"garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát". Tehát ezt vessük össze a valósággal: nincsenek egyéni számlák, az állam nem tartozik senkinek, nincs itt semmi látnivaló. És még egy idézet a 2010-2014-es kormány oldalának tájékoztató oldalának egyik passzusából: "Mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarításommal?" "Számlaegyenlegének nagyobb részét vissza fogják utalni az államnak, egyúttal jóvá fogják írni az Ön létrehozandó társadalombiztosítási egyéni számláján. Így az Ön magánnyugdíjpénztárban megszerzett jogait továbbra is nyilvántartják. Ha Ön a magánnyugdíjrendszerben maradásról nyilatkozik, az egyéni számláját továbbra is a magánnyugdíjpénztár fogja vezetni. Egyéni számláján a 2011. november 30-át követően szerzett jövedelem után fizetett tagdíjból származó összeget továbbra is jóvá fogják írni. Nyugdíjazásakor a magánnyugdíjpénztár az Ön egyéni számlaegyenlege alapján fogja megállapítani a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
"Az állam folyósítja ezután a nyugdíjakat!"
Ezek nem csak lopnak, de hazudnak is, és a propagandistáik még itt is megpróbálják elhitetni, hogy visszakapják az érintettek!
Nyilván nem azért keresztelték át a nyugdíj-járulékot nyugdíjadónak, mert "annyira fizetni akarnak utána nyugellátást"! Tudvalévő, hogy az adó után nem jár semmilyen szolgáltatás, mert ez esetben is jöttek az ügyvédek elintézték, oszt' jónapot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Jó ez nekünk! (Nem az a baj, hogy hazudik, hanem, hogy lop is.)
kereső
@Shikari: eddig tartott kitalálni,hogy mit is irjál?Igaz,hogy érdemben egyetlen felvetésemre válaszoltál.Mert az,hoghy ne matekozzak ,nemérdemi válasz. Ennyi erővel ezt a kérdést a kiskutyámmal is megbbeszélhetem.Ennyit ő is tud.Vége.
magyarbakancs
@Shikari: A tönkrement magán nyugdíjpénztár ahol volt a pénze a 2008 világválság idején volt a vesztesége?
Mert mindenkinek volt vesztesége.
SystemError
@Shikari: Látom új kolleginája van Durbincsnak. Talán nem is kollegina csak más stílusban más néven?
Yoda69
Hazugsag hogy eltozsdeztek a penzt a nyugdijpenztarak. Ha igy lett volna, nem tudtak volna visszadni az allamnak 3,2 ezer milliard toket. Termeszetesen vittek tozsdere penzt, mint ahogy allampapirba is fektettek. Hiszen ez volt a dolguk, hogy befektessek a vagyont, maskulonben hogy termelne hasznot a toke?
Mellesleg mindenki valaszthat a nyugdijpenztarba valo lepeskor kockazati szintet. Minimum 3 de van ahol 5-6 szint kozul lehet valasztani. Ha valaki a legbiztonsagosabb szintet valasztja, akkor biztos lehet a megtakaritasaban, viszont nem is kap sok hozamot. A penztarak is ennek megfelolen fektetik be toket. Ha a tagok fele magas kockazatot vallal, akkor nagyobb toke megy a tozsdere. Ez ilyen egyszeru.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.