Minden társadalmi réteg helyzete javult az elmúlt években Magyarországon – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Harrach Péter: minden társadalmi réteg helyzete javult
Fotó: Facebook/Harrach Péter

A kormánypárti politikus kiemelte: a szegénység kockázata csökkent, és egy nemzetközi felmérés szerint a magyarok 84 százaléka optimistán tekint 2018-ra. Ebből a szempontból kedvezőbb helyzetben van Magyarország mint Franciaország, Olaszország vagy Belgium – jegyezte meg.

Harrach Péter kifejtette: a minimálbér emelésével a legrászorultabb társadalmi rétegeken kívántak segíteni. Ennek összege idén már 138 ezer forint, a garantált bérminimumé pedig 180 ezer 500 forint. Jelezte: egyre kevesebben dolgoznak minimálbérért, számos vállalatnál erőteljes béremelés valósult meg, s 2016-ban a nettó jövedelem 4,2 százalékkal nőtt.

Kiemelte az adókedvezményeket is, köztük a két gyermek után járó havi 35 ezer forintot, valamint az áfacsökkentéseket, amely szintén az egész társadalom számára kedvező.

A szegénységből való kilábalás egyik legfontosabb eszközeként jelölte meg a foglalkoztatás bővítését, 2017 szeptembere és novembere között 3,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez 178 ezer embert jelent. Nem is olyan rég ez a szám még több százezer volt – mutatott rá a frakcióvezető, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a foglalkoztatási ráta 68,8 százalék, azaz 4 millió 450 ezren dolgoznak jelenleg Magyarországon. Ez szintén jelentős javulás – értékelt.

Kitért a munkahelyvédelmi akcióra, ami havonta 900 ezer munkavállalót érint, s megemlítette a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrejöttét. Eddig 76 ilyen szövetkezet alakult több ezer taggal – mondta.

Harrach Péter jelentős lépésként értékelte az eladósodott családok és a devizahitelesek megsegítése érdekében hozott intézkedéseket. E téren még van tennivaló, erre a választások után mindenképpen sor fog kerülni – jelezte.

Gaal Gergely (KDNP) országgyűlési képviselő a külhoni magyarságot érintő kormányzati intézkedéseket részletezte. Rámutatott: 2010-ben komoly szemléletváltás történt a nemzetpolitikában, és immár az alaptörvény is rögzíti: felelősséget viselnek a határokon kívül rekedt nemzettársakért.

Kitért az egyszerűsített honosításra, amelynek köszönhetően 2017 decemberében az egymillimodik új magyar állampolgárt köszönthették, valamint a Kőrösi Csoma Sándor- és Petőfi Sándor-programra, amelyek célja, hogy a külhoni magyar közösségek kulturális életét felpezsdítsék. Megemlítette a Márton Áron, Szent László és Mátyás király köré szervezett emlékéveket, s hangsúlyozta: a külügyi tárca részéről jóval bátrabb fellépés volt tapasztalható többek között az ukrán oktatási törvény, és a marosvásárhelyi iskola ügyében.

Rámutatott: 2018. január 1-jétől a külhoni területekre is kiterjesztették az anyasági támogatást és a babakötvényt. Felhívta a figyelmet a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésre, amelynek célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó emberek védelmének javítása, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Körösztényszarszájú harah! Főleg a ti társadalmi rétegetek helyzete javult nagy mértékben.nektek aztán nincs okotok panaszra.!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
No fene! Ez asztán jó megasztat mondja. Még a hóttak is helyeslik faszent. Még két vaddisznó is ezt mondja, ami túlélte a hajtóvadászatot.
dr. prédikátor
Körösztényszarszájú harah! Főleg a ti társadalmi rétegetek helyzete javult nagy mértékben.nektek aztán nincs okotok panaszra.!!!
adrenalink
Na, beindult a kampány! Április 8-ig még rózsaszín csillámpónim is lesz... :)))
Béla333
A H.Péter, a Péterné és a szűk kis család helyzete jelentősen javult. A többi meg keresztényi szeretetből is le van sajnálva. Igaz Peti?
justhpeter
@adrenalink: Vagy rohamod, ha ilyen agyhalott, félbolondokat hallgatsz, illetve olvasol.
simmering73
Nofene. Hol osztotta eddig a nem létező eszét ez a vén g..i? Egészen jó volt nélküle.
adrenalink
@justhpeter:" Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!" /Petőfi Sándor/
:))
Hellcat
Mondd ezt a 4 millió szegénységben élőnek a kurva anyád.
Eladott Ország
Miután kitöröltem a szememből a könnyeket, csak gratulálni tudok a KDNP egytől egyig hihetetlenül önzetlen képviselőinek. Hiszen annyi jót tettek ők már ennek az országnak, hogy az elmondhatatlan. Például: bezáratták vasárnap a boltokat. Több nemes cselekedetük hirtelen nem jut eszembe, pedig biztosan van. Majd a kedves olvasók ide sorolják mindjárt, mert első az összefogás. Nekem azért az lenne a kérdésem, hogy a Teréz anyára hivatkozó, a rászorultak megsegítéséről közleményeket irkáló párt érzékeny lelkét nem zavarja például az Iványi Gábor egyháza ellen folytatott hadjárat? Iványi egyháza számtalan rászorulón segít minden áldott nap és közben meg kell küzdenie a pitiáner, bosszúálló kormánnyal is, melynek tudtommal a KDNP is tagja. Mit tesz a KDNP a kilakoltatott emberek védelmében? A szegényekért? Mert én nem láttam tolongani őket egyetlen alkalommal sem, amikor adományt gyűjtöttünk – vagy bárki más gyűjtött -, amikor rászoruló családokon segítünk, amikor oda lehetne állni például az idős emberek mellé, amikor felfekvés elleni matrac kellene, amikor kórházi felszerelés, ágynemű, vagy éppen ágy kellene. Ja, hogy aki nem szokott reggelizni, az azért teszi, mert ez egy rossz szokás. És a szegény szülő rossz szülő, ezért kötelező már három éves korban óvodába adni a gyerekeket. Ezt például Balog Zoltán, nagyon tisztelt párttársuk mondta. Vagy beszéljünk Semjén Zsoltról, aki ártatlan állatok lelövöldözésében leli örömét és szerinte a kóbor kutyákat le kell lőni? Innen üzenem ezeknek a drága megtérteknek (itt csak azokra gondolok, akik az MSZMP-ből igazoltak át), hogy tudtommal kalkuttai Teréz anya nem elvett a szegényektől, hanem adott nekik. Ő az életét arra tette fel, hogy segítsen a rászorulókon, nem önmagát nevezte ki rászorulónak, akit innentől tartson el a társadalom. Ez elég jelentős különbség azért. Célszerű lenne átgondolni ezt a dolgot, mert kissé képmutató. Na jó, nem kissé. Nagyon
endeavor
Képaláírás: "Harrach Péter pornónézés közben. Ezért nem olyan haragos az arca. Már-már mosolyog."

Harrach Pétert még soha senki nem látta nevetni.
Harrach Péter egyszer megpróbált nevetni, de nem sikerült neki. Azóta meg sem próbálja.
Harrach Péter azt hiszi, hogy a világgal van haragban, de téved!
H. Péter gyanúsított a hitetlen, megátalkodott - a jót rossznak mondó, és a rosszat jónak mondó - elméjével, és a saját maga által sárba tiport lelkiismeretével áll haragban.
Harrach Péter legnagyobb ellensége saját maga.
Harrach Péter, az ember, aki túl keveset nevetett.

Pedig még a halál arcába is bele lehet nevetni...
Nessy
Ma Harrach az ügyeletes mesemondó bácsi?
Jozefina
Erre mit lép harrag et, vagy bármelyik (magát kereszténynek tartó kdnp-és), vagy akár erdő úr, aki nem képes véleményt nyilvánítani!!!
hvg.hu/itthon/20180111_keresztenyuldozes_uzbegisztan_oktatasi_kulturalis_megallapodas_emberi_jogok
Sámannus
Aladáréknak ez úgy sikerült, hogy ellopták maguknak a amit ők gondoltak, ti meg csak lestétek, hogy most milyen jól jött, mert ezt is az életszinvonalhoz csapjátok.. Csattog a farkam a röhögéstől. Milyen álszent alázatosság van itt.
anka
Igen optimisták vagyunk..., hogy végre eltakarodtok!
cikicakk55
Azért nem kevés bőrnek kell lenni a pofáján,hogy ezt így a nyomorban élő 4 millió ember képébe meri hazudni. Láttuk a sikeres béremelést az egészségügyben. Ugyan annyit keresnek mint a béremelés előtt. Emeltek 20.000 ft- ot,de a szkmai hozzájárulást levették 36.000- ről 16.000- ft-ra. Jobb zsebből balzsebbe rohadt szentköcsög.
justhpeter
Azért lássátok be, van ennek a kdnp dolognak jó oldala is.
...
(Ha eltűnik a fideSS, eltűnik a kdnp is)
Perwool
@justhpeter: Te ismersz valakit aki ezekre szavazott? Családostul sincsenek többen 200-nál.
Az egyetlen párt, akinek az összes tagja bent van a parlamentbe.
quadrocopter
A tiétek javult a legtöbbet, igaz, vén demens, old pártitkár elvtárs?
lusta
Ennél a tolvaj bandánál tudjuk hogy megy. A sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk oszlopos tagja, Dancsó József parlamenti képviselő még 2012-ben egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív".
Eladott Ország
"Harrach Péter: minden társadalmi réteg helyzete javult." A tied biztos. Munka nélkül!
Fradigege
Az én társadalmi helyzetem önerőből és nem ingyenélésből javult. Peti bácsi. Peti bácsi ingyenkoszton él. Falu napokon pózol. És zabál. A prostinak mindenhol, mindig jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.