Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak az ország északkeleti megyéiben számíthatunk némi szűrt napsütésre.

Délutántól egyre inkább a középső országrészben valószínű eső, zápor, és a Dunántúl nyugati részén lassan megszűnik a csapadék. Az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A Dunántúlon alakulhat ki párásság, illetve néhol köd.

Csütörtökön a középső és keleti országrészben marad a felhős idő, nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, majd délután ott is befelhősödik az ég. Éjszaka és csütörtökön elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki gyenge eső, míg a Dunántúlon legfeljebb elvétve lehet csapadék. Délután a délkeleti, keleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon helyenként kísérhetik élénk lökések, majd estétől többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

Hiányolta az igazi telet? Hétfőn vissza fogja sírni a karácsonyi koratavaszt

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesznek a magasabb értékek.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, az időszak végére csökken jelentősen a felhőzet. Szórványosan várható kisebb csapadék; eső, szombat, vasárnap helyenként havas eső, hószállingózás is.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, +5 fokról -3, -9 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 2, 7 fok között, az időszak végén 0 fok közelében alakul.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Sírjunk vagy nevessünk? Budapest maximum hőmérsékleti előrejelzése a Norvég Meteorológiai Intézet alapján:
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/01/11/392ForecastBudapest.jpg
vadsanca
Ez nem normális idő ami most van. A legyek sütkéreznek. A kártékony rovarok, hernyók sem pusztulnak el. A bacilusok is jól érzik magukat.
Desischado
Nekem nem hiányzik a hideg, nagyon is megfelel a mostani idő!
division
@Desischado: Ez az idő óriási probléma, hidd el nekem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.