Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételeit a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 2017-ben az előző évhez képest – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 csatornán.

Az államtitkár szerint ezt úgy sikerült elérni, hogy tavaly jelentősen csökkentek az adóterhek.

Ugyanakkor ez igazolta a kormány adópolitikáját:

alacsonyabb adóteherrel nagyobb teljesítményt, nagyobb bevételt lehet elérni.

Hozzátette, a gazdaság jó teljesítménye és az adóhatóság új filozófiája – segítőkész és támogatóbb – is hozzájárult, ahhoz, hogy az emberek jobban teljesítik adózási kötelezettségeiket.

Ki lehet mondani, hogy a csökkenő adókkal és egy támogatóbb adóhatósággal jobb lett az adómorál Magyarországon

- hangsúlyozta.

Tállai szerint a NAV új filozófiája miatt jobb lett az adómorál Magyarországon

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője. MTI Fotó: Soós Lajos

Kitért arra is, 2017-ben több mint 800 milliárd forintnyi kedvezményt kaptak a vállalkozók, az adózók és a családok, amit kiegészített további 400 milliárd forintnyi járulékcsökkenés, és 56 milliárd forinttal csökkentek a szolgáltatások és élelmiszerek áfakulcsai.

A társasági adókulcs 9 százalékra csökkent, ami jelenleg a legalacsonyabb Európában (ez 127 milliárd forintnyi adókiesését jelent), ugyanakkor a családi és egyéb kedvezmények mértéke eléri az 50 milliárd forintot – sorolta az államtitkár.

Bízni kell az emberekben, hogy az alacsonyabb adóterhet megfizetik önkéntesen és nem próbálják kijátszani

- mondta.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A kis dagi napközis Vajna is befizette a részét a közösbe?
Hellcat
Logikai ellentmondásokat vélek felfedezni. Csökkentek az adók, nőtt a bevétel annak ellenére is hogy százezrek vándoroltak ki...szerintem mégiscsak nőttek azok az adók. A másik meg, hogy mégis mire gondolt mi növelné az adózási morált...mikor lebukott a vida adócsalási botrányban és kitiltották az USA-ból? Vagy amikor lecsaptak a mikulásra? Vagy ami most derült ki nemrég hogy a fél NAV vezetőséget megvesztegette egy pálinkafőzdés?
Eladott Ország
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--pb6Rn1oH--/w_1160/6lt3BybSmGYdFUAKs.jpeg
Ebben az országban NAV-elnök lehet egy Orbán Viktornak Puskás Ferenc-festménnyel smúzoló pacalpörkölt-disznócsülök-kolbász-rajongó, akinek fogalma nincs arról, mit csinál az intézmény, amiért ő felel. Ebben az országban a NAV mindenben illetékes, amivel a kisembert meg lehet nyomorítani és semmiben, ami barátok-haverok-lojális körök saját lábra állását érinti. Ebben az országban Tállai András-szerű kontraszelektált tehetségek jutottak nekünk, akik szerint az angol nyelvtudás baromság, mert Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adózik mindenki. Magyarországon ezek jutottak nekünk, meg az egyáltalán nem vasárnapi, egyáltalán nem ünnepi tények: mi a lopásgátlót is úgy el tudjuk lopni, hogy csak éppen az nem tud róla, akinek feladata lenne lebuktatni a tolvajt. Mi egy ilyen jó hely vagyunk a világ és Európa térképén: ha az EU pénzel minket, hogy szabadságharcoljunk a korrupció ellen, még útközben ellopjuk. Ha meg majd arra ad, hogy a korrupció elleni harc hevében ellopott pénzt találjuk meg, azt is ellopjuk. És ha nem tetszik neki, meghosszabbítjuk ameddig akarjuk.
Ha ez nem hungarikum, akkor semmi. Ha ezt utánunk csinálja valaki és ugyanúgy semmiféle következménye nem lesz, mint ahogy itt sem szokott lenni semminek – beleértve ezt az ügyet -, esküszöm benyalok bárkinek a Blahán. Morális válság? Ez? Erre már nincsenek szavak, sem gyújtó hangú beszédek, vagy összeráncolt homlokok. Nem hír ez. Az lenne a hír, ha egyszer kiderülne, hogy nem loptak el valamit. És nem tennének úgy mindeközben, mint Tállai András, a hungarikum.
Eladott Ország
@Horizont: A mangalica pofájú, Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már. A másik Czibere Károly a kettős tokájú Down-kóros hungarikum, igaz honfi.“Miben? – Imádkozni mindennap éhomra. Szentséges sült galamb jöjj a tányéromra!”
quadrocopter
A kis dagi napközis Vajna is befizette a részét a közösbe?
Eladott Ország
@quadrocopter: "A kis dagi napközis Vajna is befizette a részét a közösbe?" Igen ő is befizette, mint a csúti cigány strómanja, a kenyéradó gazdijának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.