Úgy látja, a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni, ez pedig aggodalomra ad okot.

Felső határ nélküli betelepítésről beszélt a rádióban Kaposvár polgármestere
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A polgármesterek legfontosabb dolga, hogy a településeiken élők érdekeit képviseljék, ezért kell beszélniük az Európai Bizottság által tervezett kötelező betelepítési kvóta és a bevándorlásszervező civilek jelentette veszélyről – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Kaposvár polgármesterét a polgármestereknek összehívott pénteki konferenciáról kérdezték. Szita Károly elmondta:

aggodalomra ad okot az, hogy a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről szóló javaslat ügyében összefogott az Európai Bizottság és az Európai Parlament, és a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni.

"Ne legyünk célpont"

Ha mindez megvalósul, a magyar települések a betelepülés célpontjaivá válhatnak, ezt pedig nem akarjuk – szögezte le, hozzátéve, meg kell akadályozni, hogy ilyen döntés szülessen.

Megjegyezte: a magyar emberek már a népszavazásnál és a nemzeti konzultációban is véleményt mondtak a kérdésről, a polgármestereknek pedig az a dolguk, hogy képviseljék a településeiken élők érdekeit, és biztosítsák a nyugalmat és a biztonságot a településeken. Mint mondta, a pénteki konferencián erről fognak beszélni, illetve arról, mit kell tenni annak érdekében, hogy ne következzen be az, ami miatt most aggódnak.

Felidézte: tavaly novemberben az Európai Parlament olyan határozatot fogadott el, amelyben nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több százezer dollárt szán vidéki hálózatának megerősítésére. Szita Károly úgy vélte, a Soros György által támogatott civil szervezetek – amelyek megfogalmazása szerint "eddig be se tették a lábukat" Kaposvárra – veszélyesek.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Gondolkodás nélkül csak Orbánnak akar imponálni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@justhpeter: 11:05 Bakker!Pont ezt akartam én is megkérdezni,esetleg még azt,hogy ezzel az elmeroggyant halfarokkal egyhelyről kapják az ügynöki dellát?
kukac50
@nevemnick: 1300 migránst Orbán befogadott titokban a Kaposvári és a Székesfehérvári polgármesterekig nem jutott el a hír. Hazudnak tovább?
Eladott Ország
Egy dolognak nincs felső határa, a fidesz hazugságának és a közpénzek elsíbolásának, kedves besúgó elvtárs. No ezt tárgyaljátok ki!
nevemnick
@kukac50: ez a kiadott ukáz.
Azért kíváncsi lennék arra, hogy Kaposvárott és a székesvárosban három év alatt mennyi migráncsot láttak? Tőlünk a horvát határ tizenhét kilométerre van, városunkban és a járásban egy megveszekedett migráncst sem láttunk. Majdnem napi szinten járom a környéket, a határvidéket, (Baranya, Somogy) de a hazai színeseken kívül más nációval nem találkoztam.
advocat
És akkor miért is jöhetett be 1300 ember? Mert ennyit kellett átvenni! Erről mi a véleménye. Vagy csak helyezkedik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.