Elutasította Geréb Ágnes perújítási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla kedden. Geréb ellen egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt emeltek vádat. Az ítélet jogerős.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden Geréb Ágnest két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye.

A keddi tárgyaláson ott volt a Hír TV bűnügyi magazinja, a Riasztás stábja is.  Geréb Ágnes ellen egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt emeltek vádat. Két nagyon régóta húzódó, tragikus kimenetelű otthon szülés ügyében hozott most döntést az Ítélőtábla.

Az első esetben egy ikerpár egyik tagja vesztette életét, a második esetben pedig szülés közben elakadt a csecsemő válla, és az anyukát kivérezve szállították kórházba. Az ítélet jogerős

- hangzott el a Hír Tv Híradójában.

Egész szakmai életutamban azon dolgoztam, hogy a magyar nők minél biztonságosabb, minél emberibb, minél méltóbb körülmények között szüljenek, és ezt most a magyar bíróság újra más szempontból tekintette, a hálapénzen alapuló orvosok, szülész-nőgyógyászok szakirodalmi háttér és egyéb nélküli szakvéleményét tekintette erősebbnek a mi bizonyítékainkkal szemben

– nyilatkozta Geréb Ágnes a televíziónak.

Korábbi ítéletekből úgy tűnt, hogy az otthon szülés hazai arcának számító orvos számára kedvezően alakul a per, ám most fordulat következett: Geréb mindenképpen börtönbe megy – írta meg az Index.

A Magyar Nemzet azt írja:

bár a szakértői vélemények nem bizonyítják kétséget kizáróan, hogy Geréb Ágnes hibájából halt meg az egyik gyermek, az ügyészség szerint volt összefüggés a hiba és a csecsemő halála között.

Forrás: HírTv, Index,Magyar Nemzet

Címlapi fotó: MTI/Bruzák Noémi

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
- ez még él...?! - nem is tudtam, hogy még nem ítélték el!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
A hollandok a lehető legjobbat találták ki...

A nagyjából behatárolható szülés időpontját jelzi a mentőszolgálatnak az anyuka, vagy valaki, azok nem fontolva haladván címre mennek, és az utcán dekkolva jelzik a jelenlétüket...

A vajúdó anyuka kedve szerint megszüli a kisdedet, és ha minden rendben, akkor egy mozgásképes ember kimegy a mentősökhöz, aláírja a munkalapot, hogy komplikáció nem történt, köszönik szépen. A mentős bejelentkezik, mindenki megy a maga dolgára.

Ha viszont baj van, akkor a mentősök berohannak, és kezdődik az életmentő meló..

Szerintem nagyon jól ki van találva...
Nessy
Ha minden kórházi orvost elitélnének, akinél szülés közben komplikáció lép fel, ahol műhiba történik, nem lenne szülész, csak a börtönben.Pedig ez a legrentábilisabb szakterület, nem csak manapság.
JAJMÁR
Nem tudom, hogy a Geréb Ágnes bűnös-e?
De maga az otthonszülés biztos nem az.
Egyébként kb. fél évszázada még a többség otthon született. Aztán a Kádár rendszer kommün rendszere hozta magával, hogy régiónkénti kórházak városa a születési helye sok embernek, és így nincs is valódi jelentősége ennek az adatnak.

Persze én is kórházba mentem szülni, ezt másképp el se lehetett képzelni. Igaz a harmadik éppcsakhogy kibírta amíg odaérünk :)
Valamiért az otthonszülést nem akarja a magyar társadalom befogadni, mintha még mindig jobban bízna a kórházakban... de mire alapoz?
Equus
@Mirabilis: 21.18 Tudod, kedves Csodálatos, mielőtt a filmezést ktalálták volna, attól jóval korábban is éltek emberek a Földön. Volt egy birodalom a Födközi-tenger medencéjében, azok latinul beszéltek. Latinul, igen, az is egy nyelv, olyan, mint a magyar, de nem teljesen. Ők a hímnemű lovat "equus"-nak nevezték.
Nem vagyok helikopter, de mielőtt vmi idióta filmmel kapcsolatba hoznád a szót csaxólok: bizonyára Heliosznak van szerepe a névben. Ez egy másik nyelvben a Nap istenét jelentette. Tudod, régebben görögök is lakták Európát. De ez egy másik történet. Nem akarom csodálatos agyadat túlterhelni.
Vive valeque!
Equus
ahham... Geréb Ágnes tulajdonnév, csudacica. Azt a magyar általában nagybetűvel írja.
kukac50
Ha kórházban halnak meg csecsemők azt is ilyen figyelemmel és büntetéssel kellene kísérni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.