Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja önként nem fogja kifizetni az Állami Számvevőszék által kiszabott 331 milliós büntetést. Vona úgy látja, az egész mögött Orbán Viktor áll.

A Jobbik önként nem fogja kifizetni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott 331 millió forintos bírságot – közölte Vona Gábor pártelnök az elnökség keddi ülésének döntését egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Vona: a Jobbik önként nem fogja kifizetni a 331 milliós bírságot

Fotó: www.jobbik.hu

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az ÁSZ-nak 15 napja van, hogy visszatérjen a törvényesség talajára, amit maga hagyott el, és megszüntesse az

ezer sebből vérző, alkotmányellenes eljárást.

Ha nem így történik, akkor kimondható, hogy megvalósult Magyarországon a diktatúra – fogalmazott.

Szóvá tette, hogy egy ilyen súlyú ügyről a sajtóból értesültek, a hivatalos postai értesítést csak kedden kapták meg a határozatról.

A pártelnök értékelése szerint a Jobbiknak nem a számvevőszékkel van vitája, hanem a Fidesszel, és az egész ügy mögött Orbán Viktor áll. A kormányfőt korrupt zsarnoknak nevezte, aki nem képes sportszerűen küzdeni és vitára kiállni.

Elmondta azt is, hogy továbbra is folytatják a pénzgyűjtést, céljuk, hogy el tudjanak indulni a parlamenti választásokon. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás végén a Jobbik vezetőit börtönbe zárják. Ezt arra alapozta, hogy pártelnökként felel a párt gazdálkodásáért, majd a választás tétjeként jelölte meg, vagy ő, vagy Orbán Viktor kerül börtönbe.

Kérdésre azt is elmondta, hogy az első negyedéves állami támogatás – mintegy 111 millió forint – már megérkezett a párt számlájára, a gyűjtésből pedig eddig 54,5 millió forint folyt be. Tudomása szerint egy esetleges behajtás az állami kampánytámogatást nem érintené.

Vona Gábor arról is beszámolt, hogy elsősorban nemzetközi jogi fórumokon keresnek jogorvoslati lehetőséget, de a hazai lehetőségeket is vizsgálják.

Egy másik kérdésre azt is elmondta: abban nem gondolkodnak, hogy új pártot alapítsanak, szerinte a következő három hónapban azt nem lehetne végigvinni.

Bozsik József volt szövetségi kapitány lesz az egyik Pest megyei jelölt

Vona Gábor a tájékoztatón – amelyet eredetileg jelöltbemutatóként hirdettek – elmondta, hogy a Jobbik Bozsik József korábbi fogathajtó szövetségi kapitányt és többszörös magyar bajnokot indítja Pest megye 9. számú körzetében. Vele szemben az egyéni mandátum megszerzését fogalmazta meg célként, és olyan felkészült, erős jelöltként jellemezte Bozsik Józsefet, akiben van emberség.

Bozsik József bírálta, hogy Nagykátán és környékén nem valósultak meg az ígért fejlesztések, és ha most elkezdené a munkát és tízszer annyit csinálna, mint a térség fideszes képviselője, Czerván György, az is kevés lenne.

Közölte azt is, hogy egy hete megkezdte kampányát, a standokon az európai bérunió mellett ahhoz gyűjt aláírásokat, hogy a környékbeli polgármesterek számoljanak el egy több milliárdos csatornaberuházás költségeivel.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Most kéne összefogni a többivel és utcára vinni az embereket! Egyedül megszopatnak megint benneteket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Azért a jobbik sem meg a többi megbüntetett párt sem igazán van a helyzet magaslatán. Látszik nem tanulmányozták az alaptörvényt mert az ÁSZ nem róhat ki pénz büntetést. Csak javaslatot tehetett volna.
Főlökött
@szaboria1: végre egy személyeskedés mentes és érdemi megnyilvánulás :)

Mivel az alaptörvényben nem szerepel az ÁSZ, mint hatóság, így sem határozatot, sem bírságot nem szabhatott volna ki. Ja és ami a legszebb, nincs is jogorvoslati lehetősége az érintettnek, ami ugye ismételten törvénysértő :).

Csak azt nem értem, a Jobbik miért nem merítik ki az itthoni jogorvoslatot úgy, hogy szépen megfellebbezik, melyre a válasz elutasítás lesz, mivel nem lehet. Így kimerítették az itthoni jogorvoslati lehetőségeket, mehetnek a Nemzetközi Bírósághoz, mely ismételten elmarasztalja a mostani vezetést - az ÁSZ-t és akik még érintettek voltak ezen törvénysértésben. A fő gond pedig az, hogy a befizetett adó-forintjainkból fizetik majd a tetemes bírságot.
szaboria1
@Főlökött: Azért ma megjelent egy Varga minisztériumi érdekes nyilatkozat engedélyezik, hogy részletben fizessék meg és ami meglepő júliustól kell kezdeni a törlesztést és felkéri a NAV-ot, hogy adig ne lépjen. Valami akkor nagyon kezd bűzleni ha a választásokra hívatkozva tolta ki a törlesztés kezdetét.
szaboria1
@Főlökött: Mit mondjak erre már alig találok szavakat. Egy gerinctelen kormány és gereinctelen beosztottak ma a magyar valóság.
Főlökött
@szaboria1: Tudod mi még az érdekes ? Az ÁSZ elnökének, ugyanolyan mentelmi joga van, mint az Országgyűlés képviselőinek, tehát mondhatni érinthetetlen, főleg ezen országgyűlési összeállításban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.