Magyar Levente államtitkár szerint az európai Parlament képviselői most állítják össze azt a jelentést, ami miatt majd megindíthatják a 7. cikkely szerinti eljárást. Magyarország azonban nem kér a bevándorlásból Magyar szerint.

Befejeződött a keddi megbeszélés Judith Sargentini európai parlamenti (EP-) képviselővel, aki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készíti – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára Budapesten, a minisztérium épületében tartott sajtótájékoztatóján.

Államtitkár: Magyarország nem kér a bevándorlásból

Fotókormany.hu

Magyar Levente felidézte: az EP e jelentés alapján dönti majd el, hogy megindítja-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet.

A bevándorlás kérdésben éles konfliktus van egyes brüsszeli intézmények, politikusok illetve Magyarország között. Magyarország nem kér a bevándorlásból. A magyar nép maga akarja eldönteni, hogy kikkel él együtt, és ezt többször is egyértelműen kinyilvánította. Ez az, ami irritál egyes brüsszeli politikusokat

- közölte az államtitkár.

Magyarország jól tette, mikor az egyenes utat választotta és nyíltan elutasította a kötelező bevándorlási kvótát, közben ugyanis az EU 28 tagállama közül 20 ország elfogadta ugyan, de nem hajtotta végre. Az áttelepítendőknek csupán a 25 százalékét sikerült elhelyezni, a kötelező kvóták rendszere tehát megbukott – jelentette ki.

Nem kívánjuk a bevándorlással együtt járó párhuzamos társadalmak problémáját a nyakunkba venni. Magyarország ebben nem vesz részt, éppen ezért indult ellene politikai támadás

- mondta az államtitkár.

Nyilvánvaló, hogy az eljárás időzítése sem véletlen, hiszen néhány hónap múlva választások lesznek Magyarországon – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Magyar Levente elmondta: a megbeszélések az EP jelentéskészítőjével kifejezetten szívélyesek voltak, ugyanakkor az EP-képviselő meglepő módon alapvető információkkal nem volt tisztában, ezért magyar tárgyalópartnerei felajánlották segítségüket.

Egyébként nem várnak túl sokat a megbeszélésektől, mert egyértelmű az elfogultság – fogalmazott a KKM parlamenti államtitkára.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Helyes!
Tehát akkor most azonnal vissza lehet utasítani az uniós adófizetők infúzióit is, elvégre - a Genyó szerint! - nem vagyunk ráutalva, annyira qrwa jól működik itt minden!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Hallod Levi a 20000 fizetős migránssal mi a helyzet?
kokopelli
@KisGenyo2: Például?...és lehet csak magyar árút venni! Nem? ;-)
Nessy
@kokopelli: Lehet, csak sok esetben drágább, és a minősége nem annyival jobb!
Ameddig a termelékenységi rátánk a bányabéka segge alatt van, nem leszünk versenyképesek! A szellemi tőkénket meg most váltja aprópénzre az "oktatási reform"!
magyarbakancs
"Államtitkár: Magyarország nem kér a bevándorlásból"
Magyarország meg a gyűlölködésből nem kér.
Magyarország olyan törvényekből nem kér ami önöket feljogosítja a lopásra.
Fidesz maga a törvénytelenség megtestesítése és az enyves kéz.
Lógó lehetne egy enyves veder,vagy kéz.
quadrocopter
@KisGenyo2: Ne mond! Valóban? (Görögök a falóban!) Ugye nem arra gondolsz, hogy a kelet európai csóró, igénytelen piac nélkül redőnyt húzhatnának a nyugati/kínai kereskedők?
A csatlakozásig vajon csak vegetáltak?
Nem szabad ám mindent mellre venni, amit a Geci kitalál és kitálal!
quadrocopter
@KisGenyo2: Ja és ezt is az uniós adófizetők dobják ám össze!

Nyolcmillió eurót kapunk a menekültekre - Népszava
nepszava.hu/cikk/1062066-nyolcmillio-eurot-kapunk-a-menekultekre
2015. jún. 30. - Nyolcmillió eurót kap Magyarország az Európai Uniótól a migrációs nyomás kezelésére. Ezt kedden jelentette be Budapesten Dimitrisz Avramopulosz, az EU bevándorlásügyi biztosa, akinek sikerült alaposan meglepnie Szijjártó Pétert. A külgazdasági és külügyminiszter ugyanis eddig nem tudta, hogy az ...

Megmutatjuk, melyik ország mennyit költ a menekültekre - Blikk.hu
www.blikk.hu/aktualis/penz/megmutatjuk-melyik-orszag-mennyit-kolt.../wvvd318
2015. okt. 15. - Magyarország — Átlagember számára szinte felfoghatatlan az az összeg, amit Magyarország a menekültek ellátására fordít. 2,8 milliárd forint – ennyibe került az államnak, hogy élelmiszert és ruhákat, no meg szállást biztosítunk a migránsoknak.

Tudja, hogy mennyit kapunk az EU-tól? És, hogy mennyit fizetünk ...
vs.hu/.../tudja-hogy-mennyit-kapunk-az-eu-tol-es-hogy-mennyit-fizetunk-neki...
2014. dec. 3. - Az Európai Parlament honlapján megjelent egy infografika, ahol megnézhetjük melyik ország mennyit kap és mire az EU-tól.
Hiányzó: menekültekért

Szóval szopni és beszopni ott kell, ahol a cici van és nem egy Genyó - dumát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.