Zsarolás és önbíráskodás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, akik egy egyiküknek pénzzel tartozó fiatallal megásatták a saját sírját – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője.

Kegyetlen: megásatták egy fiatallal a saját sírját Salgótarjánban – 34 ezer forinttal tartozott a zsarolóknak

A fotó illusztráció. (Pixabay cco)

Bóna Gyula ismertette:

a vita azért alakult ki, mert a 18 éves sértett mobiltelefont vásárolt az elsőrendű vádlott nevelt fiától 2017 júliusában, de azt csak részben fizette ki, és 34 ezer forinttal adós maradt.

A két vádlott, apa és fia egy salgótarjáni áruház parkolójában hivatalos eljárást színlelve, magát rendőrnek kiadva beszélt meg találkozót a fiúval, majd berántották őt az autóba és hazahajtottak, ahol egy ásót és egy karót tettek a kocsiba.

Ezután a fiatalt egy erdős területre vitték, ahol kijelentették, élve eltemetik, és ráparancsoltak, hogy ássa meg a sírját.

A sértett hozzá is fogott az ásáshoz, közben az apa arról kérdezgette, hogy mennyit ér az élete, és azt követelte, hogy fizessen nekik fél éven keresztül havi 60 ezer forintot, különben megölik.

A fiú halálfélelmében ezt megígérte, majd miután megütötték, otthagyták az erdőben.

A főügyész közölte: a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a két férfit a személyi szabadság társtettesként, hivatalos eljárás színlelésével elkövetett megsértésének bűntettével, önbíráskodás bűntettével, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A két vádlott házi őrizetben van.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...Salgótarján...győzike is ott " bíráskodik "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@Horizont: a havi 60.000 egy állítás... Nem tartom elkpézelhetetlennek, h ősmigránsok voltak... Talán nem ismerik: Pacta sunt servanda... Igaz, az OTP sem, a jelenlegi, de a módszerváltáskori kormány sem ismerte...
Jozefina
Majd arra is kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a büntijük???
Equus
@szep napot: az állam nem győzikének ás sírt, hanem a nemzetnek.
Desischado
Azért ez abszurdum, így "rendezni" egy adósságot?! Remélem, jó pár évet kapnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél