Budapest XIII. kerületében élve felgyújtottak egy sünt 2016. júliusában, az elkövetőre a lehető legnagyobb büntetést szabták ki első fokon. Az elkövető fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik.

Évekre börtönbe kerülhet a sünt felgyújtó fiatal
Fotó: Pixabay

A Noé Állatotthon Alapítvány Facebook oldalán osztotta meg a hírt. Csütörtökön tartották ugyanis a „sünégető” tárgyalását.

Amint az emlékezetes, az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz, azonban minden igyekezet ellenére az állat életét nem sikerült megmenteni.

Állatmentő Sereg feljelentése alapján azonban ma megszületett az elsőfokú ítélet, amely szerint a bíró különös szenvedést okozó állatkínzás bűntette miatt a ma Magyarországon hatályos törvények szerinti kiszabható legsúlyosabb, három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt.

A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik. Az ítélet nem jogerős.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
"A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett"

felmentést, és nagyösszegű kártérítést követel a meghurcolásáért...nem is érti, mi a baj, amikor naponta agyonütött néhány sünt, és soha nem szólt senki. a nagymutterját is felgyújtotta, de az időben észrevette.

hogy szarna sünt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Azért ez kicsit röhejes...személy szerint jól megrugdostam volna...de azért ne essünk át a ló túloldalára...a cigók ennyit kapnak maradandó sérülést okozó testi sértésért,rablással fűszerezve!!!Ennyi erővel az összes böllért le lehetne csukni...kíváncsi lennék mivel bizonyították hogy a sün élt amikor meggyújtotta...Ez egy koncepciós ítélet...lassan már félned kell ha agyonütöd a szúnyogot!!!
csipetke
@Pálinkás Pál: Nincs igazad,a szervek elváltoznak a kínzástól,lehet tudni,hogy még élt,vagy elpusztult,mikor felgyújtották.Már épp illő,hogy precedens-ítélet szülessen,mert az ilyen barmok mindig megússzák egy ejnye-bejnyével.Aki ilyen dologra képes,az akár embert is öl.Kérdezz meg erről egy pszichológust is,ugyanezt fogja mondani
Pálinkás Pál
@csipetke: a hozzászólásom második részére nem válaszoltál...a böllér nem állatot öl???Azt a pszihológusokkal ne gyere nekem...kb egy színvonalon vannak a kezeltjeikkel!!!És ajánlom figyelmedbe hogy kezdtem a reagálást!!!Ha a sünért 3 évet mérnek,akkor a sok öregező cigány miért nem kap tényleges életfogytiglant???És igazad van ,valóban precedens az ítélet..fényesen igazolja hogy komoly bajok vannak a bírói kar házatáján is!!!
Peller Anikó
@csipetke: Most akkor kínozni nem szabad vagy lelőni nem szabad?

Ideje lenne elmélázni azon, hogy mit is akarnak a tiszteletreméltó kutyavédők. Palinak igaza van jól meg kellett volna rugdosni a tetvet és 3 év letöltendő állatmenhelyi kényszermunkára ítélni.

De börtönbe? A kurva anyátokat kutyavédők.
Veleda
Ha neveléssel nem megy, hogy ne nyúzza meg élve a kutyát, macskát, ne verje agyon a gólyát, akkor nem marad más, mint a példaértékű büntetés. Igen, egy pszichológus is azt fogja mondani, hogy előbb, vagy utóbb, de megcsinálja emberen is! Mondjuk én a följelentés előtt kissé átalakítanám a pofáját és a személyiségét is, de hát nem voltam ott.
wagabund
"A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett"

felmentést, és nagyösszegű kártérítést követel a meghurcolásáért...nem is érti, mi a baj, amikor naponta agyonütött néhány sünt, és soha nem szólt senki. a nagymutterját is felgyújtotta, de az időben észrevette.

hogy szarna sünt.
simmering73
Hogyhogy nincs még börtönben ez a tetvedék?
Veleda
@simmering73: Na most, hogy fellebbeztek, még rávernék egy kis börit.! De durván, tanuljon egy kis biológiát a cellában!
Peller Anikó
@Veleda: jaj ne már. Nem börtön jár az ilyennek hanem egy kiadós verés. Esetleg megspékelve néhány emlékeztetővel.
Veleda
@Peller Anikó: Ki fogja megverni? Az apja? vagy az állatvédő liga? Esetleg az osztályfőnök? Na most tényleg, milyen eszköz lehet az ilyeneket megfékezni?
csipetke
@Pálinkás Pál: A böllér nem gyújtja föl az állatot,és nem kínozza meg.A többi dologban igazad van.
csipetke
@Peller Anikó: Végülis,a menhelyi munka a sitt helyett,nem rossz ötlet...
Peller Anikó
@Veleda: Talán a Hajdú. Könnyebb lenne megoldani, mint etetni 3 évig koszt kvártély, és a számlákat te fizeted. A börtönök így is túlzsúfoltak pont ezért. Mert pitiáner semmiségekért ültetik az embereket.
wagabund
@Shikari: " ómigráns" ezt a kifejezést még nem hallottam...nem lehet belekötni.
Veleda
@Peller Anikó: A börtönök is túlzsúfoltak, ebben igazad van, de a pénzbüntetést meg nem lehet behajtani rajtuk. Azóta megoldódott az ügy : másodfokon 3 évre csak bevágták a börtönbe. De nem is emiatt aggódom, hanem azon, hogy egyre több az ilyen bűncselekmény, és általában gyerekek, fiatalkoruak az elkövetők.
Peller Anikó
@Veleda: Ok, akkor előszöris be kell tiltani az autóközlekedést.

Aki elüt egy sínkutyát annak 3 év letöltendő.
Aki elüt egy madárkát (van egy kifejezetten butácska fajta aki nem képes elröppenni a gyorsan közeledő autók elől) annak 3 év letöltendő.
Aki elüt egy szúnyogot annak 3 év letöltendő. Szúnyogonként. És akkor jönnek a muslicák.

Aki agyonüt egy legyet annak 3 év letöltendő. Legyenként, szenvedés okozása miatt.

Aki leöl egy csirkét (amit ráadásul rabságban, zsebkendőnyi területen neveltek) annak 3 év letöltendő. Csirkénként.

Aki lelő (gonoszságból, az erőfölényével visszélve) egy őzet, vaddisznót, fácánt annak 3 év letöltendő.

Aki megöli a levéltetveket, lóbogarat, hernyókat, nekik elviselhetetlen szenvedést okozva annak 3 év letöltendő, folytassam?

Szemforgató gazemberség az ítélet. Megyek és megölöm a sűnt akinek a családja évekóta itt eszik a macskatányérból. És a gerléket is megmérgezem fagyállóval. Patkányméreggel.

Na jó nem, de mérges vagyok.
Veleda
@Peller Anikó: Nyugi, higgadj már le, ha lehetne, most küldenék egy olyan gülüszemű állat képét, hogy "mindenki nyugodjon le a pba:))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.