Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nyilatkozott meg, aki szerint abból látszik, hogy elindult a kampány, hogy az ellenzék hisztérikus kirohanásokat művel.

A KDNP frakcióvezetője szerint "már dúl a kampány": a kormányzati oldalon teljesítményről, nagy feladatokról és megoldásokról van szó, az ellenzéki oldalon viszont csak "hisztérikus kirohanások" láthatók.

Harrach: "egy ország kormányzásához kevés a teátrális szöveg és a hisztérikus kirohanás"

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A gondola.hu portálon kedden megjelent interjújában Harrach Péter kiemelte: a kormányoldal a század nagy feladatát célozta meg az Európát elárasztó migránsáradat elleni védekezéssel; a kormányzat üzenetei a népesedési probléma nemzeti megoldását jelentő családtámogatásról szólnak, illetve "a valóban imponáló kormányzati sikerekről".

Harrach szerint az ellenzéki kampány egy mondatban összefoglalható

Az ellenzéki kampány ezzel szemben egy mondatban foglalható össze:

Orbánt le kell váltani

- jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus, kifejtve:

a szándék valódi oka nyilvánvaló: a különböző ideológiai és szociológiai talajon kivirágzott politikai szervezetek – ide értve a civilnek álcázottakat is – hatalomra törnek.

Erre azonban – tette hozzá – "semmi esélyük, amíg a sikeres miniszterelnök a helyén van".

Egy ország kormányzásához kevés a teátrális szöveg és a hisztérikus kirohanás.

A kormánypárti politikust kérdezték arról, hogy ha az ellenzék valamennyi pártja összefogna Orbán Viktor leváltásáért, és közös, "pártok felett álló" miniszterelnök-jelölttel állnának elő, az nem jelentene-e veszélyt a jelenlegi kormányzás folytatására. Erre válaszolva Harrach Péter azt kérdezte:

Ki más lenne képes az elmúlt évek teljesítményére és a jövő kihívásainak is megfelelni?

Harrach Péter leszögezte: a kormány képes az illegális migránsáradattal szembeni önvédelemre. "Nemcsak feltartóztatja azt, de ellenáll a nyugat migránsexportjának is." Megjegyezte, különbséget tesznek valódi üldözött és gazdasági bevándorló között. A karitatív szervezeteknek nyújtott célzott támogatással közvetve segítik az embercsempészek áldozatait, a közel-keleti üldözött keresztény közösségeket pedig szülőföldjükön életfeltételeik megteremtésében támogatja – tette hozzá.

Az első Orbán-kormány korszakváltást hozott

A kormányképességgel kapcsolatban azt mondta, már az első Orbán-kormány "korszakváltást hozott": a miniszterelnöknek sikerült megteremtenie a keresztény, polgári és nemzeti eszmeiség összhangját, vagyis a jobboldal egységét.

Hozzátette: 2010-ben az ország csőd közeli állapotban volt. Az új kormány rendbe tette a költségvetést, "megszabadult az IMF gyámkodásától", segítséget nyújtott az eladósodott családoknak, ha kellett, a pénzintézetekkel szemben. Megalkották az új alaptörvényt, amely rögzíti "nemzeti létünk kereteit és értékeit", többek között az élet, a házasság és család védelmét – hangsúlyozta Harrach Péter, aki a szociális intézkedések közül kiemelte a gyermekek érdekében tett lépéseket, mint például az ingyenes étkezés és ingyenes tankönyvellátás jelentős bővítését.

A kormány patrióta gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek kedvezményezettjei nem a nemzetközi, hanem elsősorban a magyar cégek lettek. Ez látványosan a közüzemi szolgáltatók esetében valósult meg, aminek következtében jelentősen csökkentek a háztartások energiaköltségei

- hívta fel a figyelmet, hozzátéve:

a sikeres gazdaságpolitika lehetővé tette a foglalkoztatás bővülését". Jelentősen emelkedtek a bérek, ami nemcsak a középosztály, de – a minimálbér emelésével – a kisjövedelműek helyzetét is javította

- mondta el a KDNP frakcióvezetője.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@tudode: 21.59... Vazze... csak tátom a számat... egy ilyen tartalmú beszédért már 12x tartottak volna házkutatást bármelyik ellenzéki politikusnál most.
És ezek beszélnek demokráciáról? Akkor kellett volna őket eltaposni a szarba, ahová valók.
Jozefina
Még mindig tartalmasabb az: "Orbánt le kell váltani" mint
a korábbi fidesz-kdnp program: "Folytatjuk"
tudode
@Equus: tegnap: 23.56
.
Már akkor is "késő lett volna"! Akkor kellett volna ELKAPNI A FRAKKJÁT, amikor a székházeladásból vett a durva apjáNAK bányát, és a el is fogadta, ezzel indul az ORBÁN-CSALÁD csúfos, MÉRHETETLEN, ma már TÖRVÉNYESÍTETT gazdagodása !!!
.
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis
.
Elgondolkoztató, mi okból nézték el neki már akkor, amelynek hatására vérszemet kapott, és RÁNŐTT AZ ORSZÁG FEJÉRE, sőt ma már az EU-t kóstolgatja a BENNE DÚLÓ EGÉSZSÉGTELEN FÉLELMÉVEL!
.
Kérdés az, hogy EGY CSEPP VÉRÁLDOZATOT megér-e ez a csúf KÖZJOGI MÉLTÓSÁG???
.
Sámannus
Te is csak mocskolódni tudsz hazaárulók gyöngye.
Perwool
Nem volt állam csőd nehézfejű! Feltételezem arra gondol a csohás, mikor 2010 őszén Orbán csicskása forintrontó Kósa Lali beköpte, hogy rövidesen magyar államcsőd várható. Nem volt nagy pánik tőzsdén, bankszektorban... Áááá... csak egy kicsi. A forint története egyik legnagyobb zuhanását produkálta. Az államcsőd érdeklődés hiányában elmaradt. Akik erre előre számítottak és volt sok devizájuk, azok hatalmas pénzeket kerestek. Akiknek devizában volt adósságuk, azok meg mély torokra vették a ...
Nem derült ki, hogy Lalika melyik ujjacskájából szopta ezt az államcsőd dolgot, de annyit se mondtak neki érte a pártjában, hogy ejnye. Sőt elindult vele rendesen a pártkarrier. Szóval egyértelműen jól szervezett pénzszerző mutatvány volt, pár millió állampolgár és az ország kárára.
p.coldline.hu/2018/01/10/2738499-20180110-cBS3Rg.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.