Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért, a kétmillió eurós adományért levélben mondott köszönetet Aleppó érseke Orbánnak.

Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért levélben mondott köszönetet a szíriai Aleppó érseke Magyarországnak és Orbán Viktor miniszterelnöknek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Levélben köszönte meg Orbánnak a segítséget és a pénzt az aleppói érsek

Jean-Clément Jeanbart aleppó görögkatolikus érsek és Orbán Viktor Budapesten december 20-án

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Boldoggá tett meleg fogadtatásom, továbbá az ön érdeklődése és aggodalma szenvedő népem iránt. Sohasem fogom elfeledni a vendéglátást és az állhatatos segítséget, a kétmillió eurós támogatást, amelyet népem megsegítésére adott. Mindez bekerül Aleppó keresztényeinek történelemkönyvébe, azon keresztényekébe, akik fennmaradásukért és jelenlétükért küzdenek Szíriában, olyan földön, amelyen a kereszténység született

- áll a levélben.

Az érsek megemlíti, hogy barátainak küldött újévi üzenetében kiemelte: Orbán Viktortól

kaptam a legnagyszerűbb karácsonyi ajándékot, amelyet valaha is remélhettem. Áldott legyen Magyarország népe miniszterelnökével együtt, élvezhessék a támadástól mentes békét és a szabadságot!

Orbán Viktor december 20-án látta vendégül munkaebéden az egyházi vezetőt. A találkozón elhangzott, hogy Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez, és segíti a helyi keresztény közösséget ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosításával.

December végén a Magyar Közlöny tudatta, hogy a magyar kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Szívesen elolvasnám az örmény katholikosz orbánhoz írott köszönő levelét az örménygyilkos azeri baltás szabadonbocsátása alkalmából.
CsipkeRózsa
Ekkora összeget az itthon éhező, fagyoskodó emberek is megköszöntek volna.
csipetke
Bakker!Ki van a seggünk a gatyából,és úgy adakozik,mintha az ő pénze lenne.Itthon a sok rászoruló,de ő Aleppóba adakozik,meg még a jóIsten tudja,hogy hány helyre.Az adakozásairól miért nem csináltak népszavazást?Nagyon sok pénzről van szó.
RonaGyuri
csak úgy szólok, hogy az érsek úr ezt a magyar adófizetőknek köszönje, mert ez a dagadt törpe tőlünk nyúlta le.
staro2
Szívesen elolvasnám az örmény katholikosz orbánhoz írott köszönő levelét az örménygyilkos azeri baltás szabadonbocsátása alkalmából.
namihami
Aleppo (határon túl)--üldözött keresztények--orbáni adomány--630 millió (HATSZÁZHARMINC millió)--ez így, együtt több, mint röhej. Az embernek már a könnye is elapadt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.