A brit közszolgálati adók honlapján bárki megnézheti, ki mennyit keres. Magyarországon hosszú pereskedés után hozták csak nyilvánosságra.

Most már nem titok: ennyit keresnek a közmédia vezetői
Illusztráció: Pixabay

Az RTL Klub másfél éve kérte ki, hogy a közpénzből gazdálkodó MTVA-nál egyes vezetők mennyit tesznek zsebre havonta. A kérést a közmédia azzal utasította el, hogy az összegek ismeretében a konkurensek lecsapnának megbecsült dolgozóikra. Hivatkoztak még üzleti titokra (!) és arra is, hogy ekkora adatsort lehetetlen összeállítani.

Végül a bíróság döntött, az MTVA-nak ki kellett szolgáltatnia a közérdekű adatokat. Ezek alapján látható, hogy az elmúlt 7 év vezérigazgatói egyaránt

bruttó 2 milliós fizetést kaptak havonta.

A lelépési pénzek hallatán is dobhatunk egy hátast. Böröcz István, aki 2011-től 2013-ig volt vezérigazgató, a kétmilliós havi bruttó bére mellé még

17,5 milliós lelépési pénzt is zsebre tett.

A 2015-ben távozó Szabó László Zsolt beérte 12 millióval is. Az MTVA jelenlegi vezére, Vaszily Miklós is kétmillió forintot kap bruttóban.

A teljes lista megtekinthető itt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Szolgáltatnak! Maguknak, a mocskos herék!
Equus
ezért (is) magas a magyar átlagbér és még nincsenek az államtitkárok, helyetteseik, miniszteri-, minniszterelnöki megbízottak és a többi ingyenélő féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél