Január elején nyílt meg Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, a 145 szobás, 300 ember elszállásolására képes ibis Styles Budapest Airport Hotel, amelyet a WING Zrt. épített 3,2 milliárd forintért – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetésű repülőtéri szállodája

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljánál. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A repülőtéri hotel megépítését hiánypótló fejlesztésnek nevezte a turizmus szempontjából, Európában ugyanis már szinte minden fővárosban vannak reptéri szállodák.

Noah Steinberg arról is beszámolt, hogy a szállodát úgy alakították ki, hogy az egyaránt megfeleljen az üzleti utak miatt Magyarországra érkezőknek, a turistáknak, a családoknak, magyaroknak és külföldieknek. Ezen felül

a szállodát igénybe vehetik még a reptéren működő vállalatok dolgozói, a pilóták és a légi forgalomban dolgozó kollégák is.

Kiemelte:

a szállodában étterem, bár és 250 ember befogadására képes konferencia részleg szolgálja a vendégek kényelmét.

Palotai Csaba, a szálloda igazgatója közölte, a 2-es terminál és a szálloda között 200 méter a távolság. A hotelben 127 úgynevezett standard szoba (16-19 négyzetméteresek), 10 junior suite (23-24 négyzetméteres) és 8 suite (33-34 négyzetméteres) szoba található, mindegyik légkondicionált és hangszigetelt – tette hozzá.

A helyszínen kiosztott közlemény szerint a szállodát a világ vezető utazási és lifestyle csoportja, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis üzemelteti ibis Styles márkanév alatt. A WING a magyarországi ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője.

Az Orbis Hotel Group több mint 120 hotellel és közel 20 000 szobával a legnagyobb szállodahálózat Kelet-Európában és valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője 16 országban, köztük Magyarországon – olvasható az eseményen kiadott közleményben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mit kell azon érteni, hogy "közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező "???
sőt ha emlékeim nem csalnak azt is meg kell kérdezzem miért is lenne az első???
RonaGyuri
ha meg nyelvileg is érdekes, akkor tessenek mondani milyen egy "közvetlen terminál összeköttetéssel nem rendelkező repülőtéri szálloda"???
szep napot
Csak ugy 20 eves kesessel. Sebaj, kezdetnek nem rossz.
szep napot
@szep napot: Az mondjuk igaz, hogy egy ilyen szallodaba nehez jo alkalmazottat talalni. A repter messze van es egy repteri szallodaban allando a porges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.