, hogy senki nem támadta eredményesen ezt az aktust, valamint az EU ingerküszöbét nem érte el, nekem azt mutatja, a dolog rendben van.
Szólj bátran, ha nem így gondolod, de nem fogok leállni jogászkodni és precedenseket keresni, sem hozamokat számolgatni. Nekem elég annyi, hogy az állam legálisan járt el!
magyarbakancs
@Shikari: A tönkrement magán nyugdíjpénztár ahol volt a pénze a 2008 világválság idején volt a vesztesége?
Mert mindenkinek volt vesztesége.
SystemError
@Shikari: Látom új kolleginája van Durbincsnak. Talán nem is kollegina csak más stílusban más néven?
Yoda69
Hazugsag hogy eltozsdeztek a penzt a nyugdijpenztarak. Ha igy lett volna, nem tudtak volna visszadni az allamnak 3,2 ezer milliard toket. Termeszetesen vittek tozsdere penzt, mint ahogy allampapirba is fektettek. Hiszen ez volt a dolguk, hogy befektessek a vagyont, maskulonben hogy termelne hasznot a toke?
Mellesleg mindenki valaszthat a nyugdijpenztarba valo lepeskor kockazati szintet. Minimum 3 de van ahol 5-6 szint kozul lehet valasztani. Ha valaki a legbiztonsagosabb szintet valasztja, akkor biztos lehet a megtakaritasaban, viszont nem is kap sok hozamot. A penztarak is ennek megfelolen fektetik be toket. Ha a tagok fele magas kockazatot vallal, akkor nagyobb toke megy a tozsdere. Ez ilyen egyszeru.
Shikari
@SystemError: Látom, te is a kormánydöntögető harminc ember egyike vagy, aki itt álmodozik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél