Hét év fegyházbüntetést kapott egy nyíregyházi nő, aki lakásvásárlások, válóperek ügyintézésének hamis ígéretével több mint 37 milliót csalt ki áldozataitól.

Hét év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék azt a nőt, aki többek közt lakásvásárlások ügyintézésének, illetve pályázatok elkészítésének ígéretével több mint 37 millió forintot csalt ki ügyfeleitől – közölte a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Több mint 37 milliót csalt ki áldozataitól a nő – hét év börtönt kapott

Fotó: pixabay.com CCO

Toma Attila közleményében azt írta, a bírói tanács a most meghozott másodfokú végzéssel súlyosította a K-né J. A. M. vádlottra első fokon kiszabott hat év fegyházbüntetést, viszont helybenhagyta a korábban kiszabott hárommillió forintot meghaladó vagyonelkobzást.

Az ítélet szerint a vádlott képviseleti jogosultság nélkül két gazdasági társaság nevében piaci ár alatt lakásvásárlások és különféle pályázatok elkészítését vállalta, kötelezettségek teljesítése azonban nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt – ismertette Toma Attila.

Megjegyezte, a nő ezen kívül egyéb jellegű csalásokat is elkövetett 2014-ben és 2015-ben. Az egyik esetben például több lakás értékesítését vállalva esetenként 1,5 és 4 millió forint közötti összegeket vett át, de válóperrel kapcsolatos ügyintézést is vállalt, mellyel a sértettnek ötmillió forintot meghaladó kárt okozott. Emellett szerződést kötött sportpályák telepítésével kapcsolatos eszközvásárlásra is, amely alapján több millió forint értékben sporteszközöket vett át a sértett cégtől úgy, hogy azok ellenértékét nem fizette meg.

A vádlott cselekményeivel tizenhat sértettnek összesen több mint 37 millió forint kárt okozott – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
vajon méhszaros lölőnek hány élet kell, h letöltse a büntijét? És arrogánnak, kósának és a többinek is?
ila51
megkérdi a bíró : - Hogy tudta ezeket a gyanútlan áldozatokat becsapni ?
- Éppen ezért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.