Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a schengeni rendszert, "ha meg akarjuk őrizni, sőt növelni akarjuk versenyképességünket".

Orbán Viktor: "Sorsdöntő lesz a 2018-as év"
Fotó: MTI

"Közép-Európának jelentős hátrányokat kell ledolgoznia az infrastruktúra területén, sok még a tennivaló ezen a téren. Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez. Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk"

- ismertette a miniszterelnök szavait az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Tájékoztatása szerint Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy a visegrádi négyekhez tartozó országok rendkívül dinamikusan növekednek, 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat, és nettó befizetői lesznek az EU költségvetésének.

"2030-ban jórészt Németország és a visegrádi országok finanszírozzák majd az Európai Uniót"

- mondta Orbán Viktor.

A migrációs válság kapcsán a miniszterelnök arról is beszélt, hogy 2018 a népakarat érvényre juttatásának éve kell hogy legyen Európában. Kitért az EU külső határai megvédésének fontosságára is.

A Welt-Wirtschaftsgipfel (WWG) fórumon részt vevő cégek éves forgalma csaknem 800 milliárd euró, a magyar bruttó hazai termék (GDP) hozzávetőleg hétszerese – hívta fel a figyelmet Havasi Bertalan. Az általuk foglalkoztatottak száma mintegy hárommillió.

A fórum fő szónoka, díszvendége Orbán Viktor volt. A WWG tavalyi vendége Emmanuel Macron francia politikus volt, akit 2017 tavaszán választottak meg Franciaország elnökévé.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Kihúzhatnád a fejedet Orbán seggéből,,mielőtt nekiállsz kommentelni..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Eladott Ország: Magam ugyan nem kívánok neked és elvtársaidnak ilyet, mert ettől kulturáltabb vagyok, de azt hiszem elég nektek a szenvedés, hogy ismét Orbán győz!
Ez a meccs az övé, ti pedig álmodozzatok ilyen akasztgatós, horogkeresztes álmot és dühöngjetek, liberálfasiszták!
Shikari
@Eladott Ország: Engem nem zavar az identitásod, sőt a libsi mivoltod sem ingerel! Az, hogy erőszakos és fasisztoid elemeket dédelgetsz a magánügyed, mivel az eszméidre a normális többség nem vevő!
Shikari
@Eladott Ország: Idézgess csak! Nincs valami komcsi, vagy náci lapértesülésed? Várom a frankót! :-)))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.