Nemzetközi együttműködéssel fogtak el Tatán két magyar-román kettős állampolgárt, aki Németországban egy lakásból páncélszekrényt lopott, majd Ausztrián keresztül Magyarországra menekült – közölte honlapján kedden a rendőrség.

Ez aztán az autós üldözés! Németországban raboltak, Tatáig üldözték őket a rendőrök az autópályán – fotók

Fotó: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint

az elkövetők január 4-én tulajdonították el a páncélszekrényt, amelyet egy erdőben felfeszítettek.

Hogy melyik német településen történt az eset, arra a rendőrök nem adtak választ.

A két férfi a széfből zsákmányolt ékszerekkel, három pisztollyal és egy vadászpuskával Ausztriába menekült egy német rendszámú BMW-vel. Az osztrák hatóságok a határig követték őket és értesítették a magyar rendőröket.

A menekülők Hegyeshalomnál kikerülték az ellenőrzést, úgy érkeztek Magyarországra.

Később a járőrök az M1-esen meglátták a Budapest felé haladó járművet, amely azután letért az autópályáról és Tata felé tartott. Miközben a két férfi megpróbált elmenekülni a tatai járőrök elől, autójuk lesodródott az útról és a szántóföldön állt meg.

Ez aztán az autós üldözés! Németországban raboltak, Tatáig üldözték őket a rendőrök az autópályán – fotók

Fotó: police.hu

A rendőrök a jármű közelében elfogták a két 38 éves férfit, majd lefoglalták a pisztolyokat és az ékszereket, a Győr-Moson-Sopron Megyei nyomozók pedig Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát.

A rendőrség D. Róbert és D. Zsolt ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozást az osztrák és német hatóságokkal együttműködve folytatják le.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Drága erdélyi "honfitársaink" próbáltak igazodni Illiberáliához!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Nos...a határon túli magyarok...ilyenkor miért is teszitek hozzá a románt is fideszcsicskák!!!Határon túli magyar nincs...amelyik meg ideszavaz az egy darab sz@r!
bakcsubakka
Nincs ezen mit csodálkozni. Kettős állampolgárok és nagyon siettek,hogy ideérjenek a szavazásra,félve,hogy nem nyer a fiess ! Na !
papa.49
Na te idióta csutigeci ezért érdemes állampolgárságot adni a románoknak !!!
Szeparepa2
Értem hogy nehéz dolog a magyar nyelv, de elvileg egy újságírónak jól kellene ismerni, különben nem alkalmas a munkára amit végez... Itt igen komoly hiányosság van, mert a rablást és a lopást igen erősen keveri a té fogalmazó... A címben még raboltak aztán már csak loptak. Most akkor melyik tessék mondani? Ha nem volt ott senki, betörtek, elvitték, az mitől lenne rablás? A csakis lopás betöréses lopás. Rablás az ugyebár személy elleni fenyegetéssel erőszakos eltulajdonítás, sokkal súlyosabb bűncselekmény! Marhára nem mindegy ám hogy valaki csak tolvaj, vagy máris rabló! Nyilván súlyosbít a fegyver tartása és a menekülés. Azonban A MENEKÜLÉS AZ M1-ESEN KEZDŐDÖTT! Amikor a zsaruk észrevették őket, és ők is nyilván a balfasz magyar zsarukat, akik annyira idióták hogy nem képesek valakit feltűnés nélkül becserkészni. DE ÜLDÖZÉS MÉG ITT SEM VOLT KÖNYÖRGÖM! Sőt konkrét üldözés EGYÁLTALÁN NEM VOLT! Tetszik érteni? Csak ennyire hülye a firkász... Aszondja Németország óta autósüldözés Tatáig... aha persze hát hógyne... Ehhez képest kb annyi volt, hogy KÖVETTÉK UGYEBÁR ŐKET A ZSARUK A MAGYAR HATÁRIG, DE NEM ÜLDÖZTÉK. (hogy miért nem csaptak le amúgy nem tudom, sem az osztrákok sem a németek), tovább passzolták magyaroknak (nyilván sejtették hogy ha románok akkor keletre tartanak), gondolták a saját szarotokat szagoljátok csak ti (teljesen érthetően amúgy)... aztán ugyebár az M1-esen észrevették őket és indultak utánuk MÉG MINDIG NEM VOLT ÜLDÖZÉS... A tolvajok és nem rablók meg akartak szökni ugyebár, elpárologni a zsaruk elől és nem menekültek! Letértek Tata felé, még mindig nem volt üldözés, hiszen az üldözés azt jelenti hogy szirénázva száguld utánuk legalább egy rendőrautó (de mivel már X km-ert haladtak az észrevétel óta, ha azóta üldözték volna, és menekülnek valóban, akkor már ERŐSÍTÉSSEL ÜLDÖZTÉK VOLNA, azaz egy regiment rendőrautó szirénázva rohant volna utánuk (fél óra után már nyilván a TEK is főleg ha infót kapnak hogy fegyveresek veszélyesek ugyebár)...
Szeparepa2
Ehhez képest a valóság: SENKI SEM ÜLDÖZTE HANEM KÖVETTÉK ŐKET VÉGIG, Tata felé egyszerűen BALESETET SZENVEDTEK, lecsúsztak az útról, mire összeszedték volna magukat és leléptek volna, a közelben utánuk haladó járőr szépen utolérte őket és az autó mellet lekapcsolták őket.. Tessék mondani, hol volt itt rablás hol volt itt menekülés és üldözés, főleg extrém autós üldözés Németország óta? Szövegértési nehézségekkel küzdőknek is adnak már felületet ebben a kuplerájban?
bencemacska
@Szeparepa2: Ha nem ilyen a cím, odakattintassz?
Ugye hogy nem.
És akkor hiányzik a kattintás.
Itt kérem, kemény kenyérharc van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél